30.4.15

Soul Crying Out...

Simple Minds



Μένουν όλοι οι μνημονιακοί φόροι… γατάκια συριζόπληκτοι!



Στροφή 180 μοιρών κάνει ορατά πλέον η κυβέρνηση στις προεκλογικές της δεσμεύσεις ότι θα καταργηθούν οι βασικοί φόροι που είχαν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ελέω μνημονίου. 




Στη θέα των άδειων ταμείων αλλά και της σοβαρότατης εμπλοκής που έχει προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες στις συζητήσεις με τους δανειστές που έχουν οδηγήσει σε αδυναμία επίτευξης διαπραγμάτευσης, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πίσω στο φιλόδοξο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και αποφασίζει να το αποσύρει εξ ολοκλήρου, διατηρώντας αντ' αυτού όλους τους μνημονιακούς φόρους...

Οι νεκροί της ΕΡΤ… Τι έγινε ρε παιδιά;



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
«Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του αγώνα για την ΕΡΤ», αποφάνθηκε η Ζωή, με ύφος ιέρειας σε αρχαία τραγωδία της Επιδαύρου.
Πώς έλεγε ο Παπαδόπουλος στους «Απαράδεκτους»; Τι έγινε ρε παιδιά;



Ποιοι είναι οι νεκροί της ΕΡΤ;
Ήξερα τους νεκρούς κατανεκρούς της ΜARFIN. Αλλά της ΕΡΤ;
Άραγε να το έθεσε αλληγορικά;


Το άκρον άωτον του αυτοεξευτελισμού…



Και τώρα ξανά στο σημείο μηδέν.
Η κυβέρνηση αφού έχασε τρεις ολόκληρους μήνες επιστρέφει στη… λίστα Βαρουφάκη.
Χάθηκαν 90 ημέρες για να κάνει ο Τσίπρας το «κομμάτι» του και να φορτωθούμε τους κλόουν που έγιναν γνωστοί και θα βγάλουν λεφτά αργότερα επειδή κάνουν καλές κωλοτούμπες.




Φτάσαμε ξανά να συζητάμε για έντιμο συμβιβασμό όταν έπρεπε να το έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό.
Φτάσαμε να ικετεύουμε για συμφωνία το συντομότερο δυνατό αφού πρώτα κατέρρευσαν τα πάντα και ο συνταξιούχος άρχισε να ουρλιάζει στα άδεια ΑΤΜ. Θες επειδή δεν υπάρχουν λεφτά, θες επειδή είχε πρόβλημα το σύστημα ΔΙΑΣ;
Η ουσία είναι ότι η αναταραχή με τις συντάξεις έδειξε τι μας περιμένει αν πράγματι έχουμε πιστωτικό γεγονός, αν στερέψουν τα ταμεία και δεν μπορεί να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις…

Αντισυστημικοί … συστημικοί!



Η επίθεση που δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια από τους... ιδιοκτήτες της περιοχής είναι πράξη απαράδεκτη. Οπως και κάθε πράξη βίας.
Πολύ περισσότερο όταν γίνεται στο όνομα μιας ρατσιστικής ιδεολογίας, αφού –σύμφωνα με τα ρεπορτάζ- ένας υπουργός έκανε το έγκλημα να παραβιάσει το δικό τους άβατο.




Το περιστατικό γίνεται σε περίοδο που τη χώρα κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η παράταξη που επί πολλά χρόνια «χαϊδεύει» όσους διαμαρτύρονται με επιθετικό τρόπο. Αρκεί να έχουν αριστερόστροφο πρόσημο…

Eίναι ο Βαρουφάκης «Ιφιγένεια»;



H διατύπωση της ερώτησης υποδηλώνει ότι αυτός που τη θέτει, γνωρίζει, τουλάχιστον τι ακριβώς συνέβη στην Ιφιγένεια.
Ωστόσο, όπως συνήθως συμβαίνει, οι μεγαλύτερες παρανοήσεις συντελούνται όταν παίρνουμε ως δεδομένο κάτι, χωρίς προηγουμένως να το έχουμε εξετάσει.




Οι πιο πολλοί νομίζουν ότι η Ιφιγένεια θυσιάσηκε, προκειμένου να σταματήσει η άπνοια και να αποπλεύσει ο στόλος των Αχαιών για την Τροία.
Κι όμως σε αυτή την μικρή πρόταση κρύβονται δύο καίρια σφάλματα: πρώτον, η άπνοια δεν εμπόδιζε τον απόπλου, αφού τα πλοία διέθεταν κουπιά, άρα θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσουν το ταξίδι τους…

Ραγιαδισμός …




Ο Κοτζιάς, σούζα μπροστά στον Κέρι, δίνει εξηγήσεις για το πρόσφατο νομοθέτημα του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
Περιγράφει αναλυτικά τι περιλαμβάνει το νομοθέτημα για το ζήτημα που «ενόχλησε» τους Αμερικανούς, προσπαθώντας να τους πείσει πως η θέλησή τους δεν έχει αγνοηθεί.
 


Το μέγαρο Μαξίμου εκδίδει non paper δίνοντας τις ίδιες εξηγήσεις στον αμερικανό πρέσβη, που έδωσε μια τύπου Πιουριφόι συνέντευξη Τύπου για το ίδιο θέμα.
 

Αρθρο-σοκ Λαφαζάνη υπέρ του Grexit!



Για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μιλά ανοικτά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
Και μάλιστα υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο μπορούμε να αντέξουμε ένα Grexit, αλλά ότι έχουμε και εναλλακτικές, ενώ η Ε.Ε. δεν διαθέτει.




Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «η Ελλάδα θα μπορέσει να αντέξει και σιγά-σιγά να ανορθωθεί από μία ρήξη με την ΕΕ που θα επιβάλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της.
Η ΕΕ, όμως, είναι πιθανόν, όσο κι αν αυτό μοιάζει παράδοξο, να υποστεί βαρύτατο ή και θανάσιμο τραύμα σε μια τέτοια περίπτωση»...