18.5.15

Ball and Biscuit...

The White Stripes




Από τo “δόξα τω Τσίπρα” στο “βοήθα Λαφαζάνη”…



Την τελευταία πενταετία, αναμφισβήτητα, ζήσαμε πολλά πρωτόγνωρα πράγματα και βιώσαμε αναρίθμητες παράδοξες καταστάσεις που με τα παλαιά μέτρα ήταν απολύτως αδιανόητες.
Χωρίς ίσως μεγάλη δόση υπερβολής θα μπορούσε βάσιμα να ισχυριστεί κάποιος ότι βιώσαμε μια γενικευμένη κατάρρευση αξιών που επεκτάθηκε πολύ πέρα από την οικονομία.
    


Κουτσά – στραβά, ωστόσο, αυτά τα πέντε χρόνια η χώρα πορεύτηκε. Με μεγάλα προβλήματα, σίγουρα. Με τρομακτικές δυσκολίες για την πλειονότητα των πολιτών, δίχως άλλο.
Ήταν, άλλωστε, ακριβώς τα προβλήματα και οι δυσκολίες που έκαναν τόσο πολύ κόσμο να καταψηφίσει όσους είχαν την ατυχία να κυβερνούν την περίοδο της κατάρρευσης και να αναζητήσει τη σωτηρία σε δυνάμεις που ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά αλλού στον κόσμο θα μπορούσαν, υπό κανονικές συνθήκες, να βρεθούν σε κυβερνητικά αξιώματα…

  

Ο Μιχελογιαννάκης σηκώνει το λάβαρο της … σχιζοφρένειας!



Μα τι εποχές είναι αυτές στις οποίες ζούμε;
Τι καταστάσεις τρέλας;
Σαν να μη μας έφτανε η ανέχεια, η ανεργία, το πάγωμα της αγοράς, τα χαράτσια, η διεθνής απομόνωση… έχουμε και τους «σωτήρες» μας να μας δουλεύουν κανονικά.




Με την Κλάρα Μπελ (ΠτΒ παρακαλώ) και τη μονότονη εκείνη σπαστική φωνή, να μας λέει ότι όλα ήταν σχήμα λόγου… ότι πλάκα κάνανε όταν μας έλεγαν ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο με ένα μόνο άρθρο ενός μόνο νόμου… ότι αυτό είναι δύσκολο, αφού προϋποθέτει πολλή νομοθετική δουλειά, και άλλα τέτοια παλαβά…


Θέλουμε και τουρισμό…



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Ο Τζον κι η Μέρι ήρθαν το προηγούμενο καλοκαίρι διακοπές στη Σαντορίνη. Έκλεισαν ηλεκτρονικά δωμάτιο με θέα στην καλντέρα.
Δυο χρόνια έκαναν οικονομίες για να έρθουν από το Τέξας στην καλντέρα, τόσο τους είχε μαγέψει.
Τηλεφώνησαν μάλιστα στο ξενοδοχείο για να επιβεβαιώσουν ότι όντως θα έχουν δωμάτιο με θέα.



Η Μέρι ήταν τόσο ενθουσιασμένη, που εκτύπωσε τις φωτογραφίες απ’ το site και τις έδειχνε σε όλους: κοιτάξτε πού θα μείνουμε στις διακοπές μας, δεν είναι φανταστικά;
Φτάνοντας στο ξενοδοχείο, περίμενε πώς και πώς ν’ ανέβει στο δωμάτιο και ν’ ανοίξει τις κουρτίνες. Σύμφωνα με την περιγραφή, το κρεβάτι βρισκόταν ακριβώς απέναντι κι έτσι μπορούσες ν’ αγναντεύεις και ξαπλωμένος.
Μαντέψτε τι έγινε μόλις έφτασαν στο δωμάτιο…

Εάλω και πάλι το κράτος…



Πρώτοι διδάξαντες ήταν μετά το '81 οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, με τις ορδές τους, που επονομάστηκαν από τους αντιπάλους τους πρασινοφρουροί.
Την τακτική αυτή ακολούθησαν και οι κυβερνήσεις της ΝΔ που ακολούθησαν. Μεγάλα υπουργικά συμβούλια για να βολευτεί το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας και από εκεί και κάτω η πληθώρα των γενικών γραμματέων και των ειδικών συμβούλων.
Και φυσικά οι διοικητές οργανισμών και των κάθε λογής κρατικών επιχειρήσεων.




Σε αυτό το κράτος, που σε επίπεδο αξιωματούχων, ήταν και είναι μεγαλύτερο από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών, όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι διέθεταν αυτοκίνητο και οδηγό.
Τα κάθε λογής κρατικά αυτοκίνητα έφτασαν αισίως στις 45.000.
Όλα αυτά στην εποχή των παχέων αγελάδων. Λίγοι περιορισμοί έγιναν, όταν η κρίση μας κτύπησε κατακούτελα...


Κινέζος μεγιστάνας αγόρασε... Γιαπωνέζα πορνοστάρ!



Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά οκτώ εκατομμύρια δολάρια πλήρωσε ο ανώνυμος μεγιστάνας για να μπορέσει να έχει δική του τη μικροκαμωμένη Γιαπωνέζα πορνοστάρ.



Χιλιάδες οι fan της μισής Γιαπωνέζας, μισής Ρωσίδας πορνοστάρ Rola Misaki, και από το 2012 όπου και εμφανίστηκε στη βιομηχανία πορνό, αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς πορνοστάρ στην Ασιατική Ήπειρο.
Είναι μόλις 22 χρονών, με μια... τριετή καριέρα και όμως έκανε το ακριβότερο συμβόλαιο της ζωής της. 


Εγκαταλείπουν;



O SYRIZA είχε, εδώ και ένα χρόνο, στην τσέπη την εκλογική νίκη.
Το εκλογικό σώμα είχε πάρει τη ροπή του, ο Σαμαράς δεν είχε πιθανότητες να το  γυρίσει.
Μια προ εκλογών συμφωνία με τους δανειστές απλά θα έκανε την ήττα του μεγαλύτερη. 
Ο κόσμος είχε πιστέψει ότι το σχήμα «λεφτά χωρίς μνημόνιο» ήταν εφικτό, αρκεί κάποιος νάχε τα κότσια να το θέσει στο τραπέζι με άγριο βλέμμα.




Εδώ πιστεύει ότι μας ψεκάζουν ή ότι θεραπεύουν τον καρκίνο τα λείψανα της Αγίας.
Συνεπώς θα μπορούσε να κατεβάσει ένα δυο ταχύτητες στις προεκλογικές υποσχέσεις ώστε νάχει αβάντζιο στις διαπραγματεύσεις.
Αν ήθελε πραγματικά να διαπραγματευτεί και να πετύχει μια συμφωνία στα βασικά. Αλλά δεν το έκανε και καλώς δεν το έκανε.
Δεν το πίστευε και δεν είπε ψέματα σε αυτό.
Με κάθε τρόπο μας υπενθύμιζε ότι παίζει και η ρήξη αν …