28.5.15

In the light...

Irene Skylakaki




Η ουρά κουνάει τον σκύλο!



Η άλλοτε «ουρά» των διαδηλώσεων, διεκδικεί σήμερα ρόλο ρυθμιστή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας!
Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), το «Κόκκινο Δίκτυο», ο Ρούντι Ρινάλντι, ο Αντώνης Νταβανέλος...




Πρόσωπα, ομάδες και τάσεις στα αριστερά του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθαν με ορμή στη πρώτη γραμμή της δημοσιότητας με αφορμή τις διαφωνίες για τις προτεραιότητες και τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα σε σχέση με τη εν εξελίξει διαπραγμάτευση της χώρας με τους εκπροσώπους της πρώην Τρόικα...


ΣΥΡΙΖΑ: Ένας σπουδαίος σατιρικός θίασος…



Όπως οι περισσότεροι από σας, έχω γελάσει πολλές φορές με πολιτικούς.
Συνήθως με εκείνο το είδος του γέλιου που ταιριάζει στη συνειδητοποίηση πως το αστείο είναι σε βάρος σου, αλλά έχω γελάσει.




Δεν θυμάμαι όμως ποτέ κυβέρνηση στην οποία να είναι μαζεμένο τόσο κωμικό ταλέντο το οποίο να κατευθύνεται με τόση ορμή στην προσπάθεια να αποδειχθεί πως οι μόνες διαφορές που έχουν οι εξουσίες είναι χρωματικής φύσεως: Σε άλλες αρέσει το μπλε, σε άλλες το πράσινο και σε άλλες το κόκκινο, αλλά όλες είναι αλαζονικές, αυταρχικές και έχουν και μια κρυφή αγάπη για το μαύρο...


Πιστοποιητικά Ζωικών φρονημάτων…



Σε αυτή την κυρία, που είναι πρόεδρος της Βουλής, ας ζητηθεί να δείξει το κανάλι «της» ακροάσεις της επιτροπής Μακάρθι, των δικών της Μόσχας, τις αφηγήσεις των Ελλήνων δηλωσιών.
Τη Δευτέρα στην ακρόαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Δ.Σ της ΕΡΤ, για εννιάμιση ώρες, η πρόεδρος τυραννούσε είτε με ερωτήσεις είτε με τη διαδικασία και από δίπλα βουλευτές, μέλη Δ.Σ ανέχονταν, απαντούσαν, υπέμεναν.
Όσο αποκρουστική η συμπεριφορά της μεν, τόσο «μικρή» η απόκριση των δε.




Φαίνεται μακρινή η αμερικάνικη υστερία της εποχής του '50.
Όμως θυμίζω ότι ο πρόεδρος της υποεπιτροπής ερευνών της Γερουσίας Τ. Μακάρθι ξεκίνησε μέσα στο 1953, μια σειρά ακροάσεων, που μεταδίδονταν τηλεοπτικά, στα πλαίσια του περίφημου «προγράμματος νομιμοφροσύνης».
Σε έναν χρόνο, αφού τα έβαλε και με τον στρατό, αφού πρώτα έστειλε τον Οπενχάιμερ σπίτι του και στη φυλακή χιλιάδες αθώους στο πλαίσιο αυτού που ονομάσθηκε «ερυθρός τρόμος», κατέρρευσε.
Από τη σκληρότητα και τη σαδιστική αδικία που γεννούσαν οι πολύωρες ανακριτικές ακροάσεις του.
Ανατρίχιασε η Αμερική!


Άκου Λαφαζάνη…



Άκου Λαφαζάνη:
Ο κρατισμός κι η εμμονή σε κράτος –επιχειρηματία και την προστασία του δημοσίου τομέα και των υπαλλήλων του, δεν αποτελεί μοναδικό δικό σου προνόμιο.
Το έκαναν οι κατά δήλωσή τους σοσιαλιστές, το έκαναν μέχρι κι οι αυτοαποκαλούμενοι φιλελεύθεροι
Και δη επί δεκαετίες.



Η προστασία της κρατικής ασυδοσίας, της γραφειοκρατίας, της αναξιοκρατίας, δεν
αποτελεί δικό σου προνόμιο.
Το έκαναν οι πάντες και πριν από εσένα.
Το έκαναν διαλύοντας τον ιδιωτικό τομέα αφού για όλους σας αυτός αποτελεί μίασμα, όπως η επιχειρηματικότητα και το κέρδος...


Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Μπρεστ Λιτόφσκ…



Σε μια αποστροφή του λόγου του ο Νίκος Φίλης, υπερασπιζόμενος τους συμβιβασμούς της Κυβέρνησης και αναφερόμενος στην «παράδοση της Αριστεράς στους συμβιβασμούς» , έφερε για παράδειγμα την συμφωνία Μπρεστ Λιτόφσκ, που είχε υπογράψει η Σοβιετική Ένωση με την πανίσχυρη Γερμανία το 1918.




Δεν είναι κακό να θυμάται κάπου κάπου ο σύντροφος Φίλης τον Λένιν.
Απλά, το ζήτημα είναι πως ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «εσκεμμένα» κάνει ιστορικά άλματα…

Ζωή Κασιδιάρη…



Προφητικό άρθρο από τον Απρίλιο  του μακρινού 2013…


Στην ελληνική πολιτική ζωή κυκλοφορεί εσχάτως ένα αποτρόπαιο τέρας.
Ούτε άνδρας ούτε γυναίκα.
Ούτε δεξιό ούτε αριστερό.
Ούτε καινούργιο ούτε παλιό.
Κάτι παράξενο, απροσδιόριστο, ετερόκλητο και ταυτοχρόνως υποδόρια επικίνδυνο.



Είναι επικίνδυνο επειδή, σε αντίθεση με τα ερμαφρόδιτα πολιτικά χαρακτηριστικά του, διαθέτει μια συγκροτημένη μέθοδο και μια διαμορφωμένη αντίληψη που το καθιστούν ελκυστικό.
Ορισμένοι ίσως ισχυριστούν ότι τόσο η μέθοδος όσο και η αντίληψη κινούνται στα όρια της ψύχωσης και εμπίπτουν ενδεχομένως στην αρμοδιότητα της ψυχιατρικής επιστήμης.
Αυτό όμως δεν τις καθιστά λιγότερο επικίνδυνες…