7.6.15

Moonlight Mile...

Rolling Stones



«Εγκληματική οργάνωση»…



Τι να πρωτοθυμηθείς από την (προ)χθεσινή παράσταση που έστησε το δίδυμο της συμφοράς. Ο ανεπαρκής ολετήρας της χώρας και ο ψεκασμένος προκλητικός γυρολόγος της πολιτικής.
Να θυμηθείς τον Καμμένο να προκαλεί με σεξιστικού περιεχομένου χαρακτηρισμούς και προκλητικά σχόλια;

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ


Να θυμηθείς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που όλο και πιο χαμηλά τα σκαλιά της αναξιοπρέπειας βαδίζει;
Να σκεφτείς ότι όλο αυτό το σόου στήθηκε απλά και μόνο για να κάνει ο Τσίπρας το κομμάτι του και να χειροκροτηθεί χωρίς κανένα λόγο;
Μια «σούπα», μια βλακωδέστατη και άνευ ουσίας «ενημέρωση» των κομμάτων και του ελληνικού λαού για τη διαπραγμάτευση ήταν όλο αυτό ή μήπως η αφορμή για να επιβεβαιώσει ο Τσίπρας ότι πάμε σε συμφωνία με τραγικούς όρους;


Χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά...



Το κατάφεραν κι αυτό...
Κυβέρνηση «Πρώτη φορά Αριστερά» μας έστειλε σε τέσσερις μήνες στην κατηγορία της Γκάμπια...



Αποφάσισαν να μην πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ, αλλά οι δόσεις να πληρωθούν πακέτο στο τέλος Ιουνίου...
Ο,τι έκανε και η Γκάμπια, η αφρικανική χώρα, δηλαδή, κι έγινε μια κατηγορία... μόνη της.
Κι όλα αυτά ενώ ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε πως θα πληρωθούν κανονικά οι δόσεις...


Τρέμε Μέρκελ! Σου στέλνουμε την Ζωή!



Δεν αγχωνόμαστε. Μπορεί να χρωστάμε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά οι «άλλοι» μας οφείλουν περισσότερα.
Κατά πως είπε η σύντροφος πρόεδρος της Βουλής, δεν παραιτηθήκαμε από τις αξιώσεις μας του Δευτέρου, αλλά και του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.



Έτσι εξηγείται και η αιφνίδια αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης στο θέμα του ΔΝΤ. Γιατί να δώσουμε, αν αυτοί μας χρωστάνε;
Πρώτα να μας δώσουν εκείνα που μας χρωστάνε κι ύστερα συζητάμε για όλα τα άλλα. Μέρκελ τρέμε.
Ο Αλέξης ήταν παιδική χαρά μπροστά σε αυτό που σου έρχεται!
Ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις την Ζωή! 


Βαρυσήμαντη συνέντευξη μεταξύ φραπέ και ρετσίνας…



Ο Υπουργός Επικρατείας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επικρατήσουν δυνάμεις που εμμένουν σε ακρότητες και προωθούν αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Ωστόσο δηλώνει βέβαιος ότι τελικά θα αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη που θα σήμαινε την αρχή της διχοτόμησης ή της διάλυσης της Ευρωζώνης.




«Οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης πρέπει να τοποθετηθούν με σαφήνεια απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών μας. Να τοποθετηθούν με σαφήνεια αν ζητάνε από την κυβέρνηση να συνάψει συμφωνία όπου θα δεσμευόμαστε σε νέα φοροεπιδρομή ενάντια στα μικρά εισοδήματα, στην κατάργηση του ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε ομαδικές απολύσεις, σε διατήρηση του εργασιακού μεσαίωνα και σε άλλες ακρότητες.
Δεύτερον, πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί όταν κυβερνούσαν οι ίδιοι τον εξαπατούσαν συστηματικά με ανύπαρκτα success stories», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας…


Ζήτω οι αφισοκολλητές!



Χρόνια το λέω αλλά ποιος με ακούει;
Από την εποχή της μεταπολίτευσης μέχρι και σήμερα, τις πιο πετυχημένες καριέρες στην Ελλάδα τις κάνουν οι κομματόσκυλοι, και δη οι αφισοκολλητές.




Καριέρες στη πούδρα, μέσα από παραγοντισμούς, ζυμώσεις, διαδρομισμούς, γλειψίματα, και όλα αυτά τα απαραίτητα που απαρτίζουν μια σύγχρονη πολιτική και άρα επαγγελματική ανέλιξη.
Και το κυριότερο; ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ!
Αυτές είναι για τους χαχόλους που απλά ψηφίζουν...


Χωρίς χρόνο, χωρίς λεφτά, χωρίς επιλογές…



Η συμφωνία δύσκολα –αν όχι αδύνατον– θα ολοκληρωθεί εντός αυτού του πλαισίου που έχουν ορίσει οι δύο πλευρές.
Σε πείσμα αρκετών, ακόμα, αναλύσεων και ρεπορτάζ που επιμένουν στη χίμαιρα της συμφωνίας στο παρά 5, είτε γιατί οι θεσμοί θα λυγίσουν τελικά μπροστά στην αβέβαιη εξέλιξη και τους κινδύνους που θα έχει μία τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη είτε γιατί η Ελλάδα θα κάνει πίσω μπροστά στο χάος μίας ενδεχόμενης ρήξης, μία συμφωνία χωρίς σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις είναι δύσκολο να επιτευχθεί. 



Φαίνεται, όμως, ότι και τα δύο μέρη δεν θέλουν συμφωνία.
Αφενός, οι εταίροι στην ευρωζώνη δεν δείχνουν να επιθυμούν, να προσπαθούν, να αναζητούν, όπως θέλετε πείτε το, να κάνουν μία συμφωνία με τον Σύριζα.
Δεν πιστεύουν ότι ο Σύριζα θα προβεί στο απονενοημένο της εξόδου από το ευρώ και γιατί οι Έλληνες δεν το επιθυμούν, αλλά και γιατί ακόμα και αν το επιθυμήσουν αυτό δεν θα κλονίσει ανεπανόρθωτα το νόμισμα.
Εκτιμούν ότι ο Σύριζα μπλοφάρει και αυτό τους συγκρατεί από το να προβούν σε μεγαλύτερες παραχωρήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση…


Καμένη γη…



Το επιχείρημα το οποίο χρησιμοποιούν πολύ συχνά οι εκάστοτε κυβερνώντες είναι πως παρέλαβαν «καμένη γη» από τους προκατόχους τους.
Το επιχείρημα αυτό καλύπτει ψυχολογικά για κάποιους μήνες τους απατημένους οπαδούς της νέας κατάστασης, που αρνούνται να αποδεχτούν το συνήθως ασύνετο της επιλογής τους και δεν θέλουν να παραδεχθούν πως θα πρέπει να γίνουν «κοψοχέρηδες».
Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιείται για χρόνια ολόκληρα στις κοκορομαχίες των ανεγκέφαλων πολιτικών στις τηλεοράσεις.




Ακούει κανείς ακόμα τον δόλιο βλάκα να επαναλαμβάνει πως παρέλαβε «καμένη γη» το 2009 και γι’ αυτό οδήγησε τη χώρα στη μνημονιακή καταστροφή.
Εγώ «σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω», και παρότι δεν συμμετέχω ούτε συμμετείχα ποτέ σε κάποιο μηχανισμό εξουσίας –ή ίσως ακριβώς γι’ αυτό– να μην εκφραστώ ως «Επιμηθέας», δηλαδή κατόπιν εορτής, αλλά ως αγγελιαφόρος επερχομένων –και εν μέρει ήδη συντελεσθέντων– δεινών.
Δυστυχώς, είμαι πεπεισμένος ότι η παρούσα «κυβέρνηση»(!) θα παραδώσει καμένη γη κατά την αποχώρησή της, οποτεδήποτε αυτή επισυμβεί.
Βέβαια, μετά από τις 130 ημέρες της στην εξουσία, έχω μάλλον εύκολο έργο, διότι «εξ όνυχος τον λέοντα»…


Η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, και ο … κούκος!



Θυμάμαι  κάποτε  πως  κάθε φορά  που διεξαγόταν   συνέδριο  του  ΠΑΣΟΚ  τα  κανάλια αφιέρωναν  ολόκληρες εκπομπές σε αυτό  και διέκοπταν συχνά τη ροή του  προγράμματός τους για να συνδεθούν  απευθείας με το  χώρο του συνεδρίου.




Ίσως φανεί υπερβολικό  αλλά  θυμάμαι ως παιδί-πως είχα ταυτίσει  τη λέξη «συνέδριο» με  εκείνα των  κομμάτων και ειδικά του ΠΑΣΟΚ.
Θυμάμαι επίσης πως έστρεφαν τα αυτιά και τα μάτια τους  στις ομιλίες των υποψηφίων προέδρων του Κινήματος  ακόμη  και φανατικοί αντίπαλοί του, τόσο εκ δεξιών όσο και εξ Αριστερών…