15.6.15

Indian Girl...

The Rolling Stones




Έρχεται η Νέμεσις!



Και να που φτάσαμε 48 ώρες πριν από την καταστροφή.
Οι άθλιοι ερασιτέχνες, εμμονικοί ψευτοκουλτουριάρηδες, ανίκανοι καφενόβιοι των Εξαρχείων οδηγούν ξεκάθαρα τη χώρα στα βράχια.
Δεν είδαν τα σήματα, δεν άκουσαν τις εκκλήσεις, ούτε τους φάρους δεν μπόρεσαν να διακρίνουν και το τιμόνι της Ελλάδας «καρφωμένο» στο δρόμο προς το παγόβουνο.




Ιδεοληπτικοί, τζάμπα μάγκες με τα λεφτά των άλλων, εγκλωβισμένοι στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, στα ψέματα που φούσκωσαν τον ελληνικό λαό αντί αν του πουν την αλήθεια.
Και τώρα; Τώρα η Δευτέρα και η Τρίτη θα είναι μαρτύριο καθώς την Τετάρτη πιθανότατα θα κριθεί η μοίρα της Ελλάδας…

Φώφη: Η ταφόπλακα του ήδη μισοπεθαμένου ΠΑΣΟΚ…



Το έχω γράψει κι άλλες φορές… ότι δηλαδή όσο αμαρτωλό κι αν αποδείχθηκε το Πασόκ στην πορεία του, ή τουλάχιστον όταν το εξετάζουμε εκ των υστέρων, εν τούτοις το 1981 και το 1985 έπρεπε νομοτελειακά να κυβερνήσει.
Οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί επί δεκαετίες ολόκληρες στη χώρα μας, κρατούσαν όμηρους μια μεγάλη ομάδα των πολιτών, οι οποίοι αισθάνονταν δικαίως εγκλωβισμένοι, και ως κρίσιμη μάζα χρειάζονταν επειγόντως μια βαλβίδα ασφαλείας, αλλιώς το καζάνι θα εκρήγνυτο.




Και αυτός ήταν ο βασικός ρόλος του πρώιμου Πασόκ.
Να «δικαιώσει» τους «παρίες», οι οποίοι ήταν πάρα πολλοί, και να εκτονωθεί η συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια.
Όπως π.χ. ήταν και ο ρόλος που έπαιξε νωρίτερα η Ένωση Κέντρου του «Γέρου της Δημοκρατίας»…


Πέντε μήνες (παρά κάτι) Πρώτη Φορά Αριστερά!



Φύγαμε λέει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης... ήταν τετράγωνο και θέλαμε ροτόντα… εεε;
25 Ιανουαρίου - 15 Ιουνίου…  5 μήνες παρά 10 ημέρες... 




Κύριε Πρωθυπουργέ, είχατε πει η Ελλάδα σε 6 μήνες θα είναι άλλη χώρα… μα δεν το βλέπουμε;  Το βλέπουμε…
Πήξαμε στις επιτυχίες, αφού να φανταστείτε δεν προλαβαίνουμε να μετράμε! 


Περήφανοι στην άγνοια τους...



Η ελληνική κυβέρνηση αγνόησε την αρχική της θέση και ταυτόχρονα υποεκτίμησε την ισχύ της αδράνειας και της ύφεσης στην χώρα εντός του 4μηνου (περίοδος-γέφυρα) που ζήτησε από ΕΕ/ΔΝΤ.
Το τίμημα της περηφάνιας, της αξιοπρεπούς αντίστασης στα παράλογα ζητούμενα των ανάλγητων εταίρων, κάποια στιγμή αυξάνεται γεωμετρικά.




Ο λογαριασμός μεγαλώνει δια της αύξησης του χρηματοδοτικού κενού. Αμείλικτοι οι αριθμοί δεν υπολογίζουν συνιστώσες και νεο-επαναστατικές αντιστάσεις, ριζοσπαστικές ρητορείες και επαναστατική γυμναστική.
Η κυβέρνηση απωθώντας τα νούμερα, έχασε το παιχνίδι του χρονικού συμβιβασμού επενδύοντας στον πολιτικό ορθολογισμό των αμοιβαίων υποχωρήσεων...

Το Ατύχημα είναι, αυτή η κυβέρνηση…



 «Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα»:
Πάνος Καμμένος
«Νοιώθω απόλυτα υπερήφανος που κανένας τροϊκανός δεν διέβη τις πύλες του υπουργείου μου»
Γ.Βαρουφάκης




Και μάλιστα το νέο μεγάλης και εν πολλοίς αχαρτογράφητης έκτασης ατύχημα. Αυτή η κυβέρνηση είναι η ίδια η αυτοτροφοδοτούμενη «σκοτοδίνη», όχι η αποφυγή της…

H τεράστια επικοινωνιακή επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ…



Σχολιάζουν μανιωδώς το κάθε “λάθος” του ΣΥΡΙΖΑ.  
Δηλώνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως στηρίζει ακόμα ο κόσμος την κυβέρνηση.  “Παρανοϊκούς” τους ανεβάζουν, “τρελούς” τους κατεβάζουν.  
Κάθονται και αναλύουν τις κωλοτούμπες, πως άλλα έλεγε το πρωί και άλλα το βράδυ.  




Ο πανικός όλων που δεν ψήφισαν και δεν συμφωνούν με την κυβέρνηση είναι εντυπωσιακός επειδή δεν καταλαβαίνουν ένα απλό πράγμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη κερδίσει τις επόμενες εκλογές!


Μου θες και ρήξη, Κακομοίρη Κακομοίρογλου;



Είναι κάποια πράγματα που, με βάση τη λογική, δεν μπορούν να εξηγηθούν. Ρωτήθηκαν, για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες σε πρόσφατη δημοσκόπηση αν προτιμούν τη δραχμή ή το ευρώ και, σε συντριπτικό ποσοστό 77,4%, απάντησαν ότι επιθυμούν το νόμισμα της χώρας να συνεχίσει να είναι το ενιαίο ευρωπαϊκό.
Οι ίδιοι ερωτηθέντες, ωστόσο, όταν κλήθηκαν να αποφανθούν «τι να κάνει η κυβέρνηση», αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, απάντησαν, σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 37,4%, ότι επιθυμούν να πάει σε ρήξη με τους δανειστές.




Αν προσθέσουμε τα δύο ποσοστά, προφανώς θα μας δώσουν πολύ παραπάνω από 100%.
Αν τα συγκρίνουμε, ίσως δεν εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς δεν αφορούν δυο απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα.
Αξίζει όμως να αναρωτηθούμε: μήπως υπάρχει ένα έλλειμμα επικοινωνίας από την κυβέρνηση ή μια δυσκολία κατανόησης εκ μέρους του ελληνικού λαού, ως προς το τι συνεπάγεται η ρήξη με τους δανειστές;