18.6.15

Fallen Angel...

Elbow




Ο Σαμαράς καλείται να σώσει και πάλι την Ελλάδα…



Την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τη χώρα και η αβεβαιότητα βουλιάζει την οικονομία, ουσιαστικά δεν έχουν μείνει πολλές σταθερές.
Δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες και πολλές διέξοδοι στο μαύρο που έχει ρίξει η κυβέρνηση του Τσίπρα, όχι στην ΕΡΤ, αλλά σε όλη τη χώρα.
Και αυτό το μαύρο θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά για πάρα πολλά χρόνια.




Πριν μερικές ημέρες εδώ από το antinews είχαμε γράψει ότι δεν περισσεύει κανείς σε μια εθνική προσπάθεια προκειμένου να γλιτώσει η Ελλάδα από του χάρου τα δόντια και από του Τσίπρα τα νύχια.
Είχαμε πει ότι η αστική τάξη, οι νοικοκυραίοι, οι προκομμένοι, οι άνθρωποι του μόχθου που έχουν κολλήσει ένσημα πολλά στη ζωή τους, δεν πρέπει να αφήσουν τη χώρα να καταρρεύσει.
Δεν πρέπει, τώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για συμφωνία ή ρήξη, να επιτρέψουμε στην αριστερή λαίλαπα να σαρώσει ό,τι απέμεινε όρθιο σ' αυτό τον τόπο…


Η μεγάλη ρήξη, και το … βρακί της Περιστέρας!



Κατ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή η συνεχής επίκληση από τους συριζαίους καταστροφείς της χώρας περί (νωπής) λαϊκής εντολής είναι μια σαχλαμάρα και μισή.
Το 36% μόνο των όσων πήγαν στις κάλπες ψήφισε συριζαίους και ψεκασμένους, ενώ το 64% όχι. Άρα για ποιον λαό μιλάμε;




Από κει και πέρα, ακόμη κι αυτό το ποσοστό τους ψήφισε για να εφαρμόσουν τις  (ανεφάρμοστες) φανφάρες του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, και όχι για να μας πάνε πίσω μερικές δεκαετίες λόγω των αναχρονιστικών ιδεοληψιών τους.
Άρα και για ποια «εντολή» μιλάμε;

Δυστυχώς το χειρότερο σενάριο...



Ο κόμπος του ελληνικού προβλήματος φτάνει στο χτένι. Είτε με συμφωνία είτε με ρήξη, η Ελλάδα της επόμενης μέρας δεν πρόκειται να είναι ίδια με την Ελλάδα της προηγούμενης.

 
Οι εθνικοί μας διαπραγματευτές!

Η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν καθησύχασε τις ανησυχίες αλλά τις ενέτεινε...

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα (στις επόμενες εκλογές)…



Συντρόφισσες και Σύντροφοι, 
ξεκινώ την ομιλία μου με την τελευταία πρόταση της προεκλογικής μου ομιλίας του 2015: "«Με λογισμό και μ’ όνειρο. Με ρεαλισμό και τόλμη. Θα νικήσουμε και θα πετύχουμε. Είναι το χρέος μας στην Ιστορία. Είναι η ευθύνη μας στο μέλλον»
Αυτά έλεγα τότε σύντροφοι, αλλά ήρθε η ώρα του απολογισμού.




Αποτύχαμε γιατί  υποσχεθήκαμε στα 751 κατώτερο μισθό και μέχρι σήμερα δώσαμε... αρχ…α!
Αποτύχαμε γιατί υποσχεθήκαμε  την επαναφορά της 13ης και δώσαμε αρχ…α!
Αποτύχαμε γιατί υποσχεθήκαμε ότι με ένα Νόμο και ένα άρθρο θα σβήναμε το μνημόνιο και σβήσαμε... τα αρχ…α μας…


Κατασκευάζοντας εχθρούς…



Τον περασμένο Ιανουάριο οδηγηθήκαμε μοιρολατρικά, εμείς οι απλοί πολίτες, σε πρόωρες εκλογές. Αυτή η μοιρολατρία ήταν, νομίζω, μια ανατολίτικη εκδήλωση από την πλευρά μας: νωχέλεια, παραίτηση, «ας γίνει ό,τι είναι να γίνει».



Ένα πρόσχημα –η επιλογή προέδρου- έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ όχι μόνον στη κυβέρνηση, αλλά στην εξουσία: αφού κατέλαβαν το κράτος, άρχισαν να ασκούν την εντονότερη προπαγάνδα από την εποχή της λευκής τρομοκρατίας έχοντας ήδη διχάσει τους Έλληνες σε εθνικόφρονες αντιμνημονιακούς και σε δοσίλογους μνημονιακούς. (Πράγματι, τα έχουμε πει πολλές φορές.) Κάτι παρόμοιο έκαναν για τους Ευρωπαίους, μόνο που στο ευρωπαϊκό πεδίο δεν μπορούν φυσικά να επιβληθούν όπως επιβάλλονται στο εσωτερικό…

Κατώτεροι των περιστάσεων…



Όλη η Ευρώπη είχε στραμμένα (προ)χτες τα μάτια της στην ομιλία του κ.Τσίπρα  στην ΚΟ του κόμματός του, ελπίζοντας -έστω και στο πάρα πέντε- από τον Πρωθυπουργό προτάσεις σοβαρότητας και νηφαλιότητας που να ανοίγουν προοπτικές λύσης και να απομακρύνουν τη χώρα από το χείλος της αβύσσου.




Άντ’ αυτού ο Πρωθυπουργός στην κρισιμότερη, ίσως, στιγμή στην ιστορία της Ελλάδας μετά την μεταπολίτευση εμφανίστηκε, κατώτερος των περιστάσεων, επιθετικός προς τους εταίρους και το ΔΝΤ χωρίς νέες προτάσεις και με κύρια απαίτηση την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από τους δανειστές.


Κλείσιμο των τραπεζών το Σαββατοκύριακο;



Νέα έκθεση της JP Morgan, περιγράφει τα επόμενα βήματα για την Ελλάδα και την πιθανότητα να επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων στη χώρα μας.




Μάλιστα ο αναλυτής της JPMorgan, Greg Ip, έγραψε στο Twitter ότι η επενδυτική τράπεζα ξεκαθαρίζει πως θα επιβληθούν capital controls αυτό το Σαββατοκύριακο εάν το Eurogroup οδηγηθεί και πάλι σε ναυάγιο…