2.7.15

Centuries...

Fall Out Boy




Οι ουρές δεν είναι για τον Μπαρουφάκη…



 «Δεν έχω στηθεί σε ουρά ΑΤΜ για να βγάλω χρήματα», είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, τονίζοντας ότι «δεν είναι πρέπον για μένα να σταθώ μαζί με τους συνταξιούχους».



Συγκεκριμένα όταν ο δημοσιογράφος του Bloomberg τον ρώτησε αν έχει πάει σε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης (σ.σ. εκεί δηλαδή που εδώ και μέρες η Ελλάδα αναστενάζει) για να σηκώσει 60 ευρώ από την τράπεζα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι «πρώτον δεν έχω χρόνο και δεύτερον θεωρώ ότι δεν είναι πρέπον για μένα να σταθώ στην ουρά» υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος και η σύζυγός του «πρέπει να είναι οι μόνοι Ελληνες που δεν έχουν πάει σε ΑΤΜ»…

Ο ολίγιστος Αλέξης… και το μαύρο μας το χάλι!



Αν και έχουν περάσει μόλις πέντε μήνες από την ημέρα που κέρδισε η «ΕΛΠΙΔΑ» στις εκλογές, μοιάζει σαν να έχουν περάσει χρόνια ολόκληρα.
Τι χρόνια δηλαδή; Δεκαετίες…
Σαν να βρεθήκαμε ξαφνικά στη δεκαετία του ’50… με ουρές, με δυστυχισμένα πρόσωπα, με ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος, και με μόνη διέξοδο ένα νέο πιο σκληρό μνημόνιο. Ο μόνος που λείπει από το κάδρο είναι ο Νίκος Ξανθόπουλος ως Γιακουμής.




Με μόνη διαφορά από τη δεκαετία του ’50, ότι τότε οι Έλληνες ήταν σκληροτράχηλοι, και μαθημένοι στη φτώχια, στη δουλειά και στον λιτό βίο.
Σήμερα όμως;


Δεν έχει κανένας τους μια στάλα τσίπα;



Ωραία τα κατάφεραν στην κυβέρνηση…
Είναι να απορείς που ακόμη έχουν το θράσος (γιατί περί θράσους πρόκειται) να εμφανίζονται και να μπουρδολογούν δημόσια, μετά τη καταστροφή και τον πόνο που έφεραν στη χώρα.



Τον έπνιγε το δίκιο τον πρωθυπουργό και φώναζε στους δημοσιογράφους: «Δεν υπάρχει περίπτωση η Μέρκελ να μη δεχτεί τις θέσεις μας», όταν τον ρωτούσαν τι θα γίνει αν πει όχι η καγκελάριος στα ελληνικά σχέδια.
Να που δεν τις δέχτηκε λοιπόν, κι αυτός έμεινε να ψάχνεται…


Ανάπτυξη αλά ΣΥΡΙΖΑ: Διορισμοί, διορισμοί, διορισμοί…



Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, μισό μόλις βήμα από την απόλυτη χρεοκοπία, οι τράπεζες είναι κλειστές, οι ανήμποροι γέροντες είναι στημένοι στις ουρές μέσα στο λιοπύρι για να πάρουν ελάχιστα ευρώ από τη σύνταξή τους, οι επιχειρήσεις έχουν ουσιαστικά κατεβάσει ρολά, οι καταθέτες κλαίνε τα λεφτά τους και αναθεματίζουν την ώρα που πίστεψαν στους κυβερνώντες και δεν τα έβγαλαν στο εξωτερικό (όπως έκανε σχεδόν ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο), και ο Αλέξης με τη  Ζωζώ κάνουν διαγγέλματα υπέρ της δραχμής!




Και να ήταν μόνο αυτό;
Μέσα σε αυτό το μαύρο κλίμα, η κυβέρνηση κάνει πάρτι διορίζοντας και επαναπροσλαμβάνοντας στο δημόσιο χιλιάδες ανθρώπους (όπως π.χ. τον σύντροφο της Δούρου)…


Το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα να βάλει μπουρλότο στη χώρα.



Πόλεμο στην κυβέρνηση προκαλούν οι ακραίες θέσεις που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του.
Παρά το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν ξαναυπέγραψε ένα νέο μνημόνιο που έλεγε ότι αποδέχεται πλήρως τις θέσεις των δανειστών, για ακόμη μια φορά επικράτησε η κυκλοθυμική του συμπεριφορά.




Έκπληκτοι παρακολουθούν ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί και στενοί του συνεργάτες τις απανωτές κωλοτούμπες που κάνει και τις οποίες δεν μπορεί πλέον κανείς να παρακολουθήσει…

Το θανάσιμο στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ…



Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι νεκρός. Αυτό το γνωρίζει η ηγεσία του, τα στελέχη του και αρκετά από τα νουνεχή μέλη του.
Δεν το γνωρίζει μόνο ο ερυθρομέλανος όχλος που γαλουχήθηκε στις πλατείες της «αγανάκτησης» και αποτέλεσε το εκτροφείο του μοναδικού μαζικού αντικοινοβουλευτικού κινήματος μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου συνυπήρξαν αρμονικά οι νικητές και οι ηττημένοι του τελευταίου εμφυλίου διχασμού, έχοντας ως κοινό εχθρό την Ανοιχτή Κοινωνία.



Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε νομοτελειακά στην μεγάλη πολιτική και ηθική ήττα που βιώνει στις μέρες μας (οι επιπτώσεις της οποίας θα καταγραφούν με ακρίβεια από τον ιστορικό του μέλλοντος), γιατί αγνόησε τα διδάγματα της ιστορίας και έκανε ένας τεράστιο στρατηγικό λάθος…

Από την μία πλευρά ο Αλέξης και από την άλλη ο Λεουτσάκος!



Θα τα συνηθίσουμε, λέει, τα capital controls. Το είπε ο σύντροφος Λαπαβίτσας. Είναι ο ίδιος που είχε πει ότι το πολύ – πολύ που μπορούμε να πάθουμε με την δραχμή είναι τα δελτία στα τρόφιμα και στα καύσιμα. Λεπτομέρειες!



Αλλά τι είναι τα λεφτά; Χαρτιά που τα βρίσκει κανείς ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Το είπε αυτό ο έτερος πολιτικός αστέρας, ο κ. Λεουτσάκος.
Τώρα, ξέρετε γιατί πρέπει να ψηφίσετε "ναι" την Κυριακή!
Διότι δεν θέλετε να μάθετε να ζείτε με capital controls, με δελτία σε τρόφιμα και καύσιμα και δεν θέλετε χαρτονομίσματα με την φωτογραφία του συντρόφου Λεουτσάκου…