8.8.15

Καλά να πάθετε… "δημοκράτες" του Σύριζα!



Δραματική τροπή έχει λάβει πλέον το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης («παράτυπης» που επιτάσσει η ως συνήθως γελοία πολιτική ορθότητα), με το πρόβλημα να έχει ήδη ξεπεράσει τις ελληνικές εθνικές δυνατότητες, ενώ σε ένα ακόμα θέμα ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα, τόσο αρνούμενος να προβεί έστω στη στοιχειώδη αυτοκριτική για λογαριασμό του πολιτικού συνονθυλεύματος που τον οδήγησε στην εξουσία, όσο και για τις επιλογές ανεκδιήγητων προσώπων που πρόλαβαν ήδη να ζημιώσουν τη χώρα.



Δεν έχει παρά να ζητήσει από τους συνεργάτες του να ανασύρουν από τα αρχεία τις επίσημα διατυπωμένες θέσεις του κόμματος τη δεκαετία του 1990 και δηλώσεις στελεχών, όταν πολλοί προειδοποιούσαν ότι το φαινόμενο θα τεθεί εκτός ελέγχου...

Κουρουμπλής-Βαρουφάκης-Ζωή: Ποια τα κοινά;



Κανένα κοινό στοιχείο δεν έχουν, κανονικά, τα τρία υψηλά στελέχη του κυβερνώντος σχήματος: Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάνης Βαρουφάκης, Ζωή (μία είναι η Ζωή!).


Δεν τον παίζουν τα κανάλια και έπεσε σε απόγνωση!


Βετεράνος του ΠΑΣΟΚ παλαιάς σχολής, με ιστορία στα κοινωνικά κινήματα και με αντίστοιχο λόγο ο πρώτος. Ίνδαλμα του εαυτού του και του καθρέφτη, με περάσματα απο περιβάλλον ΓΑΠ και με άγχος διεθνούς/μιντιακής παρουσίας ο δεύτερος.
Απόλυτη μοναδικότητα και με βαρύ αυταρχισμό η τρίτη.
Κανένα κοινό στοιχείο. Πλην του ότι ανήκουν, ακριβώς, στο κυβερνών σχήμα.


Καζάκη, άσ' το καλύτερα…



Ο γνωστός μπαρουφολόγος Δ. Καζάκης, που το σύστημα, που …τόσο «πολεμά», τον είχε αναδείξει κι αυτόν σε «γνωστό τηλεαστέρα της κρίσης και του αντιμνημονιακού αγώνα» (γιατί παραέχει ξεφουσκώσει κι αυτός, όπως όλοι οι μιας χρήσης «αγωνιστές»), συγγράφει στο φύλλο της 4/8 της «Ελεύθερης Ώρας» ένα ατέλειωτης εμπάθειας και ρηχότητας κείμενο κατά του ΚΚΕ. Αυτό δεν είναι πρωτότυπο. Έτσι κάνουν καριέρα όλοι αυτοί.




Ούτε είναι να παραξενεύεται κανείς πως ο κ. Καζάκης της «αντιμνημονιακής» ΣΠΙΘΑΣ, που έφτιαξε το ΕΠΑΜ, που κατέβηκε σε κοινό ψηφοδέλτιο με τον Παπαθεμελή, που μετά συμπορεύτηκε με την ΑλαβανοΑΝΤΑΡΣΥΑ, σήμερα αρθρογραφεί στην «Ελεύθερη Ώρα». Τη γνωστή φασίζουσα, φιλοχρυσαυγίτικη εφημερίδα, με πρωτοσέλιδα «Για όλα φταίνε οι Εβραίοι», «Τα 'χε πει ο γέροντας»…

Άλλος κωλοτούμπας κι αυτός…



Ο σπουδαίος λαϊκός αγωνιστής Τάσος Κουράκης, που ψήφισε το τρίτο το Μνημόνιο στο όνομα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, υπέγραψε χθες ως αναπληρωτής υπουργός Παιδείας την απόσπαση δεκάδων εκπαιδευτικών σε Μητροπόλεις κι άλλες δομές της Εκκλησίας της Ελλάδας.



Πρόκειται για μια απόφαση που λαμβάνεται κάθε χρόνο καθώς το Υπουργείο Παιδείας στέλνει εκπαιδευτικούς στα διάφορα εκκλησιαστικά σχολεία της χώρας, σε μια από τις πλέον σαφείς εκφάνσεις της στενής σχέσης της Εκκλησίας με το Κράτος…

Επισημοποιείται το «κόμμα της δραχμής»…



Με τον πλέον επίσημο τρόπο το «κόμμα της δραχμής» έκανε την εμφάνισή του, αποτελειώνοντας το πολιτικό σύστημα και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται ότι είναι ενιαίος και κυβερνά όταν κάποιοι ήδη έχουν φύγει.

 
Τα γραφεία του νέου κόμματος Λαφαζάνη...

Λαφαζάνης,  Στρατούλης, Ήσυχος και τα λοιπά λεβεντόπαιδα έχουν ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία κάνοντας διάφορες ομιλίες της πεντάρας σε όλη την Ελλάδα και δημοσιεύοντας και δημοσκοπήσεις αμφιβόλου αξίας και σοβαρότητας στην ιστοσελίδα iskra.
Μια ιστοσελίδα που έχει γίνει πολύ της μόδας στους δραχμολάγνους αφού εκεί βρίσκουν τον σοσιαλιστικό παράδεισο που πάντα ονειρεύονταν…