10.8.15

Εφόσον δεν μας τσάκισαν τελειωτικά...



Όταν χάνεις λάδια… ή αλλιώς όταν προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Ακόμη και την απόλυτη κωλοτούμπα.
Αυτό κάνει εδώ και μέρες η Αυγή (χα χα χα), που στην προσπάθειά της να κάνει το μαύρο άσπρο επικαλείται ακόμη και τον Λένιν, παρομοιάζοντάς τον με τον σημερινό Αλέξη (τον βασιλιά της κυβίστησης).
Τώρα, το τι σχέση έχει ο Αλέξης με τον Λένιν, ή η Βαλαβάνη με την Λούξεμπουργκ, το αφήνω στα τζιμάνια του Σύριζα να το βρουν…
Διαβάστε χάλια…
S.A.




Παλιά στις εφημερίδες, τέτοια εποχή που έσφιγγαν οι ζέστες και αραίωνε το προσωπικό και το μυαλό, δημοσιεύαμε για να κλείσουμε το φύλο κομμάτια ψυγείου, όπως τα λέγαμε. Κομμάτια δηλαδή που φυλάγαμε στο συρτάρι και μας έλυναν το πρόβλημα της δημοσιογραφικής ύλης, όταν αυτή σπάνιζε. Αν είχαν και κάποια επικαιρότητα, τόσο το καλύτερο.


Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε…



Πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου είχα βαρεθεί να ακούω από διάφορους κατά τα άλλα νουνεχείς γνωστούς και φίλους, ότι «έλα μωρέ… θα κάνει κωλοτούμπα ο Αλέξης… σαν το Πασόκ του ΄81 θα είναι… εξάλλου, πόσο χειρότεροι να είναι από τους σαμαροβενιζέλους;».




Μιλάω για νορμάλ ανθρώπους και όχι τίποτα κομπλεξικούς, αγαναΧτιστές, ή αργόμισθους, που σιγοντάρανε Σύριζα είτε για να βγάλουν το μίσος τους στον συνάνθρωπο, είτε για να τιμωρήσουν τους σαμαροβενιζέλους που τους βάλανε φόρους, είτε τέλος  για να κρατήσουν την θεσούλα και την σφραγίδα τους που τις απειλούσαν οι δήθεν μεταρρυθμίσεις…

Μειωμένα πολιτικά πλεονεκτήματα...



Π​​εριττό να τονισθεί ότι το εξάμηνο της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην εξουσία ήταν απόλυτα καταστροφικό. Σε όλους τους τομείς, ασχέτως αν η προπαγάνδα, η στρέβλωση της πραγματικότητας και η ιδεοληψία επιτρέπουν προβλέψεις ότι οι πιθανότητες νίκης του Αλ. Τσίπρα σε νέες εκλογές είναι πολύ μεγάλες, αν αυτές διεξαχθούν σύντομα.



Εκείνο, βέβαια, που συνεχίζει να χαρακτηρίζει τόσο την κυβέρνηση, δηλαδή τους πιστούς του πρωθυπουργού, όσο και την εσωκομματική αντιπολίτευση είναι ότι συμπεριφέρονται και μιλούν ως επιτυχημένοι, σαν να μην έχουν καταλάβει ότι δεν έχουν κάνει τίποτα σωστό, ότι θα καταγραφούν στην ιστορία ως «λαίλαπα» και ότι οι ευθύνες τους είναι τεράστιες.
Από την άλλη πλευρά, αν καταλάβαιναν, δεν θα ήταν αυτοί που είναι, αλλά διαφορετικοί...

Κείμενο παρέμβαση (μπουχαχαχά…)!!!!



Κάποιοι το τερμάτισαν κυριολεκτικά.
Διαβάστε παρακάτω ένα «κείμενο παρέμβαση» με τίτλο «Εάν είναι ο Βαρουφάκης, τότε είναι και ο Σόιμπλε ένοχος εσχάτης προδοσίας», και ξεκαρδιστείτε ελεύθερα…




Την κλήτευση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε απολογία ενώπιον των ελληνικών δικαστικών αρχών, για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, σε περίπτωση που καταλογιστούν αντίστοιχες ποινικές ευθύνες και στον πρώην Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη προτείνει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.


Η στρατηγική ήττα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς…



Οι τελευταίοι έξι μήνες αποτέλεσαν νομίζω πολύ διδακτικοί για όλους.
Είτε  αισθάνονται προδομένοι, είτε αισθάνονται δικαιωμένοι. Είτε παρακολουθούν ψύχραιμοι τις πολιτικές εξελίξεις, χωρίς συναισθήματα προδοσίας ή δικαίωσης.
Τα γεγονότα έτσι όπως εξελίχθηκαν ήταν πραγματικά συναρπαστικά.



Μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έχουμε την περίοδο της δημιουργικής ασάφειας, δείγμα έλλειψης ολοκληρωμένης στρατηγικής για την Κυβερνητική πλειοψηφία.
Έχουμε την πλήρη αποτυχία αναζήτησης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης της χώρας.
Έχουμε τις σπασμωδικές κινήσεις τύπου δημοψηφίσματος, όπου το ΟΧΙ γίνεται εντός λίγων ωρών ΝΑΙ.
Έχουμε το κλείσιμο των Τραπεζών και τα capital controls, που έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στην παραπαίουσα πραγματική οικονομία…

Σκληρή απάντηση Περιστέρη στην εφημερίδα "Αυγή"…



Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα «Αυγή», το οποίο αναφέρει ότι η Αμφίπολη είναι ένα φιάσκο, εξέδωσε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών  και Υπεύθυνη Ανασκαφέας Τύμβου Καστά Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη.




Αναλυτικά:
«Προς την Εφημερίδα Αυγή 9 Αυγούστου 2015
Αξιότιμε κ. Διευθυντά
Με οργή και έκπληξη διάβασα στο σημερινό άρθρο της εφημερίδας σας το πρωτοσέλιδο με τίτλο «Φιάσκο Σαμαρά η Αμφίπολη» το οποίο εκτός του ότι βρίθει από ανακρίβειες, με απαξιώνει προσωπικά και λοιδορεί το επιστημονικό μου έργο ενώ εκτοξεύει την ασύλληπτη κατηγορία ότι έθεσα σε κίνδυνο το Μνημείο με τη χρήση εκσκαφέων για την αποχωμάτωση…