12.8.15

Αναγκαία η αποπομπή της Ζωής Κωνσταντοπούλου…



Τ​​όσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί να παραμένει πρόεδρος της Βουλής. Είναι ακατάλληλη για να διευθύνει όχι τις εργασίες του νομοθετικού οργάνου αλλά οποιουδήποτε συλλογικού σώματος, ακόμη και μιας συνέλευσης ιδιοκτητών πολυκατοικίας.



Τα συνεχή εριστικά και προσβλητικά σχόλιά της προς κάθε ομιλητή είναι ενδεικτικά της βαθιάς δυσανεξίας της προς τον διάλογο και τη δημοκρατία, της απόλυτης αδυναμίας της να αντιληφθεί ότι είναι δυνατόν να υφίστανται απόψεις αντίθετες με τις δικές της...

Επί Σαμαρά δεν υπήρχε αυτό το χάλι…



O ΣΥΡΙΖΑ ζει ένα δράμα αλλά είναι σε απόλυτη νιρβάνα. Ο λόγος για το μεταναστευτικό ζήτημα το οποίο διογκώνεται και δυστυχώς απειλεί καίρια την ελληνική κοινωνία.



Ο Αλέξης δεν έχει τώρα βαρβάρους να επιτεθεί για την κακή μεταναστευτική πολιτική. Καλείται ο ίδιος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, καλείται ο ίδιος να αποφασίσει το πως πρέπει να πράξει και άμεσα.
Πλέον δεν έχει τους… ακροδεξιούς Νεοδημοκράτες να τους επιτίθεται με την πρώτη ευκαιρία…


Το πάθημα που έγινε μάθημα (του Αλέξη)….



Στους επτά μήνες που διέρρευσαν οι Ελληνες τα είδαν όλα. 
Αρχικώς μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου επικράτησαν  ο ενθουσιασμός της αλλαγής και η προσδοκία μιας άλλης πολιτικής.



Γρήγορα όμως, ιδιαιτέρως μετά τα πρώτα δημόσια καμώματα του Γιάνη Βαρουφάκη, άρχισαν να αναπτύσσονται αμφισβητήσεις…


Ίσως να θέλει ο κ. Τσίπρας. Μπορεί όμως;



Δεν είναι λίγοι οι σοβαροί αρθρογράφοι που υποστηρίζουν με θέρμη ότι τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους έξι μήνες στην χώρα είναι μία συνειδητή στρατηγική επιλογή του κ. Αλέξη Τσίπρα να «ξεφορτωθεί» τα ακραία στοιχεία από το κόμμα του και στην συνέχεια, μέσα από έναν νέο –αλλά ελεγχόμενο από τον ίδιο– πολιτικό σχηματισμό, να προχωρήσει σε εκλογές, με την ελπίδα ότι θα προκύψει μία υπό τον ίδιο κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής, η οποία θα πραγματοποιήσει στην χώρα τις πολυπόθητες μεταρρυθμίσεις (που θα έπρεπε να έχουν γίνει από το 1979 και μετά!).



Σοβαροί Έλληνες επιχειρηματίες με τους οποίους μιλήσαμε, καθώς και κορυφαίοι Ευρωπαίοι παρατηρητές, υποστηρίζουν την άποψη αυτή και μάλιστα υπερθεματίζουν –κυρίως οι Ευρωπαίοι…


Πολιτική ηγεμονία και ΣΥΡΙΖΑ…



Επιστρέφοντας σταθερά στο χωριό για παραθερισμό αντιλαμβάνομαι ευκολότερα και πιο άμεσα την πολιτική κατάσταση. Μόλις μιλήσεις με δυο τρία άτομα αντιλαμβάνεσαι πρώτον τι έχει συμβεί και δεύτερον ποιος θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.




Βεβαίως αυτό το αντιλαμβάνεσαι και με τις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι όμως ακριβώς το ίδιο.
Διότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ζωντανά άτομα, είναι αριθμοί. Και οι αριθμοί δεν σου δίνουν προοπτική ούτε συναίσθημα, ενώ πολύ συχνά πέφτουν σε σφάλμα ή είναι κατασκευασμένοι. Ο πηλιορείτης όμως δεν κάνει ποτέ λάθος και η προοπτική του φτάνει το λιγότερο μέχρι τέσσερα χρόνια.
Μπορείς να κάνεις δημοσκόπηση για μετά 4 χρόνια;