16.8.15

Shadowplay...

Joy Division




Μας δουλεύουν τα συντρόφια…



Ο Πάνος Σκουρλέτης, αυτός ο «πούρος» αντιμνημονιακός μέχρι τις 25 Γενάρη και υπουργός των κυβερνήσεων της αριστεράς των μνημονίων έδωσε συνέντευξη για τις επικείμενες εκλογές και αποφάνθηκε. Βλέπει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.
Λέει συγκεκριμένα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως χαίρει μιας μεγάλης κοινωνικής συναίνεσης και εμπιστοσύνης, ασφαλώς όλος αυτός ο κόσμος που τον στηρίζει είναι ανομοιογενής, αποτελεί όμως μια πολιτική «ύλη» με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς. Το πιο πιθανό κατά τη γνώμη μου είναι πως η αυτοδυναμία είναι εφικτή».




Την ίδια στιγμή ο… πρώην σύντροφός του, που έκαναν μαζί πολιτική καριέρα πολεμώντας τους… μνημονιακούς, ο Παν. Λαφαζάνης είπε μεταξύ άλλων ότι στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα εμποδίσει την… μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Λέει χαρακτηριστικά: «Την κυβέρνηση την εμπιστεύομαι για να υλοποιήσει το ριζοσπαστικό πρόγραμμά της και όχι φυσικά για να εφαρμόζει ένα καταστροφικό μνημόνιο λιτότητας και αποικιακής κηδεμονίας της χώρας. Μια νέα πορεία της κυβέρνησης όπου θα εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση, από εδώ και εμπρός, θα προωθεί και θα υλοποιεί εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους και μνημονιακές πολιτικές και επομένως θα έχει σε αυτήν την κατεύθυνση την απλόχερη στήριξη από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ο κύριος λόγος, επομένως, για να προσφύγει άμεσα η κυβέρνηση στις κάλπες θα είναι να εκκαθαρίσει τις εκλογικές λίστες από τα «βαρίδια» τού «όχι» στο μνημόνιο. Οι δικές μας κινήσεις στο άμεσο μέλλον θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό, αλλά φυσικά όχι μόνο, και από τις κινήσεις και τη στάση όσων έχουν την κεντρική ευθύνη στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ»

Προσδεθείτε! Ήρθε η ώρα των Ρουμανοτσολιάδων…



Θυμόσαστε την περίφημη γενιά των 700 ευρώ, που όλοι λοιδορούσαμε;
Σαν χθες ήταν. Τότε που έβγαινες από ιδιωτικό ΙΕΚ «διευθυντής» και CEO(!), και τσέπωνες πρώτο μισθό 1.200 καθαρά.
Κι αυτό αν δεν είχες όρεξη για τρέξιμο. Διότι όποιος ή όποια ήθελε περισσότερα, δούλευε σερβιτόρος(α) σε μπαράκι ή σε καφέ, και εξασφάλιζε 40-70 ευρώ μεροκάματο, χώρια τα τυχερά. Μαύρα όλα, αλλά έτσι ήταν τότε…




Πόσα και πόσα παιδιά, πόσες και πόσες κοπέλες, που τις έστελναν οι γονείς τους στη πόλη για να σπουδάσουν, δεν μαγεύονταν από το χαϊλίκι, δεν παρατούσαν τις σχολές, και δεν επέλεγαν να δουλέψουν… νύχτα;


Έχουμε μπλέξει…



Ιστορία τρέλας!
Η πρώτη φορά Αριστερά, παρέλαβε τη χώρα με δημοσιονομικά πλεονάσματα και μέσα σε έξι μήνες κατάφερε, όχι μόνο να τα εξανεμίσει και να δημιουργήσει ασφυξία με τα capital control, αλλά να οδηγήσει τη χώρα σε τρίτο και άκρως επώδυνο μνημόνιο!



Κάπως έτσι, έγινε λέει ο Τσίπρας ηγέτης ενώ πριν ήταν ένας απλός πρωθυπουργός.
Ιστορία τρέλας!
Ο Τσίπρας, ηγέτης!


Η Αριστερά είναι γυμνή - και είναι ωραία...



Η Αριστερά δεν είναι μια ούτε έχει μια μοναδική θεωρία. Όπως μάθαμε δύσκολα τον εικοστό αιώνα έχει πολλές θεωρίες και αποτελείται από ένα όλο και διογκούμενο σύνολο κινημάτων για τα δικαιώματα, την ισότητα, την αλληλεγγύη και την απελευθέρωση. 




Η Αριστερά είναι περισσότερο ένα παγκόσμιο κοινωνικό φόρουμ (όπως και ορθά ονομαζόταν η απάντηση των κινημάτων στην παγκοσμιοποίηση όπου η Αριστερά ξαναβρήκε τον εαυτό της τον χαμένο στον μπολσεβικισμό) παρά ένα ορισμένο και περιορισμένο πολιτικό μονολιθικό ρεύμα. Με αυτήν την έννοια δεν έχει και ιδιοκτήτες...


Ψευτομαγκιές και ραγιαδισμός…



Το "γκελ" που ακόμη κάνει ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, παρά τα προφανή ψέμματα με τα οποία έχει συνδέσει τόσο την πορεία του προς την εξουσία, όσο και την διακυβέρνησή του, δεν οφείλεται μόνο στην έλλειψη αντιπάλου.
Δυστυχώς συνδέεται με τα χειρότερα χαρακτηριστικά της ράτσας.




Ποιο είναι το μέχρι σήμερα πραγματικό προφίλ της διακυβέρνησης και της υποτιθέμενης σκληρής διαπραγμάτευσης;
Αφού πρώτα παραστήσαμε τους μάγκες, σχεδόν καθυβρίζοντας και απαξιώνοντας τους πάντες, με λεονταρισμούς ακόμη και για διάλυση της Ευρωζώνης, αφού παραστήσαμε τους ζόρικους, απειλώντας με γεωπολιτικές ανατροπές, στο τέλος υποκύψαμε στα πάντα.
Δώσαμε γη και ύδωρ. Και αποδεχτήκαμε συμφωνία πολύ χειρότερη και σκληρότερη από οποιαδήποτε άλλη υπογράφηκε ποτέ στα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων…