23.8.15

Space...

It"s Immaterial





Αλήθεια τώρα, Εσύ τους εμπιστεύεσαι;



Μιλάνε για εθνικό νόμισμα. Για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης. Για επιστροφή στην εθνική μας κυριαρχία.




Για αυτοδιάθεση του κυρίαρχου λαού. Για κλέφτες, αποικιοκράτες, που θέλουν να αφαιμάξουν τα νοικοκυριά.
Για παράδοση της χώρας μας σε σφραγιδοκράτες Βαυαρούς και βάρβαρους.
Για εθνοπροδότες σε εντεταλμένοι υπηρεσία…
Αλλά ποιοι τα λένε όλα αυτά;


Οι δέκα μικροί Μήτσοι του ΣΥΡΙΖΑ…



Το πολιτικό σύστημα δεν λειτουργεί μόνο του. Υπάρχουν πάντα «πελάτες» που το στηρίζουν. Υπάρχουν άνθρωποι και κοινωνικές ομάδες που ανταποκρίνονται στις επιταγές, με αποτέλεσμα να διαιωνίζουν τον κώδικα «αξιών» του. 




Ο Τσίπρας κάνει εκλογές επειδή αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να συμμετέχουν σ' αυτές. Είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν και στην έντεχνη δραματουργία της διάλυσης της ελληνικής οικονομίας ως θύτες ή θύματα.
Πάντα πρόθυμοι να αποτελέσουν τον νέο συνομιλητή μιας διασπασμένης αλλά μονίμως   ευέλικτης «αριστεράς».
Μαζέψτε τους σε ένα τραπέζι και κεράστε τους μια μπύρα, ένα τσίπουρο ή τουλάχιστον ένα spritz...

Ο κύριος 12% χτυπάει κρυφά…



Σημ. Ο- Να πως κερδίζονται οι εκλογές (και το χαρτζιλίκι)

Εν μέσω πολιτικής περιδίνησης και άτυπης προεκλογικής περιόδου, συνεχίζονται και επί της ουσίας ολοκληρώνονται, με την επαναφορά «διαθέσιμων» και απολυμένων στα ασφαλιστικά ταμεία, οι εξαγγελθείσες από την κυβέρνηση επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων.
Συνολικά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους περίπου 7.000 δημόσιοι υπάλληλοι.





Την περασμένη Δευτέρα, ο νέος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατήρτισε τον νόμο για τις επαναπροσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν εκτός υπηρεσίας, βάσει μνημονίου, απέστειλε έγγραφο στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά, ζητώντας του την άμεση δημοσίευση στο ΦΕΚ των διαπιστωτικών πράξεων για την επαναπρόσληψη 431 «διαθέσιμων» στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τον ΟΑΕΔ.
Αιτία της κινητοποίησης του κ. Κατρούγκαλου είναι ότι οι εν λόγω πράξεις είχαν υπογραφεί προ καιρού από τον προκάτοχό του κ. Πάνο Σκουρλέτη, ωστόσο δεν είχαν δημοσιευθεί, όπως απαιτείται, στο ΦΕΚ…

 

Η βόμβα του μεταναστευτικού…



Το μεταναστευτικό τείνει να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες η χώρα, την ώρα που κυβέρνηση των απατεώνων προχωράει σε νέες εκλογές, πριν ακόμα γενικευτεί η αγανάκτηση των πολιτών όχι μόνο για το τεράστιο κόστος του μνημονίου, όσο και για την βόμβα του μεταναστευτικού που καθημερινά διογκώνεται.



Η πρόβλεψη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου τον περασμένο Φεβρουάριο ότι στην χώρα θα εισρεύσουν 100.000 πρόσφυγες/παράνομοι μετανάστες έχει ξεπεραστεί κατά πολύ.
Μέχρι τώρα 160.000 έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα, τον Ιούλιο ξεπέρασαν τις 50.000 και μόνο την εβδομάδα 8-14 Αυγούστου έφτασαν στα ελληνικά νησιά 21.000 πρόσφυγες/παράνομοι μετανάστες και έκτοτε κάθε μέρα χιλιάδες περισυλλέγονται από το λιμενικό στα νησιά του Αιγαίου.
Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Τζόελ Μίλμαν εκτίμησε ότι μέχρι τα τέλη του έτους μπορεί να ξεπεράσουν τις 300.000 (πέρυσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης η εισροή έφτασε τις 47.000).


Απέτυχε; Δοξάστε τον!



Να που τελικά όλα μπορούν να συμβούν σ' αυτήν την περίεργη χώρα που ζούμε. Ενας πολιτικός που βγήκε από την αφάνεια, «πρόκοψε» κι έφτασε ακόμη και στην εξουσία ως ασυμβίβαστος αντιμνημονιακός διεκδικεί τώρα την επανεκλογή του στην πρωθυπουργία προβάλλοντας ως κύριο, αν όχι και μοναδικό, επίτευγμά του το τρίτο και βαρύτερο από τα προηγούμενα Μνημόνιο που υπέγραψε ο ίδιος. Δηλώνοντας μάλιστα ακόμη και υπερήφανος για τη θητεία του.




Τι συνέβη στη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του Α. Τσίπρα το γνωρίζουμε όλοι.
Παρέλαβε μια χώρα σε ανάπτυξη και την ξανάριξε στην ύφεση.
Βρήκε την ανεργία σε αργή αλλά σταδιακή πτώση και την εκτόξευσε ξανά στα ύψη. Τίναξε στον αέρα τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας υιοθετώντας και στηρίζοντας τις τραγελαφικές μεθοδεύσεις του Βαρουφάκη και ανέλαβε ο ίδιος τη νέα διαπραγμάτευση όπου οι περίφημες «κόκκινες γραμμές» του αποδείχθηκαν κακόγουστο αστείο…