26.8.15

Θέλετε να δώσετε μια ακόμη ευκαιρία στον Αλέξη;



Έξι μόλις μήνες χρειάστηκε ο «άφθαρτος» Σύριζα για να διαλύσει τη χώρα, και έναν ακόμη για να διαλυθεί ο ίδιος στα εξ ων συνετέθη.
Ανεμομαζώματα δηλαδή… ανεμοσκορπίσματα.
Με τις πρώτες δυσκολίες, ήρθε η κωλοτούμπα, και με την πρώτη κωλοτούμπα ήρθε η αποσύνθεση.




Με όλα τα λαοπρόβλητα στελέχη του να την κάνουν προς Δραχμαζάνη μεριά, αφού τώρα αυτός εκπροσωπεί την Ελπίδα, παρέα με την Κατάντια Βαλαβάνη και άλλους τέτοιου βεληνεκούς επαναστάτες.
Σκόνη και θρύψαλα δηλαδή το όνειρο που περιμέναμε πως και πώς να ζήσουμε με την Πρώτη Φορά Αριστερή Κυβέρνηση.
Αποδείχτηκε εφιάλτης, και αντί  για μια ευχάριστη  βόλτα στο πάρκο, ζήσαμε … κατολισθήσεις.


Αλλάζει επιτέλους το πολιτικό σκηνικό της χώρας!



Πανικός στα επιτελεία τόσο των μνημονιακών, όσο και των αντιμνημονιακών κομμάτων, ακόμη και σε αυτό που ετοιμάζει ο Καπερνάρος ο οποίος δεν έχει αποφασίσει μέχρι τώρα αν θα είναι μνημονιακό ή όχι.




Προς τι όμως ο πανικός; Ο οποίος είναι ανάλογος με αυτόν που έπιασε τους Τούρκους, με αφορμή την στράτευση Κορωνάκη;
Το γεγονός ότι σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, δηλώνει έτοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση  δικού της κόμματος, ακολουθώντας στα χνάρια άλλων πολιτικών κύρους, όπως ο Βύρων Πολύδωρας, ο Απόστολος Γκλέτσος, ο Θόδωρος Κατσανέβας, κ.ά. που θέλουν να μας σώσουν…


Ψυχοπάθεια και… χασμουρητά!



Όλα αυτά τα περίεργα, όλες αυτές οι αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές που βλέπουμε καθημερινά (εδώ και 7 μήνες) στην πολιτική σκηνή του τόπου, με έχουν κάνει να ανησυχώ για την πνευματική υγεία των πολιτικών μας. Όχι όλων.




Οι περισσότεροι όμως βουλευτές, ειδικά του Σύριζα, που βλέπω στα παράθυρα, είναι συνήθως αλλού γι αλλού.
Και αυτό μάλλον οφείλεται είτε στο πιοτό (ακόμη και σε πρωινές τους εμφανίσεις), είτε σε κάτι άλλο πιο ισχυρό, είτε απλά στο γεγονός ότι δεν παίζουν με ολόκληρη την τράπουλα… δηλαδή από κάπου χάνουν λάδια.
Αλλιώς δεν εξηγείται…


Να απαλλαγούμε από τα σούργελα της πολιτικής…



Τα τελευταία χρόνια νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα στη Βουλή. Τόσοι άχρηστοι, άσχετοι, νούμερα, μπαχαλάκηδες και αγράμματοι δεν είχε δει η Ελλάδα από συστάσεως του κράτους.
Από το 2012 και μετά, με τη διάλυση του πολιτικού συστήματος και την είσοδο στη Βουλή των νεοναζί, είδαμε και ζήσαμε απίστευτες καταστάσεις.




Και δε μιλάμε απλά για κάποια νούμερα, κυρίως λαϊκιστές της ανοησίας και της μπαρούφας που υπάρχουν πάντα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή σε άλλα κόμματα. Μιλάμε και για ότι σαβούρα μαζεύτηκε τα τελευταία 3 χρόνια στο κοινοβούλιο, μια σαβούρα που θα ξαναμπεί στη Βουλή με τις λίστες αλλά και με όλους αυτούς τους απίθανους που θα επιλεγούν από τα κόμματα.
Ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει να γεμίσει καμιά 30αριά θέσεις βουλευτών που έμειναν άδειες μετά την… αποστασία Λαφαζάνη ο οποίος, ούτε στα τρελά όνειρά του δεν φαντασιώθηκε ότι θα γίνει αρχηγός κόμματος...


Σχολαί Μακιαβέλλι, πληροφορίες κ. Τσίπρας …



Τελικά, ο Αλέξης Τσίπρας εντρύφησε στον Μακιαβέλλι, τον οποίο πέρυσι τέτοια εποχή αποστρεφόταν - όχι όμως και απολύτως, θα χρειαστεί και μερικά ακόμα, δωρεάν, μαθήματα. Ένα απ' αυτά, παρακάτω.



Πολλοί υποστηρίζουν πως, πέρα απ’ όλες τις άλλες ανεπάρκειες, ο Αλέξης Τσίπρας έχει παιδεία που δεν του επιτρέπει να παρακολουθήσει την πολιτική σκέψη η οποία ξεφεύγει από τα στενά όρια της κουλτούρας των «δεκαπενταμελών».
Χαιρεκακία. Τουλάχιστον σε μια περιοχή της ανθρώπινης σκέψης που αφορά την πολιτική θεωρία του Μακιαβέλλι, ο έλληνας πρωθυπουργός έχει κάνει θεαματικές προόδους...