7.9.15

Στη χώρα της σύγχυσης και της λήθης…



Μια φορά και έναν καιρό, η Ελλάδα ανακάλυπτε τη χαρά της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και μαζί με αυτή τον κ. Βασίλειο Λεβέντη, ιδρυτή της «ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ», ο οποίος από τη δική του, τοπική τηλεοπτική συχνότητα, κατακεραύνωνε το πολιτικό σύστημα της εποχής αλλά και την ελληνική κοινωνία και, ταυτόχρονα, πρότεινε τις δικές του λύσεις για τα προβλήματα της χώρας.




Πολύ σύντομα, οι εκπομπές του κ. Λεβέντη ξεπέρασαν τα σύνορα της Ατικής, καθότι οι κωμικές και συχνά ακραίες αντιδράσεις του έγιναν γνωστές τοις πάσι, και τον κατέστησαν στόχο πειραγμάτων...


Η εύνοια των παπάδων…



Ο υπηρεσιακός υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης απευθύνθηκε στo μητροπολίτη Άνθιμο και του επισήμανε πως η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία παραμένει αφορολόγητη, και ο ίδιος θα ήθελε να τη δει να συνεισφέρει στα έσοδα.




Η τόλμη του υπουργού να απευθυνθεί επικριτικά στους πανίσχυρους παπάδες, έρχεται σε αντιδιαστολή με την «πρώτη φορά αριστερά» που όχι μόνο έκανε επί μήνες γαργάρα τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και δεν φρόντισε να συμπεριλάβει στο τρίτο μνημόνιο μέτρα, αλλά παρακολουθήσαμε τον Τσίπρα να χαριεντίζεται με τους καλόγερους του Αγίου Όρους και τους μητροπολίτες…

Αλέξη, τα ζόμπι είναι... ψηφοφάγα!



Πώς το είπε ο Αλέξης Τσίπρας; "Εγώ δεν συμμετέχω σε συγκυβερνήσεις ζόμπι"; Μάλλον δεν τα έχει υπολογίσει καλά τα πράγματα.




Γιατί ζόμπι υπήρξε η δική του διακυβέρνηση και η εντελώς ανίερη πολιτικά σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πιο παλιό και πιο φθαρμένο σε ιδέες από αυτό που είδαμε στο επτάμηνο, δεν μπορεί να υπάρξει…

Το δίπολο…



Αν υπάρχει ένα στοιχείο που περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο διαψεύδει τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιπροσωπεύει το «νέο» είναι, ασφαλώς, η επιβολή του χαρατσιού του 23% στην ιδιωτική παιδεία.



Επιβάλλοντας αυτό το χαράτσι ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι υιοθετεί, ακόμα, κάτι από τη φιλοσοφία καλλιέργειας ταξικού μίσους που, ίσως να είχε κάποιο νόημα τον 19ο αιώνα, αλλά δεν έχει θέση στις σύγχρονες κοινωνίες που στοχεύουν στην προσπάθεια μεγιστοποίησης του εκπαιδευτικού οφέλους προς τους νέους…

Βαρύγδουπες «αριστερές» ασυναρτησίες…



​​Απ’ όλες τις μπαρούφες που εκτοξεύονται στον δημόσιο διάλογο οι πιο επικίνδυνες είναι οι τάχαμου αριστερές.
Οχι γιατί είναι ριζοσπαστικές. Κυρίως διότι τυλίγονται σε τόσες πολλές και βαριές λέξεις, σε τόσες πολλές ασυναρτησίες, που κάνουν τις μπαρούφες να μοιάζουν σημαντικές.




Ετσι, σε μια ερώτηση δέκα λέξεων της κ. Σίας Κοσιώνη (ΣΚΑΪ 3.9.2015) για το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού είπε ότι «θα σας απαντήσω πολύ ξεκάθαρα, όπως ξεκάθαρα απαντώ πάντοτε», μίλησε ακατάπαυστα επί 3,5 λεπτά.
Εκστόμισε 370 λέξεις, ξεφούρνισε δεκάδες ψέματα και έκανε διαρκώς νοητικές ακροβασίες…

Tα «νέα» ψέματα του Αλέξη…



Οι πρωθυπουργοί που πάνε κάθε χρόνο στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης λένε τι θα κάνουν στο διάστημα της θητείας που τους απομένει.
Οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης δίνουν υποσχέσεις και κάνουν εξαγγελίες. 
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε το βράδυ της Κυριακής σαν να έχει και τις δύο ιδιότητες. Εκλογές γαρ.



Είναι ο απελθών πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε τον απολογισμό του εφταμήνου και ανέλυσε το νέο «πρόγραμμα τετραετίας» του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι, ταυτόχρονα, ο αρχηγός, ο οποίος πριν από ένα χρόνο, από την ίδια θέση, είχε εξαγγείλει το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» του(αντιπολιτευόμενου τότε) ΣΥΡΙΖΑ…