12.9.15

Συμμαθητής με τον γιο του Τσίπρα;



Ο Τσίπρας δεν είναι ο πολιτικός που έχει μεγάλη διάθεση να κρατήσει προσχήματα. Το καλοκαίρι ξεκίνησε τις βόλτες με τα κότερα και τώρα, επέλεξε για το παιδί του ένα ακριβό ιδιωτικό.
Και μάλιστα, ένα σχολείο όπου η φιλοσοφία του βασίζεται πέρα για πέρα, στην αγγλοσαξωνική παιδεία, αυτή δηλαδή που θεωρείται η βάση της σύγχρονης «αστικής κεφαλαιοκρατίας».




Θα μου πεις τώρα και τι πειράζει; Εννοείται πως δεν πειράζει και μπράβο του.
Από την άλλη όμως, περνάει από το μυαλό πολλών ανθρώπων, σαν γρήγορη εικόνα, η Περιστέρα να του λέει με αγανάκτηση: «Κι επειδή έγινες για ένα φεγγάρι, πρωθυπουργός, θα στείλουμε τα παιδιά σε δημόσιο σχολείο; Θα τα θυσιάσουμε για να βγάλεις εσύ φωτογραφίες για τον "λαό" σου;».
Εν τω μεταξύ, δεν θέλει και πολλά ο Αλέξης. Δεν τρελαίνεται κιόλας να κρυφτεί. Λέει, λέει, και, στο τέλος, σφυρίζει αδιάφορος.
«Είπα τίποτα εγώ για τα σχολεία;», θα σου πει, «μήπως ασχολήθηκα και ποτέ;».
«Με τις καθαρίστριες έφτιαχνα αφίσες, όχι με τους επαναπροσληφθέντες καθηγητές των ΕΠΑΛ»…


«Πρώτη ευκαιρία», για Δις Εξαμαρτείν του Κοψοτέτοιου…



Μπορεί η οντότητα του πολιτικά τριπίθαμου Αλεξάκη να είναι μηδαμινή, αλλά το θράσος του είναι απροσμέτρητο. Αυτό ως τώρα φαινόταν σαν πολιτικό εκτόπισμα, αλλά έπρεπε ο εν λόγω να φτάσει στην αυτοακύρωση, για να συνειδητοποιήσουν την οφθαλμαπάτη οι κοψοχέρηδες φίλοι του.
Ας τα καταγράψουμε όλα αυτά τα περίεργα από την αρχή.





Κάθε μέρα που περνάει, λίγο ακόμα πριν λήξει το Άγιο Ελληνικό Καλοκαιράκι, παρατηρούμε μικρές θερινές ιστορίες κοψοχέρηδων και άλλων κοψοτέτοιων. Μάλιστα, θα τις προβάλουμε, όπως τις διαμορφώνει το κλίμα των εκβιαστικών εκλογών, οι οποίες γίνονται παρά τη θέληση των θυμάτων του Αλεξάκη, του απόλυτου πολιτικού απατεώνα της καρδιάς μας…


Μονά – Ζυγά… Δραχμή… Και στο βάθος ουρακοτάγκοι!



Όπως όλα δείχνουν, η νίκη στις εκλογές θα κριθεί στο νήμα. Αυτό βέβαια, αν πάρουμε στα σοβαρά τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, τις οποίες για να πω την αλήθεια σπάνια εμπιστεύομαι, αφού χώρια του ότι η κάθε εταιρία μπορεί να βγάλει όποιο αποτέλεσμα της παραγγελθεί, μια άλλη ένσταση που έχω είναι η εξής:
Κοντεύω … 100 χρόνων, και ποτέ καμιά εταιρία δημοσκοπήσεων δεν με πήρε τηλέφωνο να πω την άποψή μου… Σύμπτωση;




Από κει και πέρα, απ ότι ξέρω οι δημοσκοπήσεις γίνονται τηλεφωνικά από σταθερά τηλέφωνα. Ναι αλλά… ποιος νέος σήμερα βρίσκεται στο σπίτι του, και εν πάση περιπτώσει ποιος νέος χρησιμοποιεί ακόμη σταθερό τηλέφωνο;
Οπότε; Οπότε, τα όποια αποτελέσματα μάλλον είναι biased, που λένε και οι Ισπανοί…


Γιατί με τον Τσίπρα βολεύονται όλοι…



Έφερε τον Βαρουφάκη, τον Μπαλτά, την κυρία Τασία και το χειρότερο μνημόνιο από το 2010 ( μέτρα για άλλα 90 δισεκ. ευρώ) αλλά παραμένει πρώτο κόμμα.
Έχασε τον Λαφαζάνη, τον Λαπαβίτσα, τον Στρατούλη και τη Ζωή αλλά ο Τσίπρας είναι που θα κάνει κυβέρνηση ή θα μπει στην  κυβέρνηση.
Γιατί ο Τσίπρας βολεύει τους πάντες…




Η στήλη αυτή σημείωσε τις προάλλες, με κομψό τρόπο, το πως οι δανειστές πάσχισαν να στερεώσουν τον Τσίπρα και την δική του αριστερά στην εξουσία αλλά  ίσως  δεν έγινε… κατανοητό.
Πριν από ένα μήνα η στήλη σημείωσε  ανοικτά ότι το κράτος θα πωληθεί στα χέρια των αριστερών και ότι ο ΣΕΒ και άλλοι παράγοντες δεν  πηγαινοέφερναν τυχαία τον Τσίπρα σε εκδηλώσεις και δεξιώσεις αλλά  παρερμηνεύθηκαν  οι επισημάνσεις της…


Υποχρεωτική η προειδοποιητική σήμανση στα σατιρικά posts!



Η Αρχή Προστασίας Ξερόλων Που Πιστεύουν Ο,τι Διαβάζουν Στο Ιντερνετ (ΑΠΞΠΠΟΔΣΙ), σε έκτακτη συνεδρίασή της, αποφάσισε να καταστήσει υποχρεωτική την εμφάνιση προειδοποίησης, ώστε να προστατευθεί το κύρος του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων.



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάνος Καμμένος, πέφτει θύμα του διαδικτύου, υιοθετώντας με βεβαιότητα κάτι προφανώς αστείο ή μια εξωφρενική συνωμοσιολογία.
Τελευταίο κρούσμα, η χρήση δήθεν παιδικών εκθέσεων κατά τη διάρκεια του debate…