27.9.15

Ο νικητής των εκλογών…



Η παρελθούσα εκλογική αναμέτρηση, εξελίχθηκε σε μεγάλο θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η νίκη εναντίον της δεύτερης και συσπειρωμένης (;) Νέας Δημοκρατίας με 7,5 μονάδες διαφορά, η εκ νέου συγκυβέρνηση με τους ΑΝ.ΕΛ. μετά την οριακή είσοδό τους στην βουλή και το εξωπέταγμα της Αριστερής Πλατφόρμας συν των βαριδίων Ζωής, Ραχήλ, Γιάνη και αρκετών ακραίων, γραφικών και ιδεοληπτικών από το κόμμα και από τη Βουλή;




Την προεκλογική περίοδο γίναμε μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης δημοσκοπικής ομοφωνίας.
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις έδειχναν ισοπαλία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ή νίκη με πολύ μικρή διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναποφάσιστοι, προερχόμενοι κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, φοβούμενοι μήπως τελικά καταφέρει ο Μεϊμαράκης και φέρει ξανά στην εξουσία τη Δεξιά, έτρεξαν τελευταία στιγμή να δώσουν σάρκα και οστά στο «δεύτερη φορά Αριστερά».
Αν προσθέσουμε και την αψυχολόγητη (;) δήλωση του Μιχαλολιάκου περί ανάληψης της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας Φύσσα, τότε αντιλαμβανόμαστε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του και το μεγαλύτερο μέρος των αναποφάσιστων. Βέβαια, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την γοητεία που ασκεί ο Τσίπρας στα πλήθη, φέρνοντας μνήμες από τον τελευταίο γητευτή των μαζών Ανδρέα Παπανδρέου…

Το πολύ της αθεΐας γεννά παραφροσύνη…



Ο κ. Νίκος Φίλης, παλαιός συνάδελφός μου στην ΑΥΓΗ, από τα χρόνια που ήταν ο ίδιος μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού και του Ρήγα Φεραίου είναι η original κόπια των πνευματικών ακροβατούντων μετεωρισμών και των ψυχεδελικών αδιεξόδων, που εισήγαγε στην Ελλάδα την δεκαετία του '70, ο λαλίστατος Λεωνίδας Κύρκος.




Στρατευμένος συντάκτης της κομματικής δημοσιογραφίας, ένα ακόμη επαγγελματικό στέλεχος που η μοναδική του εργασία ήταν η κομματική ταυτοποίηση όλων των παραβατικών ιδεοληψιών που φρονούσε ανέκαθεν η αγάπη για κάθε τι περιθωριοποιημένο, ποταπό και νοσηρό: Άρνηση στράτευσης, με το υποκριτικά, υπερφίαλο αιτιολογικό του ''αντιρρησία συνείδησης'', υπέρ πάντων αγώνας για τα δικαιώματα των τραβεστί και των τρανσέξουαλ, πλήρης διαχωρισμός των ελαφρών από τα σκληρά ναρκωτικά, δεινοί υπερασπιστές όλων των επί παραγγελία δολοφονιών της 17 ΝΟΕΜΒΡΗ και του ΕΛΑ, όλα τούτα άτσαλα κεκαλυμμένα υπό το κράτος μιας Αθεϊστικής παραφροσύνης και ενός δυσώδους, νοσηρού περιθωρίου…

Η απύθμενη Νέα Δημοκρατία… νωρίς μας πάλιωσε



Η Νέα Δημοκρατία υπέστη, την χειρότερη - αλλά και πιο ταπεινωτική - ήττα από της ιδρύσεως της μέχρι σήμερα, την έπαθε με δική της υπαιτιότητα.
Και εξηγούμαι.



Προεκλογικά ο κ. Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δε συμφώνησε σχεδόν σε καμία νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗ/ΜΑΡ, εν συνεχεία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.


Ήρωες μικρομεσαίοι, πάλι στη μέγγενη…



Ακούω τελευταία κάποιους νέους ή μεγαλύτερους ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το επιχειρείν και αναμασάνε τις ιδεοληψίες των κομμουνιστών για το ποιον των ανθρώπων που δημιουργούν πλούτο στην κοινωνία: των επιχειρηματιών.  




Η έξοδος της Ελλάδας απο την κρίση περνάει απαραίτητα μέσα από την άνθηση της επιχειρηματικότητας. Αυτής που οι άσχετοι σοσιαλιστές με τα λεφτά των άλλων ονομάζουν νεοφιλελεύθερη πολιτική, έτερο προσδιορίζοντας τον εαυτό τους ως αντίθετο, αγνοώντας πλήρως τις λειτουργίες της οικονομίας..

Η Αυγή και η … Ραχήλ!



Ξεκινάω με δυο δεδομένα: Πρώτον ότι η Ραχήλ, δηλαδή το φαινόμενο Ραχήλ, σηματοδοτεί εδώ και μερικά χρόνια την  ολική ηθική (και όχι μόνο) κατάπτωση της χώρας, και δεύτερον ότι κάτι ανάλογο σηματοδοτεί και η εφημερίδα ΑΥΓΗ, ο άλλοτε «φάρος» της ηθικής Αριστεράς, που σήμερα την διαβάζουν (μάλλον υποχρεωτικά) μόνο τα επαγγελματικά στελέχη του Σύριζα και μερικοί ζαλισμένοι συμπατριώτες μας…





Από τα πτυχία στην ευφυία…



Στη Βρετανία άκουγα συχνά να χρησιμοποιούν τη λέξη smart (έξυπνος) όταν είχαν απέναντί τους έναν διαβασμένο άνθρωπο. Πάντα μου έκανε εντύπωση διότι για μένα αυτά δεν ταυτίζονται απαραίτητα.




Έχω γνωρίσει ανθρώπους που ήταν ετοιμόλογοι, ικανοί και με εύστοχο χιούμορ, αλλά δεν είχαν ανοίξει ποτέ βιβλίο στη ζωή τους και δεν είχαν ιδέα για τα περισσότερα θέματα συζήτησης σε μια παρέα.
Από την άλλη ξέρω κάποιους που είναι συνεχώς με ένα βιβλίο στο χέρι και γνώστες της ιστορίας θεμάτων αλλά βλέπεις ότι ενώ έχουν τις πληροφορίες στο μυαλό τους δεν μπορούν να σκεφτούν δημιουργικά ή συμπεριφέρονται και σε κάποιες περιστάσεις ανόητα…