2.10.15

Eμπρός Ελλάς για νέα… Ζάππεια!



Ζαλισμένη μάλλον από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, η αντιπολίτευση του «ευρωπαϊκού τόξου» (!) φαίνεται ότι αρχίζει να ξεχνά πως έχει ψηφίσει το νέο μνημόνιο και «προειδοποιεί» ποικιλοτρόπως, ότι δεν θα πράξει το ίδιο με τους... εφαρμοστικούς του νόμους! Τραγέλαφος...




Τέτοια φαινόμενα μικροκομματισμού και υποκρισίας μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν. Βλέποντας την απήχησή τους στην κοινωνία να μειώνεται ή να μην αυξάνει κάτω από σχεδόν ιδανικές συνθήκες (η Δημοκρατική Συμπαράταξη ουδόλως αποτελεί εξαίρεση), τα κόμματα που επί μήνες διατυμπανίζουν πως αποτελούν το ακραιφνώς ευρωπαϊκό τόξο, τα κόμματα που ήταν υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα, τα ίδια κόμματα που υπερψήφισαν χωρίς καμία εσωτερική απώλεια το μνημόνιο που έφερε ο Τσίπρας, εμφανίζονται τώρα περίπου έτοιμα να κάνουν το… αντίθετο με τους εφαρμοστικούς του νόμους.
Απειλούν δηλαδή, μέσω πληροφοριών και δηλώσεων, ότι θα καταψηφίζουν το άμεσο αποτέλεσμα των όσων ήδη ψήφισαν, λέγοντας ότι το έκαναν επί της... αρχής και όχι επί της... ουσίας!


Ούτε μια συγγνώμη…



Εξακολουθώ να μην μπορώ να συλλάβω, να μην μπορώ να δεχτώ, να μην μπορώ να χωνέψω το γεγονός ότι όλοι αυτοί που επί σειρά ετών μάς έβριζαν, μας απειλούσαν, μας χλεύαζαν, μας περνούσαν γενεές δεκατέσσαρες, όντας τόσο σίγουροι πως η αφιονισμένη πίστη τους στον ΣΥΡΙΖΑ και στις γελοιότητες που ευαγγελιζόταν είχε βάση αληθείας (γιατί, απίστευτο-ξεαπίστευτο, στ’ αλήθεια είχαν πειστεί — νέοι άνθρωποι, τι να πεις…), από τη μία, και, από την άλλη, πως είχαμε άδικο σε όσα πολύ-πολύ απλά και προφανή λέγαμε και πως, άρα, ήμαστε μίσθαρνα όργανα του σκότους και της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ κλπ. κλπ…




Η ατυχής ανακάλυψη της Αμερικής από τον Αλέξη Τσίπρα…



Πολύ σύντομα θα θέλουν να ξεχάσουν την αμερικανική εβδομάδα του Αλέξη Τσίπρα στην Κυβέρνηση. Όταν θα κατακάτσει ο κουρνιαχτός θα είναι εύκολο να δει κανείς ότι η ανακάλυψη της Αμερικής από τον πρωθυπουργό ήταν ατυχής έμπνευση. 




Η επίσκεψη εκείθεν του  Ατλαντικού  μόνο επιτυχημένη και αποδοτική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Ας πάρουμε με τη σειρά τα μέτωπα ενός απολογισμού -τον οποίο θετικό δεν τον λες…


Ποια είναι FRAPORT που παίρνει τα αεροδρόμια της Ελλάδας;



Με σχεδόν 90 χρόνια ζωής, η Fraport με βάση το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας έχει εξαγοράσει δεκάδες αεροδρόμια στον κόσμο επιφέροντας ανά περιπτώσεις περικοπές μισθών και απολύσεις.
Η ελληνική κυβέρνηση θέλοντας να πιάσει τους πάντες στον ύπνο ή μάλλον στις διακοπές, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ολοκληρώνοντας έτσι το έργο της απερχόμενης κυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. 




Η γερμανική εταιρία Fraport, σε κοινοπραξία με εταιρίας ελληνικών συμφερόντων είναι εκείνη που θα αναλάβει τη διαχείρισή τους.
Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, η οποία διαθέτει ήδη 11 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, ενώ συμμετέχει με μειοψηφικό ή και πλειοψηφικό πακέτο σε ακόμη περισσότερα…


Και οι δελφίνοι θέλουν τους επικοινωνιολόγους τους…



Αλλο πάλι και τούτο. Επικοινωνιολόγους άρχισαν να προσλαμβάνουν ο ένας μετά τον άλλο οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ. Δεν κοιτάζουν ορισμένοι από αυτούς το πρόβλημά τους ότι δεν μπορούν καν να συγκεντρώσουν τις 50 υπογραφές που απαιτεί ο κανονισμός, θέλουν και επικοινωνιακή πολιτική.



Μαθαίνω για παράδειγμα ότι ο επικοινωνιολόγος Γρ. Τσιρογιάννης άρχισε να συνεργάζεται ατύπως με τον Απ. Τζιτζικώστα.