6.10.15

Βανδαλισμένο βρήκε το προεδρικό έδρανο ο Βούτσης!



Την ευφορία του Νίκου Βούτση για την εκλογή του, διαδέχθηκε ο τρόμος μόλις αντίκρισε την κατάσταση του προεδρικού έδρανου στη Βουλή: Απειλές, συνθήματα εναντίον πολιτικών αντιπάλων και σχέδια που απεικονίζουν κρεμάλες, προκάλεσαν τρόμο στον καινούργιο Πρόεδρο της Βουλής.




Μάλιστα ο ίδιος, μόλις κάθισε στη θέση του φρόντισε να αφήσει πρόχειρα τα cheesecakes που κρατούσε και να απαθανατίσει την εικόνα, προκειμένου να μην το χρεωθεί ο ίδιος…

Το χρέος ως Μεγάλη Ιδέα…



Ακόμα και στην περίφημη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Κλίντον, ο έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για τη δρομολόγηση μείωσης του ελληνικού χρέους.
Υπάρχει, όντως, πιθανότητα ελάφρυνσης του χρέους; Υπό ποίες προϋποθέσεις; Πότε θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια ελάφρυνση;
Και γιατί το θέμα του χρέους δεν σηκώνει α λα καρτ ερμηνείες και διακηρύξεις σε προεκλογικούς τόνους;
Άλλωστε, οι εκλογές τελείωσαν.



Τις τελευταίες ημέρες, κυρίως μετά από δηλώσεις αξιωματούχων των Ευρωπαίων εταίρων, ξαναμπαίνει έντονα στην ατζέντα το χρέος και ο διακανονισμός του.
Τα μηνύματα είναι λίγο πολύ: ο διακανονισμός του χρέους θα εξαρτηθεί από την πορεία εκτέλεσης του Μνημονίου και, κυρίως, από την επίτευξη ευρείας συναίνεσης στην Ελλάδα για την ευρωπαϊκή προοπτική…

Η μέρα της Μαρμότας…



Δεκαπέντε μέρες έχουν περάσει από την ιστορική 20ή Σεπτέμβρη.
Από τη μαγική ημερομηνία όπου ο περήφανος ελληνικός λαός αψήφησε το «πραξικόπημα» των Ευρωπαίων και κατακεραύνωσε το «παλιό» δίνοντας αυτοδυναμία στο κόμμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.




Τι είδαμε αυτό το δεκαπενθήμερο; Πολλά και διάφορα.
Καταρχήν τον πεφωτισμένο πρωθυπουργό μας, Αλέξη Τσίπρα, να χασκογελάει αμήχανα αδυνατώντας να κατανοήσει έστω και μία λέξη από τα αμερικάνικα αρκανσασιακά αγγλικά του Μπιλ Κλίντον και λίγο αργότερα να απέχει από μια συνεδρίαση για τον ISIS επειδή τα Σκόπια κατέβηκαν ως «Μακεδονία»…

Η «ρατσιστική μάσκα» της φιλελεύθερης Σουηδίας…



Η Σουηδία υποτίθεται ότι είναι μια φιλελεύθερη ουτοπική χώρα, με ένα γενναιόδωρο κράτος πρόνοιας, που συμμετέχει ενεργά και σε σημαντικό βαθμό στην διεθνή βοήθεια και αλληλεγγύη.
Αυτή όμως η ευγενής εικόνα της κρύβει μιαν άσχημη αλήθεια.




Ο ρατσισμός έκανε την εμφάνισή του και στη σουηδική κοινωνία, και σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, οι αφρικανικής καταγωγής πολίτες της Σουηδίας αντιμετωπίζουν καθημερινές παρενοχλήσεις και εγκλήματα μίσους.
Παρόλα αυτά, η Σουηδία είναι τόσο πεισμένη για την φήμη της περί ανοχής, που αρνείται να αναγνωρίσει το πρόβλημα...

Δέκα λόγοι που μου τη "δίνει" στα νεύρα ο Άδωνις…



Ο Άδωνις για πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας;
Σοβαρά τώρα;
Είναι δυνατόν;
Πως βρήκε τέτοια συμφoρά αυτή τη χώρα που όλα λειτουργούν τέλεια και έχουμε τα πρότυπα των πολιτικών ανδρών παγκοσμίως;



Νομίζω ότι στις κρίσιμές στιγμές που περνά ο τόπος μας και μέσα σε αυτή τη βαθειά κρίση που βασανίζει τον ελληνικό λαό πρέπει όλοι να σοβαρευτούμε και να πάρουμε θέση απέναντι στα σοβαρά πολιτικά γεγονότα των ημερών.
Οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία θα αναδείξουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιθανόν - ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις - τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Δεν γίνεται λοιπόν να συγκρατηθώ άλλο και θα φανερώσω ανοιχτά σε όλους τους λόγους που μου τη δίνει ο Αδωνις και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας… 


Υπάρχει σύγκριση;



Έγινε λοιπόν κι η επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους στις ΗΠΑ, έγιναν και οι κρίσιμες συνομιλίες των τριάντα δευτερολέπτων με τον Ομπάμα, και πολλοί ανέβασαν φωτογραφίες της αντίστοιχης επίσκεψης του ζεύγους Καραμανλή, επί προεδρίας Κένεντυ.



Η διαφορά στις φωτογραφίες βρίσκεται στους δύο έλληνες πρωθυπουργούς, τον τότε και τον σημερινό.
Όπως και να το κάνουμε, ο παλιός Καραμανλής είναι αεράτος, φαίνεται να εκπέμπει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, ως ένας άνθρωπος που έχει ζήσει κατοχή κι εμφύλιο και τώρα συντελεί στην ταχεία ανοικοδόμηση της πατρίδας του…