3.11.15

Ο αγώνας τώρα εξαργυρώνεται…



«Μεταφέρουμε τους κάτωθι υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μερικής απασχόλησης, κατηγορίας ΥΕ του κλάδου καθαριστριών στον τομέα των υπαλλήλων των δικαστηρίων της χώρας σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου ΠΕ Γραμματέων πλήρους απασχόλησης και τους τοποθετούμε στα αναφερόμενα στον πίνακα δικαστήρια και εισαγγελίες».

 
Ο Αλέξης στηρίζει την ανεξάρτητη δικαστική εξουσία!

Αυτή είναι η υπουργική απόφαση με την οποία 17 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, από εκείνες που προσελήφθησαν ξανά, μετατάσσονται σε γραμματείες δικαστηρίων της χώρας.
Η δικαιολογία της κυβέρνησης είναι ότι οι συγκεκριμένες καθαρίστριες είχαν τα τυπικά προσόντα για να αναλάβουν τις θέσεις γραμματέων και καλύπτονται από το νόμο περί κινητικότητας στο δημόσιο…


Ο George Soros και τα εθνικά σύνορα…



Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros επιβεβαίωσε ότι θέλει να καταργήσει τα ευρωπαϊκά σύνορα, μετά τις κατηγορίες που του απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.



Ο  Orban κατηγόρησε τον γεννημένο στην Ουγγαρία δισεκατομμυριούχο, ότι εσκεμμένα ενθαρρύνει την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη…


Ολα καλά κι όλα ωραία με τους πρόσφυγες παρέα…



Εντάξει, οι κορυφαίοι πολιτικοί και οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ το έλυσαν το πρόβλημα! Το ισοδύναμο των νέων επενδύσεων, που δυστυχώς δεν έρχονται, είναι… οι πρόσφυγες και λοιποί αλλοδαποί που, ευτυχώς, μας προτιμούν και με το παραπάνω!




Ε, αν μη τι άλλο, η Τασία άφησε πίσω της ΕΡΓΟ: Mπορεί να μη γίνουν νέες βιομηχανίες, αλλά θα κάνουμε στρατόπεδα φιλοξενίας αλλοδαπών.
Μπορεί να μη σηκώνουμε οικοδομές, αλλά οι νέοι εργολάβοι της Πρώτης Φοράς κ.λπ. θα κονομήσουν απ’ τα κοντέινερ και τα προκάτ κουτιά. Και OK, μπορεί να έχουμε το ρεκόρ ΦΠΑ 23% όλης της Ε.Ε., αφού φορολογούμε ό,τι πιάνει ανθρώπου μάτι, όμως διαθέτουμε… ανθρωπιά και αλληλεγγύη, στοιχεία για τα οποία μας... ζηλεύει σύμπασα η Ευρώπη!

To «τείχος» είχε τη δική του ιστορία…



Αν υπήρχε μηχανή αναζήτησης για τις πιο διάσημες εκφράσεις στο δημόσιο διάλογο, τις πρώτες θέσεις θα καταλάμβαναν «η υπογραφή του Μνημονίου» και η «παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
Την υπογραφή του Μνημονίου την ξόρκιζαν όλοι, αλλά 3 κυβερνήσεις με διακριτά (τουλάχιστον μέχρι την υπογραφή) πολιτικά χαρακτηριστικά την υπέγραψαν με «κρύα καρδιά». 



Στην περίπτωση της παραγωγικής ανασυγκρότησης, συνέβη ακριβώς το αντίθετο: την ήθελαν και τη θέλουν όλοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να την υπογράψει. Η παροιμιώδης ανικανότητα και αστοχία των πολιτικών να κάνουν τα λόγια πράξεις έχει πλέον χαμηλώσει και τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών.
Δύσπιστοι, οργισμένοι και απογοητευμένοι κοροϊδεύουν τους πολιτικούς που τους τάζουν ανασυγκρότηση…


Οι Σουηδοί τα πήραν στο κρανίο…



Στη Σουηδία οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όριά τους σε σχέση με την μουσουλμανική εισβολή στη χώρα. Εννιά κέντρα προσφύγων έχουν ήδη καεί, μεταφέροντας το μήνυμα: Όχι άλλοι Μουσουλμάνοι!



Τα κέντρα υποδοχής προσφύγων καίγονται το ένα μετά το άλλο, σε μια προσπάθεια μάλλον να περάσει το μήνυμα ότι η Σουηδία έχει ήδη περισσότερους πρόσφυγες απ όσους χρειάζεται. Οι πολλαπλοί αυτοί εμπρησμοί κατέκαψαν ολοσχερώς κέντρα που στεγάζουν ή που πρόκειται να στεγάσουν μετανάστες…