5.11.15

Oι αμαρτάνοντες, καθ’ ημάς, Αριστεροί…



Ένα βασικό χαρακτηριστικό των ζηλωτών κάθε  μεταφυσικού    δόγματος είναι η αναπόφευκτη αντίθεση λεγομένων τους και ζωής. Τα  θανάσιμα αμαρτήματα είναι διαρκής απειλή και ηδονική πρόκληση, ταυτόχρονα, για τους ιεροκήρυκες όλων των θρησκειών.




Έτσι και η κυβερνώσα, καθ” ημάς Αριστερά, αισθάνεται την ανάγκη να εξιλασθεί για τις παραχωρήσεις της στον καπιταλισμό με περισσή  απλοϊκότητα.
Ο Π/Θ για πολλοστή φορά αναφέρει στον Βάλτερ  Σταϊνμάγιερ πως διαφωνεί με τις πιό πολλές πτυχές του μνημονίου, που θα επιχειρήσει αναγκαστικά να εφαρμόσει, ο Ευκλ. Τσακαλώτος τις  στιγμές , που καταθέτει τα Ν/Σ για τα προαπαιτούμενα ομνύει στον αποπεμφθέντα Γιάνη Βαρουφάκη, ο δε Α/Πρόεδρος Δραγασάκης  παράλληλα με τις ανακεφαλαιοποιήσεις προϊδεάζει για δημιουργία μικρότερων τραπεζών χωρίς υπαγωγή στην ΕκΤ, με προφανή στόχο τον φανερό ή αφανή κρατισμό τους και δίχως άλλες τεχνοκρατικές  λεπτομέρειες, που μάλλον δεν γνωρίζει. Ακόμα ο κ. Ξανθός της Υγείας, δηλώνει πως η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων δεν θα εισφέρει κάτι και συνεπώς ο ίδιος διαφωνεί , αλλά θα κάνει τα πάντα  για να συμβεί και να πετύχει η μεταρρύθμιση (sic ).


Αξιολόγηση: Ο φόβος των τεμπέληδων…



Αυτά που έγιναν προχθές στο ΕΚΠΑ, με τον προπηλακισμό των διεθνούς κύρους πανεπιστημιακών που αποπειράθηκαν να αξιολογήσουν τις δομές του, ούτε πρωτόγνωρα είναι, ούτε πλέον εκπλήσσουν. Το να χαρακτηρίσουμε δε, τους πανεπιστημιακούς χώρους ως κέντρα ανομίας, δεν προσφέρει τίποτα το νέο στη συζήτηση.




Όλα αυτά που έγιναν, είναι έκφραση της ιδεολογίας του «χαβαλέ», που αποτελεί την έσχατη και εξευτελιστική εκδοχή του συνθήματος της δεκαετίας του ΄80, «όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών”. Και να αναλογιστούμε με θλίψη, πως αυτός ο πολιτικός χώρος, στη δεκαετία του ’70 είχε το σύνθημα « πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα»...


Τα σκυλιά στο σπίτι συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία των παιδιών!



Εδώ και καιρό αυτοί που ασχολούνται με την παιδιατρική γνωρίζουν ότι τα κατοικίδια επιδρούν θετικά στην υγεία των μικρών παιδιών που μεγαλώνουν μαζί τους.




Πιο συγκεκριμένα, αν και η οικιακή σκόνη γενικά προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα, η σκόνη στα σπίτια όσων έχουν σκύλους προστατεύει από τον συγκυτιακό ιό, ο οποίος αυξάνει το ρίσκο του άσθματος.
Τα κατοικίδια επίσης συμβάλλουν στην σταθεροποίηση της πίεσης του αίματος, μειώνοντας τα επίπεδα στρες…

Η επιστημονική άποψη του κ. Φίλη…



Ο κ. Φίλης δεν είναι επιστήμονας. Το γεγονός αυτό δεν του απαγορεύει να φέρει επιστημονικές απόψεις. Είναι όμως επιστημονική η άποψη ότι οι διώξεις των Ποντίων δεν αποτελούν γενοκτονία αλλά εθνοκάθαρση;
Απολύτως όχι. Η επιστήμη δεν είναι ένα απλό ζήτημα ορισμών.



Η επιστήμη, πολύ απλά, αποτελείται από ένα σώμα γνώσης στη μορφή ελέγξιμων εξηγήσεων και προβλέψεων για τον κόσμο. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχουν ορισμοί στην επιστήμη, αλλά έχουν καθαρά συμβατικό χαρακτήρα. Η βάση της επιστήμης είναι κυρίως στην εμπειρική παρατήρηση και πολύ λιγότερο στον ορισμό των εννοιών της...

Το κόστος της φαυλοκρατίας και ποιός πληρώνει…



Εντάξει, τους δημοσίους υπαλλήλους που την βόλεψαν στο Δημόσιο ελέω Κουτσόγιωργα, Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή τους καταλαβαίνω. Ψήφισαν μονοκούκι τον Αλέξη Τσίπρα, πρώτον, γιατί ατημέλητος και αμόρφωτος όπως είναι «τούς πάει» εμφανισιακά και, δεύτερον, γιατί τούς έχει υποσχεθεί ο άνθρωπος ότι τα πάρτυ στο Δημόσιο θα συνεχίζονται. Όχι σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που όλο για απολύσεις μιλούσε… 



Τους διαπλεκόμενους –επιχειρηματίες, παπάδες, δημοσιογράφους και συνδικαλιστές– και αυτούς τους καταλαβαίνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η λύση στην αβεβαιότητά τους. Ήταν μία μορφή εγγύησης ότι στην Ελλάδα η ακίνητη κοινωνία θα εξακολουθήσει να παραμένει ως έχει.
Πού να καταλάβει ένας ηλίθιος ότι η ακινησία οδηγεί στην γάγγραινα και η τελευταία στον ακρωτηριασμό… 

Επικίνδυνος ιδεοληπτικός ή προβοκάτορας;



Σε πολλές κυβερνήσεις υπήρχαν στελέχη που αναλάμβαναν τον ρόλο του προβοκάτορα. Με προκλητικές δηλώσεις τους κόντρα στην λογική και το συναίσθημα της κοινωνίας επιχειρούσαν να αποπροσανατολίσουν από τα σημαντικά ζητήματα ή να δημιουργήσουν αισθήματα συνενοχής.



Αυτό τον ρόλο αποδίδουν πολλοί στον σημερινό υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. 
Στο παρελθόν για παράδειγμα την κοινωνία είχε αναλάβει να προβοκάρει ο Θόδωρος Πάγκαλος. Ποιος μπορεί να λησμονήσει το περίφημο "όλοι μαζί τα φάγαμε", το οποίο λειτούργησε ψυχολογικά για την αποδοχή του πρώτου Μνημονίου;