8.11.15

Diva...

Jean Michel Jarre & Laurie Anderson




Πλίνθοι τε και κέραμοι… του ποταπού Strange Attractor!



Δυο συνταρακτικές εξελίξεις μονοπωλούν την επικαιρότητα… το αποκαλυπτικό ροζ αισθαντικό βιβλίο εξομολόγηση της Μαργαρίτας, και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Τζέιμς Μποντ Πανούση στο Πρώτο Θέμα!
Εξελίξεις που κλυδωνίζουν συθέμελα την ελληνική κοινωνία, και την πολιτική μας τάξη.




Το μεν βιβλίο έρχεται να μας βγάλει από την νιρβάνα του παπανδρεϊσμού, που επί δεκαετίες μας έχει υπνωτίσει, αναμιγνύοντας ολίγον Σπύρο Καρατζαφέρη με άρωμα Μενεγάκη, ενώ το μανιφέστο Πανούση μας αφυπνίζει πολιτικά...

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Τεμπέληδες ή ... αντιστασιακοί;




Εγχειρίδιο για δημοσίους υπαλλήλους, ή άλλη μια θεωρία συνομωσίας;



Όποιος παρακολουθεί τα κατά καιρούς παραληρήματά μου θα ξέρει ότι δεν τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στους δημοσίους υπαλλήλους, αφού αποτελεί πάγια πεποίθησή μου ότι το 70-80% εξ αυτών είναι επιεικώς απαράδεκτοι.



Το δημόσιό μας λειτουργεί, όπως λειτουργεί, χάρη στο φιλότιμο ενός 20% των «λειτουργών» του, που ασχέτως πτυχίων, προσόντων, κλπ προσφέρουν έργο, με το υπόλοιπο (τεράστιο) ποσοστό να αδρανεί (στη καλύτερη περίπτωση), ή ακόμη και να σαμποτάρει, και μάλιστα υπό την υψηλή προστασία των συνδικαλιστών του. Είναι το φαινόμενο της θείτσας ή της κυράτσας με την σφραγίδα, που έχω ξαναπεί, και που αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη του πολίτη που θα πρέπει να συνδιαλλαγεί με μια δημόσια υπΕρεσία...

Η Βρετανία αντιμετωπίζει κρίση… στο κάρι!



Η Βρετανία έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, που έχει σχέση με την ιδιαίτερα δημοφιλή ινδική κουζίνα κάρι.
Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν τα υλικά και οι πρώτες ύλες, αλλά δυστυχώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε εξειδικευμένους σεφ που μπορούν να μαγειρέψουν πιάτα όπως chicken tikka masala ή  jalfrezi.




Οι περιορισμοί στη μεταναστευτική πολιτική έχουν προκαλέσει τεράστια έλλειψη σε ειδικούς σεφ από χώρες της Νότιας Ασίας…

Ο καλύτερος φίλος του Τούρκου είναι πάντα ένας Συριζαίος!



Δυστυχώς, δεν είμαι ο μόνος Ελληνας που τη μισή του οικογένεια, δυο γενιές πριν, την έσφαξαν στην προβλήτα της Σμύρνης ή στις πόλεις και τα βουνά του Πόντου.
Αλλοι έχασαν όλη τους την οικογένεια, και γι’ αυτό σύμπας ο Ελληνισμός δεν «κατανοεί» εύκολα την ΑΡΝΗΣΗ της γενοκτονίας σε βάρος των προγόνων μας.




Υπό αυτή την έννοια ομολογούμε ότι έχουμε μια... υποκειμενική προκατάληψη στο DNA μας και δεν μπορούμε να δούμε την Ιστορία ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ όπως ο κ. Φίλης.
Ας το προσπαθήσουμε όμως...

Το αίμα των Ποντίων καμουφλάρει την πώληση των 14 αεροδρομίων!



Έβαλαν τον Πάγκαλο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Φίλη, να αμολήσει την αθλιότητα για τους Ελληνες του Πόντου, γνωρίζοντας τι επρόκειτο να ακολουθήσει.
Κι αυτό για να περάσουν ανώδυνα την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου για την παραχώρηση των 14 Αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport-Slentel.



To αίμα και η οδύνη για την γενοκτονία των Ποντίων έρχεται να σκεπάσει τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν ταϊστεί με μπόλικο σανό προεκλογικά.
Την μερακλίδικη δουλειά της πώλησης των Αεροδρομίων ανέλαβαν οι υπουργοί Καμμένος, Τσακαλώτος και Σπίρτζης.


Η κατάρα της "δεύτερης ευκαιρίας"…



Στην Γ' Ελληνική Δημοκρατία οι κυβερνήσεις συνήθως έχουν δεύτερη ευκαιρία: κερδίζουν δυο φορές τις εκλογές. Συνέβη με τους δυο Καραμανλήδες, με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κ. Σημίτη, θα συνέβαινε ίσως και με τον Κ. Μητσοτάκη αν δεν τον ανέτρεπε ο Σαμαράς -για τον όποιο μάλλον δεν μπορούσε να συμβεί: έκανε όλα τα λάθη που θα μπορούσαν να γίνουν. 




Όλες οι κυβερνήσεις που είχαν δεύτερη ευκαιρία τα θαλάσσωσαν. Ανεξάρτητα με ό,τι έκαναν την πρώτη φορά που ανέλαβαν την εξουσία, τη δεύτερη απέτυχαν οικτρά και δεν την ολοκλήρωσαν.
Η "κατάρα της δεύτερης τετραετίας" είναι σαν ενδημικό φαινόμενο της Μεταπολίτευσης…