11.11.15

L.A. Woman...

The Doors




Ο μονόδρομος του Αλέξη Τσίπρα…



Να λοιπόν που κι η πρώτη μα και δεύτερη φορά Αριστερά, απέκτησαν τον δικό τους μονόδρομο.
Λόγια, λαϊκισμός, πεζοδρόμιο, αντίδραση, προτροπές κι υπόθαλψη διαφόρων «δεν πληρώνω», έχουν μπει για τα καλά στο περιβόητο χρονοντούλαπο της ιστορίας, κατά πως έλεγε κι ο θαυμαζόμενος από τον Αλέξη Τσίπρα, Ανδρέας Παπανδρέου.




Κι όπως εκείνος κορόιδεψε συνειδητά την ελληνική κοινωνία κι εν συνεχεία την εκμαύλισε, έτσι κι Τσίπρας ανέβηκε τα σκαλοπάτια του Μεγάρου Μαξίμου κι εν συνεχεία προσγειώθηκε με πάταγο.
Μόνο που όπως και τότε, έτσι και τώρα τον θόρυβο της προσγείωσης τον πληρώνει ο τόπος...

Ο ΕΝΦΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ τα τέλη κυκλοφορίας…



«Να κάνουμε τα τέλη κυκλοφορίας πιο δίκαια», δηλώνει όπου βρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και αναρωτήθηκα για ακόμα έναν πολιτικό: «Μα σε ποιους απευθύνεται;».




Γιατί σίγουρα σε νοήμονες και σκεπτόμενους ανθρώπους δεν μπορεί να απευθύνεσαι έτσι. Και πώς ο κατά τα άλλα συμπαθής κ. Αλεξιάδης θα κάνει πιο δίκαια τα τέλη κυκλοφορίας; Καταργώντας τα μηδενικά στα μικρά και πιο οικολογικά και μειώνοντάς τα στα παλιά μεγάλα και ρυπογόνα...



Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;



Πολλοί φίλοι (διαδικτυακοί και μη) με ρωτάνε κάθε τόσο: «Μα καλά δεν βαρέθηκες να γράφεις τα ίδια και τα ίδια; Δεν βλέπεις ότι αυτά που λες από το ένα αυτί μπαίνουν απ το άλλο βγαίνουν, και ότι ο Σύριζα κυριαρχεί παντού, ότι και να γράφεις εσύ και κάποιοι άλλοι μνημονιακοί ονειροπόλοι, ότι το παιχνίδι έχει χαθεί προ πολλού»;
Και έχουν απόλυτο δίκιο!




Μόνο που εγώ γράφω αυτά που γράφω ως ψυχοθεραπεία… ως χαλάρωση.
Άλλοι παίζουν χαρτιά, άλλοι πάνε στο καζίνο, και άλλοι ξεδίνουν στο γήπεδο και στο καφενείο… Εξάλλου, τα «άρθρα» παραληρήματά  μου δεν είναι δα και περισπούδαστα…  τουναντίον θα έλεγα… αφού  τα γράφω συνήθως μέσα σε πέντε το πολύ λεπτά, και αν ήξερα «δακτυλογράφηση» θα τα έγραφα σε ένα!


Κινδυνεύουν τα Βαλκάνια με πόλεμο;



Εδώ και καιρό, παρακολουθώντας τα ξένα ΜΜΕ, μου έχει καρφωθεί μια άσχημη ιδέα στο μυαλό. Ότι η πλημμύρα των λαθρομεταναστών, που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, από τις ιδεοληπτικές ανεπάρκειες της Τασίας και του συντρόφου της Δρίτσα, σε αγαστή συνεργασία με τον όψιμο αντισυριζαίο Πανούση,  απειλεί να διαρρήξει τον ιστό της ΕΕ (βλ. φράχτες, κλπ), και να μας οδηγήσει σε νέους πολέμους, ειδικά στα «οπισθοδρομικά» πολιτικά Βαλκάνια.




Τώρα, με όλο αυτό το μπάχαλο που γίνεται, με μια Ευρώπη έρμαιο στο έλεος της λαθρομετανάστευσης, της ίδιας άποψης με εμένα τον ποταπό  είναι και μερικοί σαφώς πιο αρμόδιοι να μιλήσουν, δηλαδή Ευρωπαίοι πολιτικοί.
Γι αυτό μετέφρασα το παρακάτω άρθρο και σας το προσφέρω για … στοχασμό…

S.A.

Η πανάκριβη (πολιτική) ενηλικίωση του κ. Τσίπρα…



Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μάλλον διαφορετικά είχε φαντασθεί την δεύτερη διακυβέρνηση της χώρας υπό την ηγεσία του.
Αν προέρχεσαι από το ΚΚΕ της μεταπολίτευσης, αν έχεις γίνει διάδοχος του Αλέκου Αλαβάνου σε κόμμα του 3%, είναι προφανές ότι κερδίζοντας δεύτερη φορά εκλογές, έστω και στη μικρή Ελλάδα, θεωρείς ότι όλος ο κόσμος είναι στα πόδια σου και ότι οι ηγέτες του κόσμου θα υποκλίνονται στο μεγαλείο σου.




Αρχίζεις να πιστεύεις, ότι το σύμπαν πλάσθηκε για να σε υπηρετεί και πως τελικά ό,τι κι αν συμβεί, η γη θα γυρίζει γύρω από τον άξονα της και θα καταλήγει σε σένα.
Έτσι ο Αλ. Τσίπρας βρέθηκε να παλεύει με το Μνημόνιό του. Το κατάδικό του Μνημόνιο...