17.11.15

Άκου Ανελλήνιστε Ελληναρά…



Οι πρώτοι  Φιλέλληνες που αποβιβάστηκαν το 1821 στο Ναυαρίνο, έτοιμοι να πεθάνουν για την ελευθερία σου, έτυχαν ελληνικής υποδοχής: Ληστεύτηκαν.
Ο γιατρός του σώματος των Φιλελλήνων, στο δρόμο για το Πέτα, κατά την πορεία τους δηλαδή προς το θάνατο για χάρη σου, έτυχε ελληνικής μεταχείρισης: Ληστεύτηκε. 



Μάλιστα, γλύτωσε τη ζωή του, παραδίδοντας στους προγόνους σου και τα όπλα που έφερε, με σκοπό να πολεμήσει για την ελευθερία σου.
Στο ίδιο το Πέτα, όταν οι πρόγονοί σου όχι μόνο «λάκισαν» αλλά, κατά πως λένε, πρόδωσαν τους Φιλέλληνες, οι τελευταίοι έμειναν εκεί για να πεθάνουν για χάρη σου. Και όταν τα πάντα είχαν χαθεί, πάλι στο Ναυαρίνο, εκεί δηλαδή όπου οι πρόγονοί σου λήστεψαν τους πρώτους Φιλέλληνες, οι «κουτόφραγκοι» πολέμησαν και σου έδωσαν   την ελευθερία σου. Και ήταν τόσο αμετανόητα «κουτόφραγκοι», ώστε να νομίζουν πως πεθαίνουν για τα παιδιά του Αριστοτέλη, του Σοφοκλή και του Περικλή!

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ…



Σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα υπάρχουν κόμματα που έχουν ομοιότητες με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη Βρετανία υπάρχει το Respect Party, στη Γαλλία το Parti de Gauche, στη Γερμανία το Die Linke.



Μόνο που στη Γερμανία το Die Linke έχει 64 εκπροσώπους στους 630, στη Γαλλία το Parti de Gauche 2 στους 348 και στη Βρετανία το Respect Party δεν εκπροσωπείται καν στη Βουλή.
Ποτέ δεν έφτασαν ή θα φτάσουν κοντά στην κυβέρνηση και ούτε τα μέλη των οργανώσεών τους το πιστεύουν…

Η παγίδα που στήνει η ISIS στην Ευρώπη…



Την περασμένη  εβδομάδα ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει «περιοριστεί» στο Ιράκ και στη Συρία, όμως οι επιθέσεις στο Παρίσι απέδειξαν ότι αυτό συνεχίζει να αποτελεί μια τεράστια απειλή για την Δύση.
Η ISIS πραγματοποιεί μια παγκόσμια στρατηγική προκειμένου  να υπερασπιστεί τα εδάφη της στο Ιράκ και στη Συρία, να στηρίξει ομοϊδεάτες σε άλλες μουσουλμανικές περιοχές, και να ενθαρρύνει τρομοκρατικές ενέργειες παντού στον πλανήτη...




Έχει ήδη εξάγει την κτηνωδία της σε παρόμοιες ομάδες στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στο Αφγανιστάν, και αλλού. Τώρα χρησιμοποιεί τις τακτικές που έμαθε στα πεδία μαχών της Μέσης Ανατολής για να προκαλέσει αντιδράσεις εναντίον των Μουσουλμάνων, οι οποίες με την σειρά τους θα της φέρουν ακόμη περισσότερους «νεοσύλλεκτους» στις δυτικές κοινωνίες…

Οι διεθνολόγοι του φουμπού…



DEN KANAN KATI PAROMOIO GIA THN ELLADA OMOS. Στις θλιβερές στιγμές που η σύγχρονη Ιστορία γράφεται με αίμα, ο πειρασμός να αναρτήσει κάθε σοβαρός αναλυτής των διεθνών σχέσεων, ή και των σχέσεων σκέτων, δυο-τρεις αράδες συμπυκνωμένης γνώσης στα social media είναι πολύ μεγάλος για να μην υποκύψει.




Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος από τη φονική επίθεση που δέχθηκαν αθώοι άνθρωποι στο Παρίσι, για να μάθουμε ακριβώς τι συνέβη. CIA, DGSE, MI6, SVR και Mossad θα μπορούσαν να γίνουν λίγο σοφότερες, αν έριχναν ένα βλέφαρο στο ελληνόψυχο διαδίκτυο και σε έγκριτα σάιτ, όπως πι χι, τα mathetinalitheiapousoukryvoun.gr, karatromero.com και tuluben.net…

Η ωραία κοιμωμένη…



Η ​​ευρωπαϊκή μαθητεία της ελληνικής κοινωνίας είναι ελλειμματική. Γι’ αυτό ευθύνεται κατά μείζονα λόγο η πολιτική ηγεσία, η οποία ποτέ δεν φρόντισε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα θέλει να ενταχθεί στην πολιτική κοινότητα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.



Δεν φρόντισε επειδή δεν μπόρεσε, μάλλον γιατί η ίδια δεν ήξερε.
Εννοώ πέρα από τα συνωμοσιολογικά ή μη, περί προστασίας των συνόρων στο Αιγαίο ή το «σουσάμι άνοιξε» που θα έβρεχε τους θησαυρούς του Αλί Μπαμπά…



Rock and roll will never die...



Η τυφλότητα» είναι ο τίτλος του καινούργιου βιβλίου του ιστορικού Μαρκ Φερρό: τυφλότητα των ηγεσιών, τυφλότητα των μαζών. Ο Φερρό περιγράφει πώς δεν μπορούμε – και δεν θέλουμε – να αναγνωρίσουμε τα συνταρακτικά, συχνά τραγικά, φαινόμενα που οδηγούν σε ομοίως συνταρακτικά και τραγικά γεγονότα.




Ο ισλαμοφασισμός δεν είναι καινούργιο φαινόμενο: τον έχουμε εκθρέψει στη Δύση και παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις, ηγεσίες και μάζες κοιμούνται τον ύπνο των δικαίων.
Ψυχική ευρυχωρία; Ενοχές για ένα φαντασματικό παρελθόν; Έξαλλη αισιοδοξία; Χριστιανο-αριστερή πίστη στην ανθρώπινη καλοσύνη; Απύθμενη βλακεία της πολιτικής ορθότητας; Φόβος μπροστά στις ισχυρές ισλαμικές χώρες; Όλα αυτά μαζί με την ιστορική τυφλότητα που αναλύει ο Μαρκ Φερρό.