23.12.15

Hell's Bells...

AC/DC





Ο μπαμπούλας του νεοφιλελευθερισμού…



Σαν πολύ στον Λάκη Λαζόπουλο δεν συχνάζει ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης; Δεν αναφερόμαστε φυσικά στις φωτογραφίες που τον δείχνουν να χαριεντίζεται με τον «οργανικό κωμικό» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην αναπαραγωγή της κενής –από λογική και ιδεολογία– προπαγάνδας του κυβερνώντος κόμματος.



Μιλώντας χθες ο πρώην υπουργός για το δίλημμα του δεύτερου γύρου, είπε ότι «οι νεοδημοκράτες θα πρέπει επιλέξουν τι Νέα Δημοκρατία θέλουν. Θέλουν μια νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία η οποία θα πάει στο καθαρό, δημοκρατικό και ορθολογικό ιδεολόγημα του νεοφιλελευθερισμού, το οποίο ουσιαστικά, κοινωνικά και εκλογικά πατάει σε μια οικονομική αριστοκρατία, σε μια οικονομική ελίτ;» (ΒήμαFM 21.12.2015).

Ισπανικές εκλογές και … ψεκασμοί!



Ακολουθεί παραλήρημα ξένου πσαικαζμένου "αναλυτή". Απολαύστε το υπεύθυνα.

Οι εκλογές στην Ισπανία ήταν μια απάτη… μια φάρσα. Κανείς δεν το πρόσεξε. Ειδικά αυτοί που πλήττονται, οι αδαείς ψηφοφόροι δηλαδή, που θα υποφέρουν και πάλι υπό την ηγεσία του νεοφιλελεύθερου Ραχόι.




Ο κόσμος ξεχνάει γρήγορα, και είναι ευάλωτος στην προπαγάνδα, στα ψέματα, και στην χειραγώγηση των εξαγορασμένων ΜΜΕ της Ευρώπης (και των ΗΠΑ).
Και όλα αυτά στην Ισπανία, όπου η ανεργία είναι στο 20-25%, αυτή της νεολαίας στο 50%, και όπου ένας μέσος νέος πτυχιούχος κερδίζει 1.000 ευρώ ή λιγότερα, αν καταφέρει να βρει εργασία. Εισόδημα που δεν φτάνει για να ζήσει κανείς.
Άλλοι πάλι πρέπει να τα φέρνουν βόλτα με μισθούς 500-800 ευρώ…

Οι γυναίκες που γεννάνε στα 30 τους κάνουν πιο έξυπνα παιδιά!



Αν νομίζετε ότι η ηλικία της γυναίκας που γεννάει δεν παίζει κανένα ρόλο στην «εξυπνάδα» του μωρού, μάλλον κάνετε λάθος.
Σύμφωνα με στοιχεία παιδιών στη Βρετανία, παίζει μεγάλο ρόλο.



Χρησιμοποιώντας πληροφορίες 18.000 μικρών παιδιών, που συλλέχτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιστήμονες του London School of Economics κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα πρωτότοκα παιδιά από μαμάδες στα 30 και κάτι τους, σημειώνουν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ νοημοσύνης, και συμπεριφοράς, απ ότι τα αντίστοιχα που οι μαμάδες τους όταν τα γέννησαν ήταν ηλικίας 23-29 ετών…

Ο θρόνος του τσάρου Πούτιν τρίζει…



Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Κρεμλίνο ο πρόεδρος Πούτιν, παρουσία 1.400 περίπου δημοσιογράφων, είδαμε από μέρους του ένα ακόμη ρεσιτάλ αυτοπεποίθησης και παντελούς έλλειψης λογοδοσίας.




Ο Ρώσος ηγέτης μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας του: Την δραματική πτώση της τιμής του πετρελαίου, την μείωση κατά 3.7% του ρωσικού ΑΕΠ, τον πληθωρισμό του 12.3%, και την μείωση των εισοδημάτων.
Στην συνέχεια «έπνιξε» το ακροατήριό του σε οικονομικά στατιστικά στοιχεία που όμως δεν επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά ακούγονται αισιόδοξα, σε αντίθεση με τις «μαύρες» προβλέψεις για την ρωσική οικονομία, που αναφέρουν ανεξάρτητοι αναλυτές, Ρώσοι και ξένοι, αλλά ακόμη και μέλη του υπουργικού συμβουλίου…

Εμείς ως οι χρήσιμοι ηλίθιοι...



Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο από την εποχή της σοβιετίας που σατιρίζει τον τρόπο που η αριστερά αντιλαμβάνεται, ερμηνεύει και επικοινωνεί τα γεγονότα.
Το ανέκδοτο περιγράφει έναν αγώνα δρόμου μεταξύ ενός Αμερικάνου και ενός Σοβιετικού δρομέα κατά τον οποίο ο Αμερικάνος τερμάτισε πρώτος και ο Σοβιετικός δεύτερος. Τα σοβιετικά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν το αποτέλεσμα στους υπηκόους ως εξής: Ο Σοβιετικός δρομέας τερμάτισε δεύτερος και ο Αμερικάνος προ- τελευταίος.




Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά έτρεξε να πανηγυρίσει την "νίκη" των Podemos στην Ισπανία. Ο υπουργός των εξωτερικών μάλιστα βιάστηκε να δώσει την δεύτερη θέση στο νεοπαγές κόμμα διαμαρτυρίας που μέμφεται την λιτότητα στην χώρα της Ιβηρικής. Ο πρωθυπουργός στο twitter πανηγύρισε επίσης πως οι προοπτικές της κυβέρνησης προοδευτικής πλειοψηφίας είναι ανοιχτές…