15.1.16

Αν μιλάμε για διαφθορά…



Μιλάμε και εμείς για διαφθορά; Ψιλικατζήδες είμαστε… μικρές μαρίδες. Άσχετα αν ακόμη και υποψήφιοι βουλευτές του Σύριζα (βεβαίως) πιάνονται με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.




Διαβάστε τι έκανε ένας μεγαλόσχημος Ρώσος ανώτερος δημόσιος υπάλληλος, που συνελήφθη με το δάχτυλο στο μέλι…



Τι έκανε ο αθεόφοβος; Θα σας πούμε, αν και δεν θα πρέπει να δημοσιεύσουμε πολλές λεπτομέρειες, μη τυχόν και έρθουν ιδέες στους δικούς μας εδώ, τους συριζαίους που λέγαμε…
Λοιπόν, ένας διευθυντής φυλακών στη Ρωσία συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκλεψε μια … δημόσια οδό! Ναι καλά διαβάσατε! Έναν δρόμο δηλαδή, και μάλιστα μήκους 50 περίπου χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της υπόθεσης, μεταξύ 2014 και 2015, ο Alexander Protopopov σχεδίασε, οργάνωσε και πραγματοποίησε, από μόνος του,  το ξήλωμα μιας εθνικής οδού στην αραιοκατοικημένη επαρχία Κόμι, στην φυλακή της οποίας υπηρετούσε ως διευθυντής. Προφανώς, επειδή η κίνηση στον εν λόγω δρόμο ήταν αραιή, ο τσάκαλος αυτός αποφάσισε να τον εξαφανίσει, αφού δεν πολυχρειάζεται, κερδίζοντας παράλληλα και μπόλικα χρήματα.  

Έτσι τον άφησε...

Όπως αναφέρει η δικογραφία, περίπου 7.000 πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος ξηλώθηκαν και έκαναν φτερά, σε διάστημα ενός περίπου έτους, και παραδόθηκαν (πουλήθηκαν) σε μια ιδιωτική εταιρία.
Η όλη κλοπή κόστισε στο ρωσικό κράτος κάπου $80.000.
Ο Protopopov, που στο παρελθόν είχε βραβευτεί για το «λειτούργημά» του, μιας και προωθούσε το «πνεύμα της ενότητας» στους κρατούμενους που είχε υπό την δικαιοδοσία του, είχε πρόσφατα προαχθεί κιόλας στη θέση του   αναπληρωτή γενικού διοικητή του σωφρονιστικού συστήματος  ολόκληρης της Ρωσίας!
Σήμερα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι  και δέκα χρόνων, ενώ δεν έγινε γνωστό αν εκμεταλλεύτηκε το «πνεύμα ενότητας» που διακήρυττε , όταν έβαζε τους κρατούμενους να σκάβουν και να ξηλώνουν την εθνική οδό που ο ίδιος έβαλε στο μάτι!
Η διαφθορά είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη Ρωσία, και ειδικά στον τομέα της οδοποιίας, όπου για παράδειγμα ένας δρόμος μήκους 50 χιλιομέτρων που είχε φτιαχτεί με αφορμή την χειμερινή Ολυμπιάδα του Sochi, κόστισε μόλις… $8 δισεκατομμύρια! Όπως είχαν γράψει τότε κάτι τολμηρά ΜΜΕ, πριν τα βάλει πάγο  ο πολύς Πούτιν, πιο πολύ θα συνέφερε να έφτιαχναν έναν δρόμο από χαβιάρι, παρά από άσφαλτο…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου