19.1.16

Η κυρά Τασία και ο Μουζάλας, τι λένε επ’ αυτού;



Το είδαμε κι αυτό: Οι Μουσουλμάνοι της Ελβετίας απαιτούν από την εκεί κυβέρνηση να αποσύρει τον λευκό σταυρό από την εθνική σημαία της χώρας, επειδή «ως χριστιανικό σύμβολο δεν συμβαδίζει πλέον με την σημερινή πολυπολιτισμική Ελβετία»!




Η μουσουλμανικό οργάνωση που έθεσε αυτή την ηλίθια πρόταση ονομάζεται Secondos, και ξεκίνησε τον «αγώνα» της από τον περασμένο Οκτώβριο, επιμένοντας να αλλάξει η σημαία εδώ και τώρα, ώστε να μην είναι προσβλητική για τους  Μουσουλμάνους της Ελβετίας…


Η πρόταση έγινε δεκτή με οργή από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας, και είναι σίγουρο πως θα συντελέσει στην αύξηση του αντιμεταναστευτικού κλίματος, που ήδη υπάρχει.
Όπως λέει η Sylvia Flückiger του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, «η απαίτηση αυτή είναι απαράδεκτη, και δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουμε την σημαία μας. Σε λίγο, έτσι όπως το πάνε, θα μας ζητήσουν να αλλάξουμε και το Σύνταγμα»!
Η εκπρόσωπος τύπου του κεντροδεξιού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών επίσης αντέδρασε, λέγοντας: «Μόνο αυτό μας έλειπε, να αλλάξουμε το σύμβολό μας. Η ελβετική σημαία αποτελεί μέρος της ελβετικής ταυτότητας, που θέλει όλους να εμπλέκονται και να ανήκουν … ακόμη και τους μετανάστες».
Τέλος, ο Stefan Brupbacher, γενικός γραμματέας του ελευθεριακού κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, μίλησε για την απόλυτη ανοησία, αφού σε παγκόσμιο επίπεδο «ο ελβετικός σταυρός αποτελεί πετυχημένο και πολύτιμο σήμα, που το κρατάμε επειδή ακριβώς αγαπάμε την πατρίδα μας».

Απόδοση: S.A.


Σημ. Ο- Να δούμε πως θα απαντήσουν οι συριζαίοι μεγαλόσχημοι, όταν τεθεί ανάλογο αίτημα (απαίτηση) και στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου