22.2.16

Πότε θα κάνει ξαστεριά να φύγει η "συριζίλα"…



Η πιο αρρωστημένη πολιτική αντίληψη που μόλυνε την κοινωνία - Πήξαμε στο ψέμα! Τώρα ανταλλάσσουν διορισμούς με πρόσφυγες - Κάνουν όλη την Ελλάδα παραγκούπολη!

Τους βρίζουν σ’ όλη την Ελλάδα - και λένε ότι αυτοί που τους κυνηγούν τους... συμπαραστέκονται! Τους έχουν του κλώτσου και του μπάτσου σ’ όλη την Ευρώπη - και παριστάνουν τους πρωταγωνιστές.
Οι «αριστεροί» που παρέδωσαν το Αιγαίο στα... ΝΑΤΟΪΚΑ πλοία! Εχουν αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη. Την προπαγάνδα σε τέχνη. Τη σπίλωση των αντιπάλων με τον χυδαιότερο τρόπο σε επίσημη πολιτική.



Οι καλύτεροι εξοβελίζονται, οι χειρότεροι επιστρατεύονται, και τα κατακάθια της κοινωνίας εκτοξεύονται στο παρακρατικό στερέωμα. Ο,τι χειρότερο υπάρχει μες στον Ελληνα το βγάζει στην επιφάνεια ο ΣΥΡΙΖΑ. Και να φύγει απ' την εξουσία, φοβάμαι ότι θα μας μείνει η «Συριζίλα» ως πολιτική αντίληψη όπως και τα διάφορα σύνδρομα από... Κατοχή και Τουρκοκρατία…


Φυσικά το τι πρόκειται να συμβεί δεν εξαρτάται από τον ελληνικό λαό, τον οποίο τον ρωτάνε μόνο εκ του ασφαλούς και αν τους συμφέρει. Δεν εξαρτάται ούτε από την Ε.Ε., ούτε πολύ περισσότερο από την κυβέρνηση (σαν τη βδέλλα στο δέρμα μας), πόσο μάλλον από την αντιπολίτευση. Παρότι, λοιπόν, δεν τίθεται εκ των πραγμάτων το ερώτημα «πότε θα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ», η απάντηση είναι μία και μόνο: Μια ώρα αρχύτερα και ει δυνατόν... αναδρομικά!
Δεν ξέρω αν κάποιοι αμφιβάλλουν ότι το ετερόκλητο αυτό τσίρκο μόνο ζημιά κάνει πια, ακόμη και στον αυτολατρεμένο του εαυτό. Οταν... δεν τολμάνε Ελληνες ηγέτες να προσγειωθούν στη Ρόδο χωρίς την άδεια της Αγκυρας και κόβουν δρόμο μέσω Κονγκό!
Οταν ανταλλάσσουν το φαγοπότι της εξουσίας και τους διορισμούς των μετακλητών με τη μετατροπή της Ελλάδας σε κολαστήριο προσφύγων.
Οταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής λέει νέτα-σκέτα ότι ο Τσίπρας εξαπάτησε εν γνώσει του τους αγρότες... Κι ο εξάδελφος του πρωθυπουργού ότι... φυσικά άλλα έλεγε πριν κι άλλα τώρα!
Οταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «καταχεριάζει» από τη Βουλή αξιωματικούς εγνωσμένης αξίας σε όλη την ελληνική κοινωνία, όπως ο Μάνος Σφακιανάκης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεν χρειάζεται να βάζουν λόγια οι... απέναντι.
Το τσούρμο μέθυσε από την εξουσία και είναι πολύ επικίνδυνο, ακόμη και σε μπουνάτσα. Πόσο μάλλον στις θύελλες που μας περιτριγυρίζουν.
Αρα δεν έχει σημασία πότε θα βόλευε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει, ή πότε θα ήταν πιο σίγουρο για τον Τσίπρα να παραδώσει έχοντας εξασφαλίσει εγγυήσεις και προσωπικές προοπτικές. Η Ελλάδα έχει ξαναπάρει ταχύτατα την κάτω βόλτα, χωρισμένη στα δύο από τις κινητοποιήσεις, πελαγωμένη από την έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής, φλομωμένη στο ψέμα και απελπισμένη μπροστά σ’ ένα νέο κύμα φτώχειας, φόρων, στερήσεων και ανεπιθύμητων μεταναστών.
Κάθε μέρα που περνάει με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τα αρνητικά αυτά μεγέθη θα επιδεινώνονται στον υπερθετικό βαθμό. Αρα τι να την κάνει την εξουσία, η όποια εναλλακτική διαδοχή, αν είναι να αναλάβει τη χώρα λίγο πριν από τη δραχμή; Θα είναι πολύ αργά για όλους. Ο Μητσοτάκης δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει. Ο Τσίπρας δεν έχει τίποτα να κερδίσει με τη γνωστή πια, βαρετή και τετριμμένη-παρελκυστική πολιτική. Η χώρα ΔΕΝ προλαβαίνει να ξεκινήσει... τον Σεπτέμβριο ή τον επόμενο χρόνο. Διότι μάλλον δεν θα υπάρχουμε.
Τέτοια ξεραΐλα δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ! Η οικονομία όλη είναι ένα απέραντο νεκροταφείο. Απαντες βρίσκονται στη φάση «δεν έχω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα, θα σου σπάσω το κεφάλι».

Δεν είναι τυχαίο ότι... το 80% την Ελλήνων συμφωνεί με την απεργία διαρκείας των αγροτών, παρότι θα προτιμούσε και να ανοίξουν οι δρόμοι και να φορολογηθούν όλοι οι άλλοι. Ταξική στρατηγική ήλπιζε να χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά του βγήκε πιο αταξικό ή μάλλον το πιο δια-ταξικό μέτωπο που θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ. Το τρακτέρ μαζί με τη «γραβάτα», ο μαγαζάτορας μαζί με τον άνεργο, ο εφοπλιστής παρέα με τον εστιάτορα. Ολοι νιώθουν να βράζουν στο ίδιο καζάνι και έχουν πειστεί απόλυτα ότι αν δεν απομακρυνθεί από τη διακυβέρνηση της χώρας το πολιτικό «τρελοκομείο» που την έχει υφαρπάξει, δεν σώζεται τίποτα.
Ούτε καν η Κουμουνδούρου, εδώ που τα λέμε, έστω και αν δεν το αντιλαμβάνονται οι χρυσοβολεμένοι μετακλητοί. Σήμερα τσιμπολογάνε, και μετά μια ζωή θα τους κυνηγάνε, όπως συμβαίνει ανά την επικράτεια, όπου γκρεμίζουν τα σύμβολα και τις ταμπέλες του κόμματος, με τον ίδιο τρόπο που οι απελευθερωμένοι του πρώην ανατολικού μπλοκ γκρέμιζαν τα αγάλματα του Τσαουσέσκου και του Χόνεκερ, γιορτάζοντας την ελευθερία τους.
Η πολιτική και κοινωνική μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον κυμαίνεται πάνω-κάτω στο 20%, όσο προσπαθεί να γίνει «καθεστώς», τόσο πιο απεχθής και λαομίσητη καταντάει. Ωσπου θα έρθει κάποια στιγμή που και να θέλει, δεν θα προλαβαίνει να φύγει αξιοπρεπώς, πολιτισμένα και συντεταγμένα. Δεν αρκεί όμως να φύγει το «μόρφωμα» από την εξουσία έχοντας... ψηφίσει το Ασφαλιστικό, το Αγροτικό και τα συναφή τροϊκανικά, όπως σχεδίαζαν στην αρχή οι αντίπαλοί του. Τότε πια δεν θα έχει κανένα νόημα. Οι επιχειρήσεις θα έχουν κλείσει, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν μετακομίσει ή θα έχουν χρεοκοπήσει, οι άνεργοι θα έχουν βγει στον δρόμο με τις κρητικές μαγκούρες και θα τα σπάνε, και οι όποιες «αρχές» δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό. Ηδη κάποιοι κρατούντες έχουν συνειδητοποιήσει με... πολύ ιδρώτα και φρίκη ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αποφεύγουν να συγκρουστούν με απεργούς και εξεγερμένους. Τι θα γίνει την ημέρα που ο φρούραρχος της Βουλής θα πάει για φραπέ ή οι αστυνομικοί που φρουρούν πανταχόθεν το πολιορκημένο Μαξίμου πεταχτούν για κάνα τσιγάρο στον Εθνικό Κήπο;
Το ποτάμι ΔΕΝ γυρίζει πίσω. Μια ώρα αρχύτερα να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ μπας και σωθεί κάτι... και ΑΝ! Και όχι μόνο να φύγει, αλλά να ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία και η «συριζίλα» ως άποψη, συμπεριφορά και αντίληψη.
Να κάνει ξαστεριά στα μυαλά. Πνευματική αρρώστια! Αυτός ο αχταρμάς του «ξερόλα» και του «πάρ’ τα όλα»... απ' τους άλλους, των ανύπαρκτων ισοδύναμων επί ισοδύναμων, των γελοιοδέστατων «άλλων» δρόμων - και όλων αυτών των παρανοϊκών εμμονών που μας έφτασαν να είμαστε ο πιο κατεστραμμένος, φαιδρός και δακτυλοδεικτούμενος λαός της Ευρώπης.
Οσο είμαστε στην Ευρώπη, έστω και ως απέραντη παραγκούπολη προσφύγων όπως μας καταντούν ηρωικά μαχόμενοι ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ! (Παρότι δεν ξέρουν πού τους πάνε τα... προαναφερθέντα!)

Θέμος Αναστασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου