9.2.16

Έχετε να φάτε κλωτσιές…



Και εκεί που κάθεσαι ήσυχος με τα βάσανά σου, έρχεται μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο "αγαπητέ κύριε/κυρία, χρωστάτε στην εφορία, οφείλετε άμεσα να τακτοποιήσετε τις οφειλές σας ή να προβείτε σε ρύθμιση χρεών". Περνάς ένα μικρό εγκεφαλικό, λες τι γίνεται, μπαίνεις τι να δεις, σου μιλούν για χρέος 60 ευρώ ΕΝΦΙΑ ρε φίλε, να το πληρώσεις άμεσα ή να το ρυθμίσεις...είτε 80 ευρώ είτε 800 είτε 8.000.000 το ίδιο μήνυμα στον 'Ελληνα φορολογούμενο (προφανώς πρέπει να διακανονιστούν είτε 60 είτε 6.000.000 οφειλές και αφού υπάρχει τόσο χρήματα σε ενημερώνει η υπηρεσία να τρέξεις να το καταβάλεις) ...




Ας τα πάρουμε με τη σειρά:
Μου παίρνεις ΕΝΦΙΑ για ένα σπίτι 60 τετραγωνικών στην Κυψέλη, το οποίο επί της ουσίας ανήκει στην τράπεζα γιατί το έχω με δάνειο και για το οποίο πληρώνω 950 ευρώ δόση το μήνα (ως μεγάλης ηλικίας όταν πήρα το δάνειο έβαλα δόσεις για 15 χρόνια) δηλαδή 950x12 = 11.400 το χρόνο και  450 ΕΥΡΏ ΕΝΦΙΑ σύνολο 11.850 (το σπίτι είναι της τράπεζας όχι δικό μου και ο ΕΝΦΙΑ του Κράτους όχι δικός μου).
Πληρώνω 35.000 ευρώ εφορία γιατί είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με μπλοκάκι, με προϋπηρεσία 25 χρόνια και δουλειά από τις 07.00-21.000 δηλαδή δουλεύω 15 ώρες την ημέρα. 
ΣΥΝΟΛΟ ΕΦΟΡΙΑ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ = 46.850 ΕΥΡΩ…


Επιπλέον έχω γονιό από διετίας στο κρεβάτι που για να ζήσει χρειάζεται 2.400 το μήνα όλα μετρημένα και του δίνεις μία αγροτική σύνταξη των 400 ευρώ. 2.400 χ 12= 28.800 ο γονιός για να ζήσει. Αυτός ο γονιός που δεν διορίστηκε στο Δημόσιο, αλλά δούλεψε στη γη και έσκαβε (μηχανήματα δεν υπήρχαν) με την τσάπα και τα χέρια, για να έχεις εσύ σήμερα που  νομοθετείς, πατάτα, ελαιόλαδο, ντομάτα. 
Σε αυτό τον άνθρωπο δίνεις 400 ευρώ, όταν όλη του τη ζωή δεν του έδωσες τα ελάχιστα για να εξασφαλίσει το γήρας του ( δεν πρόλαβε και τις επιδοτήσεις βλέπεις). 
Αυτός ο γονιός δεν έχει περίθαλψη από δημόσια δομή (από τα 35.000 εφορία που  μου παίρνεις, δεν έχεις δημιουργήσει ούτε ένα αξιοπρεπές να μην το πω ίδρυμα, αλλά χώρο περίθαλψης ανήμπορων) για να τον φροντίσουν, άρα θέλω άνθρωπο να πληρώνω να βοηθά, να τον σηκώνει από το κρεβάτι και να τον βάζει στην αναπηρική πολυθρόνα και ξανά πίσω πολυθρόνα κρεβάτι. 
Σε αυτόν τον γονιό δεν του δίνεις ως Κράτος την δυνατότητα να έχει φυσιοθεραπευτή από το δημόσιο, άρα πρέπει να πληρώνω ιδιωτικά κάθε μέρα 30 ευρώ και δεν το αφαιρείς από την εφορία.
46.850 (εφορία και ενφια και δόση δανείου σπιτιού) + 28.800 (για να επιβιώσει ο γονιός) = 75.650 ευρώ 
Βάλε και την ασφάλεια 5.000 ετησίως ως ελεύθερος επαγγελματίας σύνολο 80.650 ευρώ
ΔΕΗ, τηλέφωνο, θέρμανση, σούπερ μάρκετ 10.000 το έτος σύνολο 90.650 ευρώ. 
Αν σε αυτά προσθέσεις παλιές κάρτες που οφείλω και είναι 15.000 ετησίως πάμε στις 105.650 ευρώ. 
Αμ Εγώ βγάζω 100.000 δηλαδή είμαι και μέσα λοιπόν
Και θέλεις και να δώσω 20.000 για ασφάλεια για να την κάνεις εσύ αναδιανεμητική την εισφορά μου
Για πες μου ρε φίλε, μαζί σπουδάσαμε; μαζί δουλεύουμε 15 ώρες την ημέρα; μαζί τρέχαμε στα χωράφια να μαζέψουμε ελιές για να βγει το λάδι της χρονιάς; 
Και θέλεις και να αυξήσεις τους φορολογικούς συντελεστές; θα σου έλεγα τι θα πάρεις...
Για πες μου ρε φίλε εσύ που Νομοθετείς και έχεις τελειώσει τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, που εκεί έβγαλες και άφησες τα χρήματά σου, μας περνάς για ...ηλίθιους; εσύ που θα φορολογούσες τον πλούτο και το μόνο που κατάφερες είναι να θυμηθούμε τον Πλούτο, το σκύλο των κόμικς; 
Δεν έχεις τρόπο να βρεις τον φοροδιαφεύγοντα και προσπαθείς να εξισώσεις προς τα κάτω τους πάντες; αναδιανέμεται το ασφαλιστικό; που το έμαθες αυτό; πας καλά ή να φωνάξουμε γιατρό; να σου δώσω 20.000 (από 5.000 που πληρώνω και για να βγω σε σύνταξη θα πρέπει να εργασθώ 47 χρόνια, τόσο βγαίνει αδερφέ) για να πάρει και εκείνος που πιθανώς δεν δούλεψε ποτέ; δεν μπορείς να βρεις με ένα πάτημα του υπολογιστή ποιος έχει πραγματικά και ποιος δεν έχει; ένας απλός λογιστής το κάνει, αν δεν μπορείς εσύ, τσακίσου φύγε.
Και για να έχουμε καλό ρώτημα από που νομίζεις ότι θα τα πάρεις; γιατί αν μου πάρεις το σπίτι ή πεθάνει ο γονιός μου, να είσαι σίγουρος ότι θα πας κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός και δεν θα το κάνω μόνο εγώ, αλλά πολλοί. Θα είναι η απάντηση για το κίνημα του Δεν πληρώνω που γαλούχησες, αλλά το δικό μας θα είναι για δικαίωση νεκρών και προστασία όσων καταστήσεις με την πολιτική σου αστέγων, και θυμήσου το.
Δεν χρειάζονται απλά κλωτσιές χρειάζεται Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γιατί έχω δικαίωμα από τη στιγμή που εργάζομαι σαν σκύλος, να ζήσω σαν άνθρωπος. 
Και εσύ που από την καρέκλα σου νομοθετείς, χωρίς να έχεις εργασθεί ούτε μια ώρα πραγματικά, κάνε το ελάχιστο, βρες έναν παλιό μπακάλη να σε μάθει όχι οικονομικά, αλλά αριθμητική. Και αν δεν μπορείς να κάνεις ούτε αυτό, σήκω και φύγε. Γιατί σε 12 μήνες κατάφερες το ακατόρθωτο, να εξισώσεις τα πάντα προς τα κάτω.
Δεν είσαι ιδεοληπτικός, είσαι επικίνδυνα ανίκανος και επιζήμιος για κάθε Ελληνα πολίτη, τον αγρότη, τον εργάτη, τον επιστήμονα, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον περιπτερά, τον οικοδόμο. Και τέλος πάντων ανθρώπους που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν την ελιά από την πιπεριά δεν τους έχουμε ανάγκη. Όπως δεν έχουμε ανάγκη  όσους νομίζουν ότι ξέρουν οικονομικά αλλά επί της ουσίας δεν ξέρουν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα. 
Αν είναι να τα κάνουμε σκατά να τα κάνουμε με κάποιους που ξέρουν.
Πάντως από εμάς το μόνο που μπορείς να πάρεις, είναι να μάθεις τον τρόπο να εργάζεσαι, κάτι που αν δεν το έχεις κάνει, είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Και όταν μάθεις να δουλεύεις θα μάθεις να διοικείς και να απαιτείς.

Μπιάνκα


ΥΓ- Ο μπακάλης λέει τόσο ενοίκιο, τόσο ρεύμα, τόσο τηλέφωνο, τόσο φαγητό, τόσο ξένες γλώσσες τα παιδιά, τόσο ο γιατρός, τόσο ο υδραυλικός, τόσο το νερό,  τόσο οι αγορές εμπορευμάτων, τα αφαιρώ από το όλο ποσόν και ότι μένει φορολόγησε...λέει ο μπακάλης...
ΥΓ2- 15 ώρες δουλειά επί 47 χρόνια και μου ζητά να του δώσω το 74% στο Κράτος!!! και να ζήσω με το 26%!!!. Οι κλωτσιές θα είναι λίγες, τις πέτρες να φοβάστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου