6.2.16

Η απελπισία βγήκε στο δρόμο…



Δεν είναι δυνατόν να εκλέγεσαι με μία συγκεκριμένη ατζέντα και από την πρώτη μέρα να εφαρμόζεις άλλη. Θα πέσεις στον τοίχο.



Τη βασική αυτή αρχή διακυβέρνησης αγνόησε επιδεικτικά ο Αλέξης Τσίπρας υπερτιμώντας τη γοητεία του, την εμπιστοσύνη που είχε εξασφαλίσει και την επιρροή του στην κοινή γνώμη, θεωρώντας ότι αυτή δεν οφειλόταν στις υποσχέσεις που έδινε ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις...


Το σημαντικότερο λάθος του νεαρού πρωθυπουργού είναι πως δεν ένιωσε υποχρεωμένος να δώσει εξηγήσεις για την… κωλοτούμπα του και να παρουσιάσει ένα νέο αφήγημα για τη χώρα.
Όταν η πρότασή σου εξαντλείται στο “θα κάνω ό,τι μου λένε οι τροϊκανοί και στο μεταξύ θα διορίζω τους δικούς μου, γιατί έτσι έκαναν και οι άλλοι”, δεν μπορείς να πας μακριά.
Με αυτά και τα άλλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε να βγάλει χθες στους δρόμους και όλους όσοι απέφευγαν ακόμη και το περπάτημα, χρησιμοποιώντας τα Ι.Χ. για τις μετακινήσεις.
Απίθανοι κλάδοι εργαζομένων έκλεισαν τα γραφεία και τα καταστήματα και διαδήλωσαν, για να διεκδικήσουν κι αυτοί δεν ξέρουν τι.
Περισσότερο ήταν μία πρωτοφανής έκρηξη απελπισίας σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας, που βροντοφώναξε: “Δεν αντέχουμε άλλο”, “Φτάνουν τα ψέματα και το εμπόριο ελπίδας”, “Βρείτε λύσεις ή πάτε στο καλό”.
Νομίζω ότι αυτό ήταν το μήνυμα της χθεσινής ημέρας. Και ήταν σαφές, καθαρό, μαζικό και αδιαμφισβήτητο.
Δεν γίνεται να το αγνοήσει ούτε να το παραποιήσει κανείς.
Είναι τρέλα να παριστάνει η κυβέρνηση πως δεν την αφορά, υποστηρίζοντας ότι ξεσηκώθηκε όλη η χώρα κατά… των εταίρων μας και μιλώντας για αναγκαία μέτρα, έχοντας ως μόνο μέλημά της να προστατέψει το τεράστιο και σπάταλο δημόσιο.
Όπως είναι τρέλα να εμφανίζονται οι της αντιπολίτευσης κλείνοντας το μάτι στους διαδηλωτές κάθε είδους και αιτήματος.
Κακά τα ψέματα.
Η χώρα πρέπει να προχωρήσει και εμείς να επιβιώσουμε.
Κι αυτό δεν γίνεται με άρνηση της πραγματικότητας ούτε με αλλαγές των ρόλων -οι χθεσινοί τιμητές να ενδύονται το μανδύα του ρεαλισμού και οι παλιοί μεταρρυθμιστές να μοιράζουν υποσχέσεις.
Ας πάρουμε τα μαθήματά μας και ας πράξουμε ανάλογα.
Ως άτομα, ως κοινωνία, ως κράτος.
Όσο δεν μαθαίνουμε από τα παθήματά μας, τόσο θα βλέπουμε να εναλλάσσονται οι Μεσσίες με τους σατανάδες…

Μιχάλης Αλεξανδρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου