18.2.16

Κυβέρνηση "Πρώτων Βοηθειών"…



Διώχνεις τους χουντικούς, να φέρεις δημοκρατία. Επιλέγεις  ελεύθερη οικονομία και σου βγαίνουν σοσιαλμανείς κρατιστές. Φέρνεις "προοδευτικούς" σοσιαλιστές αλλά πέφτεις σε τριτοκοσμικά τρωκτικά. Καταφεύγεις σε εκσυγχρονιστές και ανανεωτές σου φέρουν ΔΝΤ και μνημόνια. Ψηφίζεις αντιμνημονιακούς σου έρχονται δύο μνημόνια. Τους αλλάζεις με αριστερούς αντιμνημονιακούς σου βγαίνουν μνημονιακοί και χουντικοί. Και τώρα; Καλείς κυβέρνηση "Πρώτων Βοηθειών".




Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει. Είναι θέμα χρόνου. Προβλέψιμου χρόνου. Θα πέσει γιατί έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Σε τόσο μεγάλο αδιέξοδο που καταφεύγει στα άκρα για να δικαιολογήσει την αποτυχία του... 



Όταν υπουργοί όπως Παππάς, Σπίρτζης, Βερναρδάκης και Γεροβασίλη αδυνατούν να κρύψουν την καθεστωτική τους νοοτροπία, συγκαλύπτοντας την ολοκληρωτική τους ιδεολογία, και προτείνουν "ρυθμίσεις" στα μέσα ενημέρωσης ("πρόληψη" έλεγε τη λογοκρισία η χούντα) βλέπουν το τέλος και ανακαλύπτουν... δράκους και εξωγήινους να συνωμοτούν...  
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς καθεστώς. Η δημοκρατία δεν του πάει. Η ελεύθερα διαμαρτυρόμενη κοινωνία τον ενοχλεί. Η ιδιωτική οικονομία είναι το φάντασμά του...
Θα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το καθολικό ή το Χριστιανικό Πάσχα.
Και γεννάται το θέμα τι κυβέρνηση έχει ανάγκη ο τόπος, μετά τη δοκιμασία του από την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι άλλο πράγμα η δοκιμή και άλλο η δοκιμασία...
Τι κυβέρνηση θα ακολουθήσει, λοιπόν, καθώς, μετά τα όσα περάσαμε (στον κύκλο που περιέγραψα στην αρχή του σημειώματος), από τη χούντα μέχρι σήμερα, αντιλαμβανόμαστε, ότι τα ιδεολογικώς αποκαλούμενα Κεντροδεξιά ή Κεντροαριστερά ή Προοδευτικά και άλλα σχήματα (έστω και σε πακέτα εντυπωσιακού περιτυλίγματος) θα αποδειχθούν "συνταγές πολυτέλειας" μπροστά στη χαώδη κατάσταση που θα παραλάβουν.
Η χώρα, έτσι που κατάντησε από την κρίση και τις ανίκανες κυβερνήσεις να την διαχειρισθούν, βρίσκεται και θα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη. 
Και στις περιπτώσεις αυτές, όπως και στα ατυχήματα ή τα τροχαία, καλούνται ασθενοφόρα "Πρώτων Βοηθειών" για οξυγόνο, για διακοπή αιμορραγίας, για αποφυγή εμφράγματος. 
Κυβέρνηση "Πρώτων Βοηθειών" ικανή να αποκαταστήσει (κατ' αρχήν) τον κατακρεουργημένο κοινωνικό ιστό, μετά τα ψέματα των κυβερνήσεων της κρίσης και το ποδοπάτημά του από τον ερασιτεχνισμό της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 
"Θα επανιδρύσουμε το κράτος..." έλεγε το 2004 ψευδόμενος ο Καραμανλής και μεγάλωνε το κράτος στην ίδια δομή. Στις ίδιες προδιαγραφές. Σπέρνοντας διχασμό μεταξύ κρατικής και ιδιωτικής οικονομίας. 
"Λεφτά υπάρχουν" έλεγε ψευδόμενος ο Παπανδρέου κρύβοντας ότι εννοούσε τα λεφτά των μισθωτών, των συνταξιούχων, των καταθετών και των ιδιοκτητών κληρονομικής κατοικίας.
"Η οικονομία έχει πλεόνασμα και πάμε σε ανάπτυξη..." έλεγε ψευδόμενος ο Σαμαράς αφού είχε στεγνώσει η αγορά από ρευστότητα γιατί (εκτός της κρίσης) το κράτος φόραγε (τότε) φέσια μέχρι και 10 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις από επιστροφές ΦΠΑ και πληρωμές. 
"Θα σκίσουμε τα μνημόνια στο προαύλιο της Βουλής" διατυμπάνιζε ψευδόμενος ο Τσίπρας υφαρπάζοντας το ΟΧΙ του 62% του λαού στο δημοψήφισμα για να εξασφαλίσει (μαζί με το ΝΑΙ) την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. 
Κυβέρνηση "Πρώτων Βοηθειών", χρειαζόμαστε, για να προλάβει την αιμορραγία της δημοκρατίας από την καθεστωτική αριστερή μανία να φιμώσει με κάθε τρόπο την ενημέρωση με πρόσχημα την δήθεν προστασία της δημόσιας ενημέρωσης...
Κυβέρνηση "Πρώτων Βοηθειών" να βγάλει από την εντατική την (πραγματική) αγροτική οικονομία, τα δικαιώματα των μικρομεσαίων, των επιστημόνων και των επαγγελματιών. Για να ελπίζουν, ξανά, στο μέλλον μέσα στον τόπο τους εξασφαλίζοντας αξιοπρεπές εισόδημα με πολιτισμένη αναπτυξιακή φορολόγηση και χαράτσωμα "λογικής" οθωμανισμού...
Κυβέρνηση "Πρώτων Βοηθειών" για να ανακόψει το "έμφραγμα" στην οικονομία από την επιχειρηματική μετανάστευση και τα λουκέτα επιχειρήσεων που προσθέτουν, κάθε χρόνο, 300.000 άνεργους ενώ (ταυτόχρονα) μετατρέπουν τους, υπόλοιπους, εργαζόμενους σε μεροκαματιάρηδες ανασφάλιστους. 
Κυβέρνηση "Πρώτων Βοηθειών" να παγώσει το "καρκίνωμα" της αποεπένδυσης στη χώρα και να επαναφέρει εκείνους τους επενδυτές που προσβλέπουν στη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας (όπως Κινέζοι, Ελβετοί, Αμερικανοί) συνδέοντας την εξωστρέφειά τους με την Μέση Ανατολή και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Αυτήν την κυβέρνηση θα έχει ανάγκη ο τόπος όταν (σύντομα) θα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα δημιουργηθεί κενό επειδή, πολιτικό προσωπικό και αντιπολίτευση, είναι απροετοίμαστοι, για τις, έκτακτες σημερινές, ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Κυβέρνηση "Πρώτων Βοηθειών" για να αποκατασταθεί ο, συντετριμμένος από τους αριστερούς, κοινωνικός αλλά και επιχειρηματικός ιστός. Μετά βλέπουμε για ιδεολογίες και κομματικές βιτρίνες...

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου