7.3.16

«Την πατρίδα ούκ ελλάττω παραδώσω…»



Δύο είναι οι φράσεις που νομίζουμε ότι πρέπει να καταγραφούν, και ιστορικά, από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά χθες στην Καλαμάτα. Η πρώτη είναι η φράση που είπε ενθυμούμενος τους αρχαίους προγόνους: «Την πατρίδα ούκ ελλάττω παραδώσω…», είπε ο κ. Σαμαράς και θύμισε την ιστορική φράση του Τάσσου Παπαδόπουλου που είχε πει ότι παρέλαβε κράτος, δεν θα παραδώσει κοινότητα.




Η δεύτερη φράση του πρώην πρωθυπουργού που πρέπει να μείνει είναι:
«Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει ξανά αληθινή Ελπίδα στον τόπο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να τα καταφέρει. Κι είμαστε όλοι δίπλα του…»



Πρόκειται για δυο μηνύματα που στέλνει ένας άνθρωπος ο οποίος αδικήθηκε πολύ γιατί πήρε τη βόμβα στα χέρια του, την απασφάλισε και κάποιοι του τράβηξαν το χαλί αν και έσωσε τη χώρα.
Μπορεί να έκανε λάθη, μπορεί να υπήρξαν καθυστερήσεις και κακές επιλογές, όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει ότι το 2012 η Ελλάδα ήταν ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία και το 2015 που ο Σαμαράς παρέδωσε την εξουσία ήταν μια χώρα που είχε σταθεί στα πόδια της.
Πήρε στα χέρια του ένα τελειωμένο κράτος και παρέδωσε την πατρίδα του όρθια κι όχι στα τέσσερα. Τουλάχιστον έκανε πράξη αυτό που δεν κάνει ο Τσίπρας ο οποίος είναι σίγουρο ότι θα παραδώσει μια χώρα διαλυμένη. Ελπίζουμε, όμως, να μην την παραδώσει και μικρότερη. Γιατί πολύ φοβούμαστε ότι κινδυνεύουν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και αυτοί κοιμούνται. Οι Τούρκοι μας έχουν πάρει φαλάγγι διπλωματικά και ο Αλέξης με τον Κοτζιά νομίζουν ότι παίζουν επιτραπέζιο παιχνίδι «stratego». Κάποιος πρέπει να τους πει ότι κινδυνεύει το status quo στο Αιγαίο και αν τολμήσουν να παραδώσουν έστω και μια σπιθαμή γης ή θάλασσας στον εχθρό δεν τους φτάνει ούτε το Γουδή.
Το δεύτερο μήνυμα, που επίσης έχει μεγάλη σημασία είναι αυτό που έστειλε εσωκομματικά ο κ. Σαμαράς. Ένα μήνυμα που δείχνει επίσης ότι δεν κρατάει κακία. Δήλωσε ότι όλοι, και ο ίδιος είναι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα τον στηρίξουν προκειμένου η ΝΔ να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.
Κι αυτό το λέει την ίδια στιγμή που η επίσημη ΝΔ δεν στηρίζει τον Σαμαρά στις επιθέσεις που δέχεται από τα μαντρόσκυλα της διαπλοκής. Κάποιοι στη Συγγρού δεν καταλαβαίνουν ότι βάζοντάς τα με τον πρώην πρωθυπουργό πλήττουν την ίδια την παράταξη. Νομίζουν ότι με το να διαγράψουν το παρελθόν θα κάνουν το μεγάλο άλμα. Αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι χωρίς αυτό το παρελθόν δεν θα ήταν εδώ που είναι. Ο Μητσοτάκης άλλωστε χρωστάει τα πάντα στον Σαμαρά. Τον έκανε υπουργό και τον έβγαλε από την αφάνεια, παρά το γεγονός ότι ήταν γιος του Δράκουλα και αδερφός της Εξερευνήτριας.
Και στις εκλογές της ΝΔ ήταν ο Σαμαράς που άλλαξε το παιχνίδι υπέρ του Κυριάκου. Αν έγινε αρχηγός το οφείλει στον πρώην πρωθυπουργό, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να τον στηρίξει τώρα που κάποιες πληρωμένες πένες κάνουν παιχνίδι. Ο λόγος είναι ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να διώξει τον Τσίπρα, αυτός είναι ο εχθρός της πατρίδας και κανείς άλλος.
Χωρίς να κρατά κακίες και βάζοντας για άλλη μια φορά το συμφέρον της παράταξης και της χώρας πάνω απ’ όλα, ο Σαμαράς έστειλε μήνυμα στον Κυριάκο να πάψει να ακούει κακούς συμβούλους και να προχωρήσει στην ενότητα της παράταξης. Να υψώσει τείχος απέναντι στις επιθέσεις που γίνονται προκειμένου να θέσουν σε ομηρία τη ΝΔ κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν πολλά προβλήματα και φοβούνται.
Το διπλό μήνυμα του Σαμαρά λοιπόν είναι ότι μόνο ενωμένοι δεν θα παραδώσουμε μικρότερη τη χώρα. Αφού πρώτα ξεφορτωθούμε τους άθλιους που μας κυβερνούν, μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να ξανακτίσουμε την Ελλάδα. Αλλιώς έρχεται καταστροφή την ίδια ώρα που εμείς θα τσακωνόμαστε μεταξύ μας.

1 σχόλιο:

  1. "Αφού πρώτα ξεφορτωθούμε τους άθλιους που μας κυβερνούν,. . ."

    ΠΟΙΟΣ,ΠΩΣ, ΠΟΤΕ, ΑΡΧΗΓΕ;;῞Οταν θά γίνη ἐρείπιο ἡ Ελλάδα μας;;;;

    Πάντως, εἶμαι αἰσιόδοξη πού δηλώνεις ΠΑΡΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή