24.3.16

Ασκήσεις επί χάρτου στο Μαξίμου…



Πώς νομίζετε ότι συγκαλούνται κυβερνητικές συσκέψεις για μείζονα θέματα ασφαλείας, τι συζητούνται σ' αυτές και ποιες οδηγίες δίνονται από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα;



Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο, ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη αεροδρόμια, μετρό και γενικά μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν θωρακιστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και σε μερικές περιπτώσεις και από στρατιώτες. Με τη λαϊκή ρήση «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα, αποφασίζεται επιτέλους και στο Μέγαρο Μαξίμου να ληφθούν έκτακτα μέτρα. Αλλωστε, όπως λέει και ο σοφός λαός, ποτέ δεν είναι αργά...


Ετσι κλήθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος, ο οποίος  ήρθε άρον-άρον με το πρωθυπουργικό Gulfstream τα ξημερώματα της Τρίτης από την Ουάσιγκτον για να μιλήσει στη Βουλή για τη διαφθορά.
Αν και η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου αφορούσε τα μέτρα ασφαλείας και κατ' επέκταση το Προσφυγικό, δεν εκλήθη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής  Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, αλλά επειδή ο κ. Καμμένος έχει άρει την εμπιστοσύνη του προς αυτόν. Και ώσπου να αποφασίσει ο κ. Τσίπρας να συζητήσει με τον κ. Καμμένο το «θέμα Μουζάλα», δεν θα υπάρξει καμία περίπτωση να συμπέσουν σε συσκέψεις οι δυο τους, τουλάχιστον ως τον ανασχηματισμό. Ηταν η στιγμή που ο κ. Τσίπρας  ανακοίνωσε ότι αναβλήθηκε για την προσεχή Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και ως τότε αναγκαστικά θα κάνουν υπομονή.
Αρχίζει λοιπόν η σύσκεψη και ο κ. Τόσκας αναπτύσσει τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί ως τώρα, παίρνει εντολή να τα αυξήσει κυρίως στα αεροδρόμια ώστε «να τα  βλέπουν και οι ξένοι, για να μη νομίζουν ότι δεν κάνουμε τίποτα» και εν συνεχεία ο Πρωθυπουργός συνέστησε ψυχραιμία.
«Δεν είμαστε ούτε Βρυξέλλες ούτε Παρίσι» είπε κάποιος και δεν χρειάζεται να τρομοκρατηθεί ο κόσμος. Δεν έμαθα αν έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση να αναλάβει δράση ο Στρατός (κι αν έγινε τέτοια πρόταση, αμέσως γίνεται «απόρρητη» και συνεπώς δεν έχω κανέναν λόγο να σπάσω το απόρρητο) και γενικά υπήρξαν και ορισμένες σκέψεις, περίπου σαν ασκήσεις επί χάρτου.
Ο Πρωθυπουργός συνέστησε να δείξουν οι πάντες ψυχραιμία. Και ο κ. Τόσκας για να κάνει πράξη την πρωθυπουργική εντολή πήγε από το Μέγαρο Μαξίμου στο Σύνταγμα με τα πόδια και εν συνεχεία πήρε το μετρό για να μεταβεί στο υπουργείο του στην οδό Κατεχάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου