23.3.16

Το ωστικό κύμα από τις Βρυξέλλες χτυπάει και την Ελλάδα!



Μια ακόμη... 11η Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη έστησαν οι φανατικοί τζιχαντιστές σκοτώνοντας δεκάδες και τραυματίζοντας πολλούς ακόμη.
Πέρα από τα θύματα, η επίθεση κυρίως στο αεροδρόμιο, αλλά και στο μετρό, είχε άλλη στόχευση. Ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι μουσουλμάνοι φανατικοί ότι μπορούν να χτυπήσουν παντού. Είτε είναι η καρδιά της Ευρώπης, η πρωτεύουσά της οι Βρυξέλλες, είτε το Παρίσι, είτε η Κωνσταντινούπολη.




Η τρομοκρατία δεν μπορεί να αναχαιτιστεί και ο τρόμος θα υπάρχει πάντα σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Όμως, υπάρχει μια πολύ σοβαρή πτυχή από το τρομοκρατικό χτύπημα. Είναι το προσφυγικό, τα κλειστά σύνορα, η δημιουργία της... Νήσου Έλις στην Ελλάδα.



Η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης, μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες, θα κλείσουν ερμητικά κλειστά τα σύνορά τους. Ο φόβος είναι μεγαλύτερος από οποιαδήποτε συμφωνία, από οποιοδήποτε αίσθημα αλληλεγγύης ή βοήθειας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Το χτύπημα στις Βρυξέλλες είναι ουσιαστικά και το τελειωτικό χτύπημα στην Ευρώπη των ανοικτών συνόρων στην οποία πόνταρε η Ελλάδα. Δυστυχώς η χώρα μας θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ωστικό κύμα που έρχεται από την βελγική πρωτεύουσα.
Είναι δεδομένο ότι αλλάζει άρδην το σκηνικό με το Προσφυγικό με πολύ άσχημες επιπτώσεις για την Ελλάδα. Ποιος να μιλήσει για συμφωνία σήμερα; Ποιος να μιλήσει για ποσόστωση; Ποια χώρα θα θελήσει να πάρει πρόσφυγες και μετανάστες στα εδάφη της; Ποιος πολιτικός θα τολμήσει να μιλήσει για αλληλεγγύη στους φοβισμένους πολίτες του; Όσο κι αν δε φταίνε οι εκατοντάδες χιλιάδες κατατρεγμένοι, δύο – τρεις ημίτρελοι που ζώνονται με βόμβες και σκοτώσουν αθώες ψυχές είναι ικανές να στοχοποιήσουν τους πάντες.
Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Με πλήρως κλειστά σύνορα και με την Τουρκία να μην τηρεί τη συμφωνία είναι δεδομένο ότι τους επόμενους μήνες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα φτάσουν στη χώρα μας και θα εγκλωβιστούν εδώ. Ελπίζουμε να μην είναι εκατοντάδες χιλιάδες και να καταλάβουν οι Σύροι, Αφγανοί, Πακιστανοί κ.λπ. ότι πρέπει να μείνουν στις χώρες τους γιατί στην Ευρώπη δεν θα μπορούν να περάσουν.
Όσοι όμως κι αν έρθουν στη χώρα μας δεν θα μπορέσουν να φύγουν. Θα μείνουν σε μια χώρα που έτσι κι αλλιώς είναι ένα απέραντο Πτωχοκομείο. Οι βόμβες στις Βρυξέλλες ανατρέπουν τα πάντα και βάζουν τη σφραγίδα στις εκτιμήσεις εκείνων που λένε ότι η Ευρώπη έχει «κλείσει» πλέον και η Ελλάδα είναι ό,τι και η Νήσος Έλις για τη Νέα Υόρκη.
Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς; Θα συνεχίσουμε την ανόητη πολιτική των ανοικτών συνόρων που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα συνεχίσουμε να αφήνουμε αμφιλεγόμενες ΜΚΟ να φέρνουν καραβιές με μουσουλμάνους στην Ελλάδα; Θα συνεχίσουμε να έχουμε το Αιγαίο ξέφραγο αμπέλι; Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να συμμορφωθούν σε καμιά απόφαση και οι πρόσφυγες που είναι στη γειτονική χώρα έχουν δύο επιλογές. Ή να γυρίσουν στις πατρίδες τους ή να έρθουν παράνομα στην Ελλάδα. Μια Ελλάδα που όμως δεν μπορεί να αντέξει χιλιάδες φτωχούς και κατατρεγμένους είναι σίγουρο ότι θα καταρρεύσει, ειδικά αν στην ηγεσία της βρίσκεται μια ανίκανη κυβέρνηση η οποία ακόμη και σήμερα πιστεύει ότι οι πρόσφυγες θα λύσουν το... δημογραφικό της Ευρώπης.
Δυστυχώς για την Ελλάδα που συνέβησαν όλα αυτά. Ευτυχώς, ίσως, που θα έρθει η ραγδαία πτώση της κυβέρνησης η οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί περίπτερο, πόσο μάλλον μια τέτοια κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου