27.3.16

Να ‘ναι καλά ο Μάρδας!



Μπορεί εδώ και ενάμιση χρόνο η στιβαρή αριστερή  κυβέρνηση να βολοδέρνει, μη μπορώντας να μας βγάλει από την βαθιά ύφεση στην οποία μας έριξαν οι δοσίλογοι σαμαροβενιζέλοι, έχοντας απέναντί της τους κακούς δανειστές και την ντόπια διαπλοκή, αλλά όπως όλα δείχνουν υπάρχει πια μια αχτίδα φωτός στην άκρη του ζοφερού τούνελ.

 
Εδώ μια ομάδα Αφγανών επενδυτών περιμένει τον Μάρδα για να συζητήσουν το ενδεχόμενο εξαγοράς του ΟΣΕ!

Διότι μαζί με την άνοιξη, πάντα έρχεται και η ελπίδα. Όπως αυτή εκπροσωπείται σήμερα από τον σπινθηροβόλο υπουργό (όχι τον Στρατούλη) κ.Δημήτρη Μάρδα.  Που ως γνήσιος εκπρόσωπος του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ μέσα στους κόλπους του Σύριζα, δίνει λύσεις. Διότι αν περιμέναμε από τους αλαφροίσκιωτους παραδοσιακούς συριζαίους, ακόμη θα τσαλαβουτάγαμε στην οικονομική ανυποληψία...



Έτσι, αν και δεν έχει πια στα χέρια του το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, αλλά αυτό των Εξωτερικών, τίποτα δεν εμποδίζει τον «προφέσορα» (όπως τον ξέρουν στην συμπρωτεύουσα) από το να ψάχνει λύσεις ουσίας, μέσα από τις επιστημονικές του γνώσεις, προκειμένου η χώρα να ορθοποδήσει και να δει προκοπή.
Γι αυτό και σήμερα έβγαλε έναν λαγό απ το καπέλο του, παρουσιάζοντας  ένα μακρόπνοο οικονομικό σχέδιο «ανάσα», που αν η κυβέρνηση το υιοθετήσει, αφ’ενός η χώρα θα πάει μπροστά, αφ’ετέρου ο ίδιος ίσως δικαιωθεί επιτέλους και προταθεί για Νόμπελ. Στη δεύτερη αυτή περίπτωση, αν ευοδωθούν και οι άοκνες προσπάθειες του εργασιομανή ιδεολόγου Μουζάλα, τότε η Ελλάδα θα μπορεί να περηφανεύεται ότι κέρδισε δυο Νόμπελ, σε μία και μόνη χρονιά! Και αυτό το επίτευγμα με κυβέρνηση Σύριζα! Για να πάψουν επιτέλους όλοι οι κακοπροαίρετοι αντιδραστικοί να στάζουν χολή…
Ποιο είναι λοιπόν αυτό το σχέδιο, πού ούτε ο διάσημος οικονομολόγος Δρ Μπαρουφάκης δεν μπόρεσε να συλλάβει;
Απλό απλούστατο. Έχουμε, λέει ο Μάρδας,  που έχουμε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που τους ταίζουμε απ το υστέρημά μας. Γιατί να μην εκμεταλλευτούμε την οικονομική τους ρώμη, και την επενδυτική τους ζέση; Χμ; Γιατί;
Οπότε τι κάνουμε; Τους δίνουμε κίνητρα, να βγάλουν τα λεφτά τους απ τα σωσίβια και τα sleeping bags που τα έχουν κρυμμένα, και να τα επενδύσουν στην ελληνική οικονομία!
Τόσο απλά, τόσο πρακτικά, τόσο ελληνικά!
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πρότασή του αυτή έσπειρε τον ενθουσιασμό στην Ειδομένη (και αλλού), και ήδη σχηματίζονται αυτοσχέδια και αυθόρμητα επενδυτικά κλιμάκια (funds), αποτελούμενα από Σύριους, Μαροκινούς, Αφγανούς, ακόμη και Νεπαλέζους υποψήφιους μεγιστάνες, που τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουν και επίσημα τα business plans και τα feasibility studies τους στην κυβέρνηση. Μάλιστα συζητιέται έντονα το ενδεχόμενο άμεσης εξαγοράς του κλυδωνιζόμενου ΟΣΕ από γκρουπ Αλγερινών!
Η μόνη τους ανησυχία είναι μη τυχόν και μπλοκάρουν στην νεοελληνική γραφειοκρατία, και χάσουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μερίδια της αγοράς, όπως ήδη έγινε με τα αεροδρόμια, που αν και τα ήθελε ένα κονσόρτιουμ από το Μπαγκλαντές, αυτά δόθηκαν απ τον Σπίρτζη στους Γερμανούς της ΦΡΑΠΟΡΤ  και τον Μπόμπολα (ποιου άλλου;)
Βέβαια, θέληση και χρήματα να υπάρχουν, και από επενδυτικές ευκαιρίες τίποτα άλλο… Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει σε οξύνοες και δραστήριους επιχειρηματίες, όπως είναι εν δυνάμει όλοι αυτοί που μας έρχονται απ το Μαγκρέμπ και τη Μέση Ανατολή.  Και από αυτή την άποψη ευτυχώς, να λέμε, που δεν προτίμησαν την Ιορδανία, την Σαουδική Αραβία, την Βουλγαρία, και άλλες τέτοιες χώρες, που αποτελούν τον οικονομικό μας ανταγωνιστή στην ευρύτερη περιοχή.
Οπότε, ποιος Σόρος, ποιος Σώρας, και ποιος … Ροκφέλερ; Δεν τους έχουμε ανάγκη. Ο Μάρδας να είναι καλά, και οι πρωτοποριακές ιδέες του, που έχουν αφήσει έκπληκτο ακόμη και τον Σουηδό… ακόμη και τον Πάντζα.
Αφού να φανταστείτε, μέχρι και ο Κατρούγκαλος εντυπωσιάστηκε, και ήδη σύστησε ομάδες εργασίας προκειμένου να ετοιμαστούν τα απαραίτητα νομοσχέδια ώστε ο επενδυτικός αυτός οργασμός να ξεκινήσει χωρίς καθυστερήσεις. Δόθηκαν μάλιστα και  κατεπείγουσες εντολές απ το Μαξίμου στον Τρύφωνα Αλεξιάδη (άλλον πασόκο) να προλειάνει το έδαφος, εξομαλύνοντας τις όποιες φορολογικές δυσλειτουργίες, προκειμένου να μην αποτελέσουν τροχοπέδη στις νέες επενδύσεις, και να αρχίσει να ρέει το ζεστό συνάλλαγμα.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθ. Άμυνας (ο επονομαζόμενος Ελληναράς) έχει κάποιες ενστάσεις επί του θέματος,  που έχουν να κάνουν με την στρατολογική κατάσταση των μελλοντικών επενδυτών (θέλει πρώτα να τους πάρει φαντάρους), αλλά ευτυχώς επενέβη και πάλι το Μαξίμου και οι όποιες διαφορές εξομαλύνθηκαν (συστάθηκαν 23 νέες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό για στελέχη των ΑνΕλ).
Έτσι, όλα δείχνουν ότι σε λίγο μόνο καιρό η Ελλάδα θα αναπνεύσει, και για μια ακόμη φορά θα αναστηθεί μέσα από τις στάχτες της.
Να ‘ναι καλά ο Μάρδας!

Strange Attractor

ΥΓ- Φήμες θέλουν τους Σκοπιανούς να τα έχουν παίξει, και ήδη ξεκίνησαν να γκρεμίζουν τον φράκτη, προκειμένου να καλωσορίσουν όσους επενδυτές μπορούν, πριν αυτοί βάλουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου