9.3.16

Δυσαρεστημένοι και αυτοπαραμυθιασμένοι…



Στη δημοσκόπηση της εταιρείας “To the point” καταγράφεται ένα εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό των πολιτών που είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δεν ξαφνιάζουν όσους έχουμε το ενδιαφέρον μας στραμμένο στην κοινωνία.




Καθημερινά βλέπουμε ανθρώπους σε απόγνωση, ανθρώπους που βυθίζονται ενώ περίμεναν πως είχαν περάσει τα χειρότερα και αισιοδοξούσαν, ανθρώπους που ήλπιζαν ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα πάνε λίγο καλύτερα. Ακόμη τριβελίζουν τα αυτιά μου οι συνήθεις προεκλογικές ατάκες: “και τα μισά να κάνει από όσα υποσχέθηκε...”, όπως και: “χειρότερα δεν γίνεται”…



Το εντυπωσιακό κατά τη γνώμη μου (δεν αναφέρομαι στη δημοσκόπηση αλλά στην προσωπική μου αίσθηση συνομιλώντας με τους... νεοδυσαρεστημένους) είναι ότι αυτοί δεν επικρίνουν τον Αλέξη Τσίπρα και τους συν αυτώ ως συνειδητά ψευδόμενους όταν έδιναν ανέφικτες υποσχέσεις, αλλά ως... κωλοτούμπες.
Όχι δηλαδή ότι έταζαν λαγούς με πετραχήλια εξαπατώντας τους ψηφοφόρους για να κερδίσουν την εξουσία, αλλά ότι... μετά τις εκλογές την έκαναν γυριστή, επειδή πουλήθηκαν στη Μέρκελ, στα μεγάλα συμφέροντα, στους εχθρούς της Ελλάδας...
Ότι δηλαδή μπορεί αν θέλει να επαναφέρει μισθούς και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα, αλλά δεν το κάνει επειδή ζήλωσε τη δόξα του ΓΑΠ και των Σαμαροβενιζέλων.
Αυτό είναι το μεγάλο δυστύχημα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας: η εδραιωμένη πεποίθησή της πως για όλα φταίνε οι κακοί ξένοι, που μας επιβάλλουν τη λιτότητα για να παίρνουν αυτοί εκείνα που κόβουν από εμάς, επειδή μας ζηλεύουν ή μας κατατρέχουν.
Και το συμπλήρωμα, ότι οι πολιτικοί μας -ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αρχικά και πλέον οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- κάνουν πλάτες στον ξένο παράγοντα, προκειμένου να διατηρήσουν τα οφίκιά τους - την εξουσία και τις καρέκλες.
Με αυτά ως δεδομένα, θεωρείται ιδιαίτερα απίθανη η αναστροφή της πορείας μας προς τη διαρκή επιδείνωση και τελικά την έξοδο από την Ευρώπη. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο -ίσως δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία- η πολιτική μας ηγεσία να παραμερίσει τις διαφορές και να εργαστεί για τη σωτηρία και ανύψωση της χώρας. Όλοι θα έχουν να ωφεληθούν από μια τέτοια εξέλιξη. 

Μιχάλης Αλεξανδρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου