8.4.16

Απο τις ψεύτικες ελπίδες στα μέτρα €5,4 δισ.



Τη μέρα που ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β.Ντομπρόβσκις έβαζε "πάγο" στην κυβέρνηση Τσίπρα - θυμίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη στο τέλος του 2014 να βγει από τα Μνημόνια και να επιστρέψει στις αγορές ώσπου η νέα κυβέρνηση διάλεξε άλλους δρόμους που υπονόμευσαν την ανάπτυξη - ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς έδωσε στη δημοσιότητα τα οκτώ οικονομικά επιτεύγματα της κυβέρνησης Τσίπρα.




Πέρα από την αύξηση του του τουρισμού το 2015 (!), περιλαμβάνουν την μικρότερη από την αναμενόμενη ύφεση,την μεγάλη απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τη μείωση της ανεργίας κατά 2,1%, την αύξηση στα 6,7 δισ ευρώ του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 5,7 δισ αντί των 25 δισ που προέβλεπε το τρίτο μνημόνιο, την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 0,2% έναντι προβλεπόμενου ελλείμματος 0,25%,τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που σύμφωνα με την κυβέρνηση ευνοούν το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και τις ασφαλιστικές - φορολογικές αλλαγές που προστατεύουν το 90% των αγροτών… 



Ωστόσο, όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να παρουσιάσει κάποιες επιτυχίες δεν μπορεί να αλλάξει το βαρύ κι ασήκωτο πολιτικό κλίμα που καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις - αλλά και στις ποιοτικές έρευνες της κοινής γνώμης - παραμονές της ψήφισης ενός πακέτου φορολογικών μέτρων 5,4 δισ ευρώ.
Οι πολίτες εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την διάψευση των ελπίδων τους,την ανικανότητα της αριστερής διακυβέρνησης αλλά και τα αναρίθμητα ψέματα - Τσίπρα,θεωρούν ότι έρχονται ακόμη χειρότερες μέρες και φτάνουν να ρωτάνε " πότε επιτέλους θα φύγει" η πρώτη φορά Αριστερά;
Κι είναι επόμενο ο κόσμος να γυρίζει την πλάτη στον κ.Τσίπρα, όταν ο Πρωθυπουργός παραμένει προσκολλημένος στις ιδεοληψίες του, βάζει πάνω απ όλα την επικοινωνία και επιχειρεί να κατασκευάσει εσωτερικούς εχθρούς - αντιπερισπασμό στην διοικητική ανεπάρκεια της κυβέρνησής του.
Όταν για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους προτιμά να προσλαμβάνει καθαρίστριες αντί για νοσηλευτές και γιατρούς με τραγικό αποτέλεσμα η καθυστέρηση πρόσληψης ακτινολόγων να έχει συνέπειες στην υγεία χιλιάδες καρκινοπαθών που περιμένουν μήνες ώσπου να αρχίσουν την θεραπεία τους.
Όταν καταργεί τις συμφωνημένες με διακομματικό τρόπο μεταρρυθμίσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια και διώχνει όσους λαμπρούς ξένους καθηγητές είχαν σπεύσει αφιλοκερδώς στην Ελλάδα για να προσφέρουν τα φώτα τους.
Όταν φτάνει να νομοθετεί την αποφυλάκιση του αρχιτρομοκράτη της 17Ν Σάββα Ξηρό και δεν καταφέρνει να κρατήσει στη φυλακή τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα.
Όταν παραμένει αμέτοχος θεατής του χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων που κατεβάζουν ρολά ή φεύγουν στο εξωτερικό επειδή δεν μπορούν να αντέξουν την συνεχώς αυξανόμενη φορολογία.
Όταν επιχειρεί να εξισώσει προς τα κάτω τα ιδιωτικά σχολεία με τα δημόσια και τους αριστούχους μαθητές με τους κουμπούρες.
Όταν δεν ντρέπεται να προσλαμβάνει κάποιους από αυτούς του κουμπούρες,συγγενείς και "ημετέρους", χωρίς σπουδές και με ανύπαρκτα βιογραφικά σε σημαντικές θέσεις στη κυβερνητική μηχανή.
Όταν δεν τηρεί καν τα προσχήματα και αρνείται να ερευνηθεί ένας από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης του που ξέχασε να δηλώσει στο "πόθεν έσχες" του 1,8 εκατομμύρια ευρώ και 37 ακίνητα.
Όταν καταπατά το Σύνταγμα για να μειώσει τις άδειες των ενοχλητικών καναλιών και να τις παραχωρήσει στους καναλάρχες της αρεσκείας του, υποστηρίζοντας ότι χτυπά με αυτόν τον τρόπο την διαπλοκή!
Όταν χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη δίνοντας καταδικαστική "γραμμή" στους δικαστές για υποθέσεις πολιτών που έχουν πάρει την δικαστική οδό αλλά δεν έχουν ακόμη κριθεί από τα δικαστήρια.
Όταν σκηνοθετεί την ρήξη με το ΔΝΤ - για εσωκομματικούς λόγους - παρά το γεγονός ότι το Ταμείο ζητεί την δραστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ότι ακριβώς ζητούσε προεκλογικά ο ίδιος ο κ.Τσίπρας.
Όταν αδυνατεί να αντιληφθεί την σοβαρότητα των εθνικών θεμάτων και συμπεριφέρεται με επικίνδυνο ερασιτεχνισμό σε ισχυρές και επιθετικές προς την Ελλάδα χώρες της περιοχής.
Όταν θεωρεί σωστό ότι 267.000 πολίτες - δηλαδή το 3% όλων των φορολογουμένων - με εισοδήματα άνω των 30.000 να πλήρωσαν το 2015 την μισή ετήσια φορολογία της χώρας.
Όταν δεν κάνει τίποτα για να χτυπήσει την φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών (περίπου 495.000) που δήλωσαν το 2015 μέσο ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ !
Όταν δεν νοιάζεται για το 1,5 εκατομμύριο άνεργους του ιδιωτικού τομέα ενώ προωθεί αυξήσεις 150 εκατομμυρίων ευρώ για τους 600.000 δημόσιους υπαλλήλους –ψηφοφόρους του!
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε με περισσή αλαζονεία στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να δώσει και τέταρτο εκλογικό μάθημα στην αντιπολίτευση εάν στηθούν πρόωρες κάλπες. Τα ψέματα τελείωσαν η ελπίδα, όμως, πεθαίνει τελευταία.

Νότης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου