15.4.16

Χτύπα (κι άλλο) σαν συριζαίος!



Παρ' ότι στο παρελθόν, είχα κάποιες αμφιβολίες, τώρα πλέον έχω πεισθεί.
Οι άνθρωποι δεν ζουν εδώ και δεν έχουν καμιά επαφή, με αυτό που οι υπόλοιποι θεωρούμε κοινή λογική. Η καθημερινή τους δημόσια στάση και οι ανεπανάληπτες ρήσεις και πράξεις τους αποδεικνύουν εναργέστατα, τα περί παράλληλου σύμπαντος.



Εμείς, οι πολλοί, στα πατώματα της απελπισίας κι αυτοί οι λίγοι στα σύννεφα των απανωτών “θριάμβων” τους, απέναντι σε δανειστές και συντηρητικά κατεστημένα που επιδιώκουν την... καταστροφή μας!
Σταχυολογώ μόνο ορισμένες δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης τελευταίας εσοδείας και τα συμπεράσματα δικά σας…



-Κατρούγκαλος: Δεν μειώνονται οι συντάξεις και με τη μεταρρύθμιση θα θιγούν μόνο 260.000 συνταξιούχοι! Και από που θα γίνει η εξοικονόμηση του 1,8 δισ.; Θα δείτε.
Ε, αυτό είναι που φοβόμαστε να δούμε.
-Φαμελος: Με τη σχεδιαζόμενη φορολογική μεταρρύθμιση θα δούμε μειώσεις φορολογικών συντελεστών και ελαφρύνσεις! Δεν μπορεί, κάτι πίνει και δεν μας δίνει.
Μάρδας: Τα capital controls δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στην οικονομία καθώς οι περιορισμοί έχουν αφομοιωθεί από όλους ,ακόμα και από τους τουρίστες! Πάντα  to the point  αυτός ο άνθρωπος, όπως και με τους πρόσφυγες επενδυτές με τις 250.000 ευρώ έκαστος που θα  δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας!
Παπάς: Στην ΕΡΤ υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό που δεν έχει αντικείμενο και πρέπει να μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, εφ' όσον το επιθυμεί! Αλήθεια ποιός τους προσέλαβε; Κι αν δεν κάνουν αιτήσεις μετάταξης θα παραμείνουν να πληρώνονται χωρίς αντικείμενο εργασίας;
Τόσκας: Ο ελληνικός λαός δεν έχει νοιώσει το προσφυγικό πρόβλημα  εκτός από κάποια νησιά και παραμεθόριες περιοχές. Οι Σκοπιανοί δεν παραβίασαν τα σύνορα μας στην Ειδομένη. Δεν τίθεται θέμα αν πέρασαν λίγα μέτρα την οριογραμμή. Δεν είμαστε λάινσμεν να σφυρίξουμε οφσάιντ.
Ούτε προφανώς έχει κάποια σημασία που ρίχνουν χημικά και πλαστικές σφαίρες μέσα στο ελληνικό έδαφος!
Τσακαλώτος: Την άλλη εβδομάδα καταθέτουμε το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο.
Μα, αφού δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση και είμαστε  υποχρεωμένοι να μην νομοθετούμε τέτοια θέματα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και έγκριση από την τρόικα, δεν  είναι μια τέτοια ενέργεια μονομερής; Απάντηση δεν είναι μονομερής και είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα!
Αφού το λες, μάλλον έτσι θα είναι! Μόνο να έχεις έτοιμη  τη δικαιολογία όταν θα σας τα κάνουν αγνώριστα τα νομοσχέδια αυτά.
Αλεξιάδης: Οι αυξήσεις των συντελεστών  φορολόγησης αφορούν τους έχοντες και όχι τα λαϊκά στρώματα. Και από ποιο ποσό και πάνω θεωρείται κάποιος , ως έχων; Πάνω από 20.000 ευρώ!
Σωστά . Χώρια που είναι και αναίσχυντοι που και δουλειά έχουν και κονομάνε 1500 το μήνα!
Δρίτσας: Η πώληση του ΟΛΠ στους Κινέζους, δεν έχει τελειώσει, έχει πολύ δρόμο και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει. Μια δήλωση που έγινε αμέσως μετά  την υπογραφή που έγινε με το πλέον επίσημο τρόπο στο Ζάππειο και αφού είχε προηγηθεί συνάντηση των επενδυτών με τον ίδιο τον πρωθυπουργό! Η αλήθεια είναι πως αυτός μας τρελαίνει τζάμπα.
Τσίπρας στη Βουλή: Δεν θα επιβληθεί κανένας φόρος στα χαμηλά εισοδηματικά  στρώματα της κοινωνίας.
Και οι αυξήσεις του ΦΠΑ  από το 23 στο 24%, οι αυξήσεις φόρου στη βενζίνη , στο φυσικό αέριο, στα τσιγάρα και τα ποτά ποιοι θα τους πληρώσουν; Οι πλούσιοι;' Η θα υπάρχει πρόνοια να μην τον πληρώνουν οι φτωχοί επιδεικνύοντας της φορολογική τους δήλωση;
Κι ενώ λοιπόν η κυβέρνηση μας  και οι υπουργοί της είναι λαλίστατοι και εκστομίζουν με μεγάλη ευκολία τη μια παλαβομάρα μετά την άλλη,  δεν έχουν ούτε μια κουβέντα να πούνε για τις αποκαλυπτόμενες τροπολογίες που απαλλάσσουν  υπουργούς της από παλιότερα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, για τις φωτογραφικές διατάξεις που περιλαμβάνουν βολέματα ημέτερων, ακόμα και της συμβίας του πρωθυπουργού. Δεν κάνουν κανένα σχόλιο για το όργιο προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων των δικών τους παιδιών που τους ανασύρουν από τα σκυλάδικα μέχρι τα μπαρ για  να κάνουν στρατηγικό σχεδιασμό!

Βασίλης Στεφανακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου