2.4.16

Τα παλλόμενα πέη και οι περιφερόμενοι φελλοί…



«Είναι αφελληνισμός η ανάθεση της καλλιτεχνικής ευθύνης του Ελληνικού Φεστιβάλ σε μια προσωπικότητα του διαμετρήματος του Γιαν Φαμπρ;»
αναρωτήθηκε ο γνωστός για το φλεγματικό του χιούμορ Αριστείδης Μπαλτάς ψέγοντας εμμέσως τους οπισθοδρομικούς και συντηρητικούς νεοέλληνες που δεν αντελήφθησαν ότι η επιλογή του Βέλγου καλλιτέχνη είναι μια κίνηση κατ' εξοχήν φιλελληνική.



Προσπερνώντας την κριτική περί ραγιαδισμού στην κυβέρνηση θέλουν να μας πείσουν ότι δεν είναι αφελληνισμός να βλέπεις παλλόμενους φαλλούς, ταλαντώμενα στήθη και αδοία που ανοιγοκλείνουν. Ποιος ξέρει;



Δηλώνω αναρμόδιος στο θέμα αυτό και αφήνω τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, που βαυκαλίζονται ότι είναι σκληροί διαπραγματευτές, να βγάλουν το δικό τους πόρισμα.
Ο κ. Μπαλτάς και το κυβερνητικό τσίρκο αποφάνθηκε πάντως ότι δεν μπορούσε να αφήσει στη θέση του τον προηγούμενο διευθυντή του φεστιβάλ, επειδή λέει ο κ. Λούκος είναι κατηγορούμενος για κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος.
Ενδιαφέρον επιχείρημα. Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Δεν είπαν το ίδιο στην περίπτωση του υπουργού Σταθάκη ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες του 1,8 εκατ.ευρώ και καμιά τριανταριά κτήματα και ακίνητα, αλλά δεν παραπέμφθηκε σε δίκη επειδή οι ελεγχόμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτικές επιτροπές έκριναν επαρκείς τις εξηγήσεις του υπουργού. Δεν ζήτησαν άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σταθάκη, όπως έκαναν στην περίπτωση του πρώην ΣΥΡΙΖΑίου Αλέξη Μητρόπουλου ή παλαιότερα άλλων πολιτικών που είχαν ξεχάσει να δηλώσουν σημαντικά ποσά στο πόθεν έσχες και σύρθηκαν στα δικαστήρια. Αυτά όμως τα έκαναν άλλα κυβερνήσεις, οι διαπλεκόμενες και μνημονιακές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, σωστά;
Όπως τώρα που ορισμένα κρατικοδίαιτα στελέχη του κόμματος Τσίπρα κατηγορούν την αντιπολίτευση ότι δεν δείχνει υπευθυνότητα και ζητώντας πρόωρες εκλογές δημιουργεί προβλήματα λίγο πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι το  θράσος χιλίων καρδιναλίων το επιδεικνύουν οι ίδιοι άνθρωποι που έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά με το πρόσχημα εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και παραμύθιαζαν τον λαό ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Ας κοιταχτούν στον καθρέπτη και ας μας πουν: Έδειξαν υπευθυνότητα οι ΣΥΡΙΖΑίοι όταν προκάλεσαν την περιπέτεια που περνάμε υποσχόμενοι αυξήσεις, νέες θέσεις εργασίας και τερματισμό της εξάρτησης από τα ξένα δάνεια;
Είναι τέτοια η μανία τους για εξουσία που αντί να δικαιολογηθούν για το ολέθριο πακέτο μέτρων που μας προετοιμάζουν προκαλούν το λαό επιχειρηματολογώντας ότι όλοι ήξεραν τι ψήφιζαν τον Σεπτέμβριο. Αντί να απολογηθούν για την φορομπηχτική τους πολιτική και για τους φόρους που θα καταστρέψουν ό,τι απέμεινε από την μεσαία τάξη ζητούν και τα ρέστα λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει μόνο 5,5 δισ. μέτρα!
Μήπως νιώθετε και αδικημένος που δεν σας αποθεώνουμε κ. Τσίπρα; Ευχαριστούμε λοιπόν τον μεγάλο πρωθυπουργό μας για τα capital controls, για τις νέες στρατιές ανέργων, για τις αποεπενδύσεις, για τα ψέματα πάνω στα ψέματα, για την βίαιη φτωχοποίηση, για την ολοκλήρωση της διάλυσης της παιδείας και της υγείας. Ευχαριστούμε κ. Τσίπρα για την απόλυτη κομματικοποίηση του κράτους, για την αδυναμία επαναφοράς της αξιοκρατίας, για το μίσος που καλλιεργείτε προς όσους δεν σας λιβανίζουν, για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει γίνει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς minority of one, δίχως φίλους και χωρίς συμμαχίες.
Ευχαριστούμε για την συμβολική παράσταση με τους φαλλούς, τα πέη και τα αιδοία που μας θυμίζουν τι έχουμε να περιμένουμε όσο κυβερνάτε την χώρα. Και τι κυβερνήτης! Υπό επιτροπεία κανονική: ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, Ευρωπαίοι και Τούρκοι στα νησιά του Αιγαίου, Σκοπιανοί και Βούλγαροι στα βόρεια σύνορά μας.
Εύγε και πάλι εύγε στην κυβέρνηση της πάλαι ποτέ αριστεράς που με τις πράξεις, τις παραλείψεις και την ανεκδοτολογική πολιτική της θεσμοποίησε την Πρωταπριλιά για κάθε ημέρα του έτους. 

Μάκης Πολλάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου