25.4.16

Περί φρουράς πολιτικών…



Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας υπερηφανευόταν στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή ότι η κυβέρνησή του μείωσε τις φρουρές αστυνομικών που φυλάσσουν πολιτικά πρόσωπα.




Τα έλεγε στον Π. Κουρουμπλή που καθόταν δίπλα του, ζητώντας του μάλιστα και στοιχεία. Ο κ. Κουρουμπλής, αφού του είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 144 βουλευτές τους οποίους φρουρούν 225 αστυνομικοί και ότι η ΝΔ διαθέτει 75 βουλευτές τους οποίους φρουρούν 275 αστυνομικοί, πρόσθεσε κάπως χαιρέκακα ότι τη μεγαλύτερη φρουρά διαθέτει ο Ευ. Βενιζέλος. Και είπε: «Ο Πρωθυπουργός της χώρας διαθέτει τη μισή φρουρά απ' όση δικαιούται». Ο κ. Τσίπρας φάνηκε να ικανοποιείται από αυτό...


Αλλά ο υπουργός Εσωτερικών μάλλον δεν τα πάει καλά με τους αριθμούς ή θέλει να φανεί αρεστός στον Πρωθυπουργό δίνοντάς του λανθασμένα στοιχεία για τη φρουρά του ή ίσως δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να πει πόσοι αστυνομικοί ενεργοποιούνται και πόσοι δρόμοι κλείνουν κάθε φορά για να περάσει ο Πρωθυπουργός. Ετσι δεν του είπε για τις τέσσερις κλούβες που απαγορεύουν τη διέλευση στην οδό Ηρώδου Αττικού, ούτε για τις άλλες τρεις που «θωρακίζουν» το Hilton κάθε φορά που το κουαρτέτο βρίσκεται στην Αθήνα, ούτε για τη μόνιμη πλέον κλούβα έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, αυτήν που κατήργησε η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση.
Οι 80 του Φλαμπουράρη!
Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος. Ξέρετε πόσοι φρουρούν τον υπουργό Επικρατείας και πολιτικό πατέρα του Πρωθυπουργού, Αλ. Φλαμπουράρη; Ογδόντα αστυνομικοί!
Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, και για να τους βρουν τόσο πολλούς μαθαίνω ότι  αποσύρουν και από αστυνομικά τμήματα και από άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας. Ο κ. Φλαμπουράρης λέει ότι δέχθηκε δύο φορές επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του για να δικαιολογήσει την πολυπληθή φρουρά που διαθέτει.



Σημ. Ο- Πόσοι άραγε αστυνομικοί απασχολούνται κάθε φορά που πάει στη Κοζάνη να «διδάξει» η συμβία του πρωθυπουργού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου