14.4.16

Αυτά ζούμε…



Μέχρι πρόσφατα ήμουν κι εγώ θιασώτης της θεωρίας της «αριστερής παρένθεσης», πιστεύοντας πως πολύ σύντομα η χώρα θα απαλλαγεί από το κακό σπυρί που την «κυβερνάει» (χάρη στην απέραντη σοφία του ελληνικού λαού). Κι αυτό διότι  είχα προβλέψει την καταστροφή που θα επέφερε το τσίρκουλο του Αλέξη, με μόνη μου παράβλεψη το μέγεθός της, το οποίο δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ, ούτε εγώ ο «υπερβολικός».




Κάτι άλλο που επίσης δεν είχα προβλέψει ήταν το μέγεθος της βλακείας που δέρνει τον μέσο Έλληνα ψηφοφόρο, και το οποίο αποδείχθηκε εκτός από την 25/1/15, μια φορά με το δημοψήφισμα, και μια με το 36% που έδωσε στον στραβοστομιασμένο κωλοτούμπα τον περασμένο Σεπτέμβριο, με κλειστές τράπεζες, και με ένα νέο μνημόνιο ναααααα με το συμπάθιο…


Για αυτό λοιπόν άλλαξα άποψη, αφού δυστυχώς, ο Αλέξης και η παρέα του ήρθαν για να μείνουν. Και αυτό φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, και που φέρνουν τον Σύριζα να χάνει κάποιες μόνο ποσοστιαίες μονάδες (για χάρη του Λεβέντη και της Χ.Α) την ώρα που θα έπρεπε να βρίσκεται στα παραδοσιακά προ κρίσης ποσοστά του, στο 3-4% δηλαδή.
Και όπως όλα δείχνουν, με όπλο του την αγάπη του λαού, ο Αλέξης προχωρά ακάθεκτος προς ολοκλήρωση του οράματός του… να μας κάνει Β. Κορέα. Να επιβάλλει μια ιδιότυπη σοβιετία βαλκανικής εκδοχής, όπου δεν θα υπάρχει ιδιωτικός τομέας και επιχειρηματικότητα, αλλά ένα απέραντο θλιβερό δημόσιο, με εκατομμύρια διορισμένους σε αυτό και εξαρτημένους από το καθεστώς, που θα πληρώνονται με ανυπόληπτες δραχμές τις οποίες θα τυπώνει απεριόριστα το κράτος και θα συντηρεί αυτό το άθλιο κατασκεύασμα.
Και το λυπηρό είναι ότι όλοι αυτοί οι αργόμισθοι θα πίνουν νερό στον πατερούλη Αλέξη. Άσχετα αν θα είμαστε ο παρίας της Δύσης, εκτός ΕΕ, εκτός Σένγκεν, εκτός ευρωζώνης, μπορεί και εκτός ΟΗΕ… με ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες και «πρόσφυγες» πολέμου (από το Μαρόκο και το … Νεπάλ). Και όλα αυτά εξαιτίας μιας κουτσής ανίερης συγκυβέρνησης γιαλαντζί Αριστερών με ψεκασμένους Αιλλυναράδες, που στηρίζεται στην συναίνεση και μεγαλοθυμία  μόλις τριών (3) Μουσουλμάνων βουλευτών του Σύριζα!!!!  Άκου να δεις…
Όπως όμως και να το κάνουμε, όσο βλαμμένος ή όσο συριζαίος κι αν είναι κανείς, οφείλει να παραδεχτεί πως δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας στον οποίο να «πέτυχε» κάτι ο Σύριζας… ούτε ένας. Ακόμη και η καραμέλα της ΕΡΤ, που την είχε κλείσει ο «πουλημένος» Σαμαράς, και που την επανίδρυσή της την είχαν κάνει σημαία οι ζαβοί της συγκυβέρνησης συριζανέλ  με προεξάρχουσα την ζουρλή, ακόμη κι αυτήν… έρχεται τώρα ο κονσιλιέρι του Αλέξη Νίκος Παππάς και παραδέχεται ότι αποτελείται από υπεράριθμους (ουσιαστικά αργόμισθους) υπαλλήλους! Με τον Σπίρτζη να δεσμεύεται να τους μετατάξει ως μηχανοδηγούς ή ακόμη και ως ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μπορεί και ως νοσηλευτές… ποιος ξέρει; Να δω τον μοντέρ βάρδιας να προσγειώνει αεροπλάνα στα αεροδρόμια της ΦΡΑΠΟΡΤ, και τι στο καλό… Μιλάμε για κοστολογημένο σχέδιο, όχι αστεία. Τώρα βέβαια πως γίνεται η ΕΡΤ, με τόσους νεκρούς που έπεσαν στον αγώνα (κατά την ζουρλή και την Ραχήλ) να έχει ακόμη υπεράριθμους, είναι ένα μυστήριο (που ίσως να το λύσει η Φωτίου).
Από κει και πέρα, έχουμε μια συνεχή 14μηνη «διαπραγμάτευση», που όλο ολοκληρώνεται, και όλο κακοφορμίζει, με μόνο απτό αποτέλεσμα την όλο και μεγαλύτερη φορολόγηση σε όλα τα επίπεδα. Που να μην αντιστέκονταν κιόλας στους κακούς τοκογλύφους η Εθνοσωτήριος κυβέρνησή μας (ο Θεός να μας κόβει χρόνια να της δίνει μέρες,  το άκουσα κι αυτό στην ουρά του ΛΙΝΤΛ).
Ευτυχώς, που μέσα στα αλλεπάλληλα χαστούκια που τρώμε καθημερινά, σκάει και λίγο το χειλάκι μας, κυρίως λόγω Μάρδα. Ο οποίος τείνει να εξελιχτεί στον Στρατούλη της ύστερης συριζέικης περιόδου. Που ξεφυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν.
Κάθε εβδομάδα κι από μια ακόμη σαχλαμάρα, λες και είναι βαλτός απ τον Αλέξη για να ξεχνιόμαστε. Ανταγωνιστής του Λαλάκη δηλαδή, σε ένα δικό του ιδιότυπο  Αλ Τσαντίρ.
Τον θυμάμαι τότε που παρακαλούσε να ενταχθεί στο Ποτάμι, αλλά έφαγε πόρτα ως πρώην επιτήδειος Πασόκος. Μετά θυμήθηκε ότι ανέκαθεν ήταν «αριστερός» και πήγε και αυτός στον Σύριζα, ο οποίος μάζεψε όλα τα φιντάνια του παρελθόντος. Και μάλιστα, ως «καθηγητή» Οικονομικών, τον έκαναν και υφυπουργό επί των Οικονομικών!!!! Με αποτέλεσμα η θητεία του εκεί να μείνει γνωστή μόνο και μόνο επειδή (σαν την Βαλαβάναινα) έβγαλε τα λεφτά του έξω λίγο πριν σκάσουν τα κάπιταλ κοντρόλς! Και όταν συνελήφθη κλέπτων οπώρας, μας είπε ότι τα έβγαλε για το μεταπτυχιακό της κόρης του(!) η οποία όμως μόλις είχε εισαχθεί σε ΤΕΙ στο Μεσολόγγι… μιλάμε για προνοητικό μπαμπά.
Στη συνέχεια, από άλλο μετερίζι (υπουργείο Εξωτερικών), ο εν λόγω κομμουνισταράς θυμήθηκε ότι είναι και Ελληναράς, και τι έκανε; Απείλησε την Τουρκία με πόλεμο, αν δεν συμμορφωθεί στην συμφωνία που έκανε με την ΕΕ για το προσφυγικό. Ο Μάρδας… Έμαθα ότι ο Ερντογάν τα έκανε επάνω του (απ' τα γέλια).
Ο οποίος Μάρδας έψαξε, είπε, στο Γκούγκλ, και ανακάλυψε ότι οι "πρόσφυγες" έχουν πολλά λεφτά, και άρα θα ήταν οι ιδανικοί επενδυτές για την χώρα μας! Ναι... ο Χασάν απ το Αλγέρι, και ο Αμπντούλ απ το Μαρόκο, με τα κουζινομάχαιρα στο μανίκι, ήρθαν στο Ελάντα για να επενδύσουν!!!! Καλά λένε κάποιοι κακοπροαίρετοι: Μη του δίνετε σημασία... πρόκειται περί Μάρδα!
Και ανάμεσα σε διάφορα άλλα, βγήκε προχθές και δήλωσε στα καλά των καθουμένων ότι τα κάπιταλ κοντρόλς ΔΕΝ επηρεάζουν την αγορά, η οποία τα συνήθισε, και ούτε και τους τουρίστες (που γι αυτούς βέβαια δεν ισχύουν, αλλά ο Μάρδας δεν το γνωρίζει). Θυμίζοντας τον άλλο τρελαμένο «καθηγητή», τον Παλαβίτσα (που χάθηκε αυτός;), ο οποίος πέρσι το καλοκαίρι, με τους γέρους να λιώνουν στις ουρές των ΑΤΜ είχε πει το περίφημο: Τώρα που ο λαός συνήθισε τις ουρές, ευκαιρία είναι να προχωρήσουμε σε δελτία στα τρόφιμα και στα καύσιμα!!!!! Κομμουνιστικά πράγματα δηλαδή… όχι αστεία!
Και έχεις και τον Δραχμαζάνη, ο οποίος μετά από 40 χρόνια «αγώνα» στα πεζοδρόμια και στα πάνελ, κατάφερε να ζήσει και να γίνει υπερυπουργός Ανάπτυξης σε μια Πρώτη Φορά Αριστερά κυβέρνηση! 




Μοναδική ευκαιρία δηλαδή για να ξεδιπλώσει το όραμά του και να φέρει επιτέλους την αριστερή ευτυχία και ευμάρεια στον λαό του. Και τι έκανε; Τα διέλυσε όλα μέσα σε χρόνο ρεκόρ, τα έκανε δηλαδή μπάχαλο, και παραιτήθηκε μετά από λίγους μήνες  ιδρύοντας άλλο κόμμα, για να σώσει εκ νέου τον λαό. Και τον θυμήθηκα αυτόν τον ανεκδιήγητο, ανεπάγγελτο, «ονειροπόλο» δραχμολάγνο, βλέποντας τον προχθές, παρέα με άλλους 3-4 εξίσου σαλεμένους, να κάνουν κατάληψη ενός δρόμου έξω από μια δημόσια υπΕρεσία, κρατώντας σημαίες και πανό… να κάνει δηλαδή αυτό το οποίο είναι το μόνο πράγμα που ξέρει 65 χρονώ άνθρωπος. Και ρωτάω ο ποταπός: Μα καλά ρε συ Δραχμαζάνη, είχες την ευκαιρία να υλοποιήσεις τα όνειρά σου ως πρώτος τη τάξει υπουργός… γιατί δεν το έκανες; Γιατί παραιτήθηκες; Και άντε και έπεισες πάλι τον λαό (ηλίθιοι πάντα θα υπάρχουν) με τις καταλήψεις που κάνεις να σε στείλει ξανά στην εξουσία… τι θα κάνεις που δεν το έκανες όταν ήσουν ήδη εκεί; Θα μου πείτε τέτοιες ώρες τέτοια λόγια…
Και τέλος, μιας και το θυμήθηκα κι αυτό… γιατί άραγε η πούρα αυτή αριστερή κυβέρνηση, που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει,  δεν βγάζει κιχ για τις δεκάδες χιλιάδες των ιερέων δημοσίων υπαλλήλων, που «επιβαρύνουν» τα δημοσιονομικά μας; Γιατί δεν τους μετατάσσει, φερ ειπείν,  ο Φίλης, στα κάμπινγκ του Μουζάλα; Άντε και ο Αλέξης δεν κατάργησε τα ΜΑΤ, ούτε αφόπλισε την αστυνομία, όπως υπόσχονταν…  δεν ήγγικεν όμως επιτέλους η ώρα για την οριστική αριστερή μεταμόρφωση της κοινωνίας μας; Μόνο στο «προσφυγικό» είμαστε αριστεροί; Μόνο στο να φορολογούμε τον «πλούτο»;
Ρωτάω ο τιποτένιος…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου