1.4.16

Αλέξη, χρόνια πολλά!



Νομίζω ότι η σημερινή ημέρα, Πρωταπριλιά γαρ, θα πρέπει να ανακηρυχθεί σε μεγάλη γιορτή για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και μπορούν να το κατοχυρώσουν μάλιστα, καθώς δύσκολα μπορεί να βρεθεί διεθνώς μεγαλύτερο μπαράζ πολιτικών ψεμμάτων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ωχριά μπροστά στο παραμύθι που έχουν σερβίρει στην ελληνική κοινωνία ακόμη και ο βαρώνος Μυνχάουζεν. 




Χρόνια πολλά λοιπόν, Αλέξη, και να συνεχίσεις έτσι! Όσο για εκείνους που διαμαρτύρονται ότι η χώρα καταστρέφεται ή οδεύει στον γκρεμό (αν δεν έχει ήδη πέσει), μη δίνεις σημασία. Προφανώς είναι κακοπροαίρετοι διαπλεκόμενοι που αρνούνται να ανοίξουν το μυαλό τους στο μεγαλείο της "Πρώτης φορά αριστερά" διακυβέρνησης. Είναι δημιουργήματα ενός αρρωστημένου και αντικοινωνικού καπιταλιστικού συστήματος που δεν μπορεί να κατανοήσει το όφελος για την κοινωνία που συνεπάγονται η φωχοποίησή της και η διάλυση του παραγωγικού ιστού…



Υπάρχουν βλέπεις ακόμη, πρωθυπουργέ μου, άνθρωποι που δεν μπορούν να κατανοήσουν –προφανώς λόγω περιορισμένης αντίληψης και έλλειψης οικονομικών γνώσεων– το σοφόν της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής. Και κάνουν το λάθος να την αποκαλούν φορομπηχτική. Θα πρόκειται ασφαλώς για φοροφυγάδες και για τους προνομιούχους μίας κοινωνικής ελίτ που δεν θέλει να απολέσει τα κεκτημένα που έχει αποκτήσει εις βάρος του συνόλου. Έτσι δεν είναι, Αλέξη; Έχουν οι ανόητοι και οι αμετανόητοι τη βούληση να συνεχίσουν να εργάζονται και να παράγουν πλούτο, όταν γύρω τους υπάρχουν τόσοι και τόσοι άνεργοι. 
Και χρησιμοποιούν από πάνω και το απίστευτο επιχείρημα ότι εκείνοι (άκουσον, άκουσον) με το μόχθο και την παραγωγική τους δυνατότητα συντηρούν τους υπόλοιπους... Μόνο και μόνο για αυτή την αναιδή σκέψη, την απαξιωτική για τους τόσους αγνούς μισθοδοτούμενους από το ελληνικό δημόσιο συμπολίτες μας, τους αξίζει να πληρώσουν όχι ένα και δύο χαράτσια παραπάνω, αλλά να τους δημευτεί συνολικά όλο τους το εισόδημα και όλη τους η περιουσία! Για να μάθουν στο πετσί τους τι σημαίνει αριστερή διακυβέρνηση. 
Όσο για τους ξένους επενδυτές, ας πρόσεχαν. Στο κάτω κάτω δεν τους κάλεσες στη χώρα πρωθυπουργέ μου, αντίθετα με τα αδέρφια μας τους Σύρους πρόσφυγες και τους άλλους μετανάστες που είναι χαρά της χώρας να τους φιλοξενεί, είτε επιθυμούν να λιάζονται είτε όχι. Αυτοί, ναι, είναι καλοδεχούμενοι. Όμως κάτι γύπες των αγρών που θέλουν να αρπάξουν τα φιλέτα της χώρας, μαζί με εκείνους που ήδη έχουν βάλει το πόδι τους στην Ελλάδα και έχουν εξαγοράσει επιχειρήσεις που θα μπορούσαν, παραμένοντας υπό κρατικό έλεγχο να τακτοποιήσουν χιλιάδες συμπολίτες μας μέσω διορισμών, να πάνε από κεί που ήρθαν! 
Μην χολοσκάς για όλα αυτά, Αλέξη! Εσύ κοίτα να περάσεις όμορφα τη σημερινή γιορτινή ημέρα μαζί με τον σύντροφό σου τον Πάνο και μην προβληματίζεσαι για αυτή τη νοσηρή μειοψηφία που ακόμη δεν έχει κατανοήσει το μεγαλείο της πολιτικής σας. Μη στεναχωριέσαι. Στο DNΑ των Ελλήνων άλλωστε υπάρχουν διάφορα γονίδια. Και μεταξύ αυτών και γονίδια... ραγιά. Όσο αυτά επικρατούν, εσύ θα βασιλεύεις πάνω στα ερείπια...
Χρόνια πολλά λοιπόν και πάλι! 

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου