4.4.16

Ντίαρ Κριστίν, ντοντ πρέσουραϊζ δε Γκρίς!



Διάβαζα σήμερα το μεσημέρι ένα βιβλίο για το πώς λειτουργεί ο Λευκός Οίκος και μελάνιασα, αναλογιζόμενος το πώς λειτουργεί το… Μαξίμου του Αλέξη.
Θα μου πει κανείς πως άλλο η Αμερική άλλο η Ελλάδα. Μιλάμε για ανόμοια μεγέθη, άσχετα αν σε τυπικό επίπεδο και τα δυο είναι ισότιμα και κυρίαρχα κράτη, μέλη κοινών διεθνών οργανισμών, σύμμαχοι,  κλπ.




Ακούς λοιπόν ότι ο τάδε είναι σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα, κι αμέσως πάει το μυαλό σου σε απόφοιτους του Χάρβαρντ, σε πολλαπλά πτυχία, σε εξειδικευμένα  Ph.D. και άλλες τέτοιες «αμερικανιές».
Και έρχεσαι στα δικά μας… στο τσίρκουλο δηλαδή του Σύριζα, όπου ακούς σύμβουλος του Τσίπρα κι αμέσως σε πιάνουν τα γέλια, αφού στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για κάποιον φυγόστρατο αιώνιο φοιτητή των ΤΕΙ Μεσολογγίου, με ποινικό μητρώο, και στην χειρότερη για τον ράπερ ή τον άλλο, τον γκόμενο της Σβίγγου. Είσαι αποτυχημένος λούζερ; Ο Σύριζα θα σε κάνει κυβερνητικό σύμβουλο, και τα σκυλιά δεμένα…



Μιλάμε για υψηλό επίπεδο συμβούλων, όχι αστεία. Αντίστοιχο του επιπέδου της κυβέρνησής μας. Μιλάμε για «βεληνεκές», που θα ‘λεγε ο παλιός καλός Χάρι Κλιν (πριν χαζέψει κι αυτός). Μέχρι, λένε, και ο διαχειριστής του έγκριτου σάιτ Olympia.gr, διορίστηκε κάπου σύμβουλος, νομίζω στο Υ.ΕΘ.Α. προκειμένου να προσφέρει απλόχερα την στρατηγική τεχνογνωσία του.
Βέβαια, σε μια κυβέρνηση όπου ο υπουργός Παιδείας είναι απλά κάτοχος απολυτηρίου λυκείου, και ο υπουργός Πολιτισμού σεληνιάζεται με «παλλόμενα πέη», τι να περιμένει κανείς; Επιστημοσύνη;
Τους είδαμε άλλωστε και τους καθηγητάδες… τους είδαμε τους Μπαρουφάκηδες, και τους Παλαβίτσες. Όπως τώρα τελευταία βλέπουμε και τον καθηγητή Μάρδα, ο οποίος καθημερινά, μπροστά στα μάτια μας, εξελίσσεται σε φαιδρότερο όλων. Ακόμη και της Βαλαβάναινας (ζει αυτή;). Ακόμη και του Πάντζα!
Άρα δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν η θερμή επιστολή του πρωθυπουργού της Ελλάδας προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, όπου οι «αγγλικούρες» βγάζουν μάτι. Τέτοιο είναι το επίπεδο των συμβούλων του, τέτοιο και αυτό της επιστολής του. Το τι γέλιο θα ρίχνουν με την κατάντια μας οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και οι δημοσιογράφοι όλου του κόσμου δεν λέγεται.
Αυτά όσον αφορά στις «εξωτερικές» μας σχέσεις και τα της οικονομίας, που πάνε απ το κακό στο χειρότερο. Στο εσωτερικό όμως μέτωπο τα πράγματα εκτός από τραγελαφικά τείνουν τώρα να γίνουν και επικίνδυνα. Και αναφέρομαι στο «μεταναστευτικό», για το οποίο όπως όλα δείχνουν οσονούπω θα κλάψουν μανούλες. Ήδη τα σύνορα είναι μονίμως κλειστά, το ίδιο και οι σιδηροδρομικές γραμμές προς Σκόπια, ενώ κάθε μέρα οι «πρόσφυγες» αποκλείουν την παλιά και την νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ευζώνων. Με την φιλεύσπλαχνη κυβέρνησή μας να κάνει την πάπια. Και με την Φωτίου να δηλώνει ότι το κράτος επέδειξε «αδιανόητη επάρκεια» στον χειρισμό του θέματος του αυτοσχέδιου καταυλισμού της Ειδομένης, το γνωστό πλέον Κάμπινγκ ΜΟΥΖΑΛΑ». Και τα λένε αυτά τα ψέματα οι μεγαλόσχημοι συριζαίοι, ανερυθρίαστα… χωρίς να ντρέπονται.
Εν τω μεταξύ, τα διάφορα χοτ σποτς ανά την επικράτεια μοιάζουν πλέον με καζάνι που είναι έτοιμο να εκραγεί, καθώς καθημερινά σημειώνονται συμπλοκές, μαχαιρώματα, βιασμοί, κλπ, ακόμη και επιθέσεις σε δημοσιογράφους, αλλά και σε «εθελοντές». Γι αυτό και αποχώρησαν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ή οι «Γιατροί του Κόσμου» (δεν είμαι σίγουρος), από το λιμάνι της Χίου, φοβούμενοι για την σωματική τους ακεραιότητα… την ίδια ώρα που τα περιστατικά ψώρας, ηπατίτιδας, κλπ πολλαπλασιάζονται. Σε λίγο καιρό, να με θυμηθείτε, θα έχουμε και σφαγές… μπορεί και ομηρίες, ίσως και Ελλήνων. Μπορεί και αποκεφαλισμούς… πολύ θέλει; Ήδη μας πήραν χαμπάρι ότι είμαστε η Ντίσνειλαντ της ανομίας… και όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα αγριέψουν κι άλλο.
Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το κράτος που και που αντιδράει. Όπως έγινε χθες στην Χίο, με τα ΜΑΤ να αναλαμβάνουν επιτέλους δράση, και να καταχεριάζουν τους…. Χιώτες! Ίσως οι εντολές τους να ήταν τέτοιες, ποιος ξέρει; Εξάλλου, να μη ξεχνάμε ότι η Χίος ψήφισε (εδώ ξεχωρίζει απ’ τα άλλα νησιά) πρώτο κόμμα την ΝΔ και όχι τον Σύριζα. Οπότε πιθανώς έτσι να εξηγείται το μένος του Τόσκα, που κατά τα άλλα μιμείται τον «Σενσέι της εσωτερικής γαλήνης» Προκόπη, με τα αλήστου μνήμης «ακούνητα στρατιωτάκια» του, τότε που οι μπαχαλάκηδες έκαιγαν την Αθήνα.



Και μέσα στο γενικότερο χάος, όπου οι Μαροκινοί και οι Αλγερινοί «πρόσφυγες πολέμου» κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι όπου γουστάρουν, ακόμη και στη Γλυφάδα, ακόμη και στη Τσιμισκή, κατασκηνώνοντας όπου τους καπνίσει,  έρχεται το κράτος και δηλώνει ότι στο εξής θα μπορούν όσοι εξ αυτών θέλουν … να εισάγονται στα «δημόσια και δωρεάν» ΑΕΙ μας, κατ εξαίρεση και χωρίς εξετάσεις. Έτσι εκτός από επενδυτές, και εφοπλιστές λαθρομετανάστες, τώρα θα έχουμε και (φ)τυχιούχους επιστήμονες απ το Μαγκρέμπ.  
Μια πρόταση που την είχε κάνει η κυρά Τασία σε ανύποπτο χρόνο, όταν ήταν ακόμη «αρμόδια» (λέμε τώρα) για την μεταναστευτική πολιτική (χα χα χα). Μάλιστα τότε είχα συμβουλεύσει (από αυτό εδώ το βήμα) τους γονείς εφήβων, να σταματήσουν να πληρώνουν τσάμπα φροντιστήρια για τα βλαστάρια τους, αφού πιο φτηνά θα τους βγει να αγοράσουν ένα σωσίβιο απ τα ΤΖΑΜΠΟ, να σκίσουν όλα τα χαρτιά των παιδιών τους, να τα πάρουν απ το σχολείο, και να τα πάνε να τα αφήσουν  στα ανοιχτά κανενός νησιού, και να τα δηλώσουν ως … πρόσφυγες. Μήπως θα το ψάξει κανείς; Οπότε να αμέσως αμέσως η εισαγωγή τους στη σχολή της επιλογής τους, χωρίς πολλά πολλά διαβάσματα και έξοδα.
Θα με πει κάποιος υπερβολικό… και όμως,  είμαι από αυτούς που παρακολουθούν στενά την κατηφόρα του Σύριζα εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που ήταν κολλημένος στο 3-4%... από την εποχή δηλαδή που η πλειονότητα των πρόσφατων ψηφοφόρων του δεν τον είχε ακουστά καν. Μάλιστα, λόγω μαζοχιστικής ιδιοσυγκρασίας, παρακολουθούσα και τις διάφορες ανισόρροπες προτάσεις που κατέθεταν οι αλλοπαρμένες συνιστώσες του στα κατά καιρούς συνέδριά του. Γι αυτό θυμάμαι πολύ καλά την πρόταση του Αλέξη (πριν από μερικά χρόνια) να δίνονται επιδόματα στους λαθρομετανάστες ίσα με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, όπως θυμάμαι και την πρόσκληση που απηύθυνε ο αΧτιβιστής με την αλογοουρά Κουράκης, ο κάθε πρόσφυγας δηλαδή να καλέσει και από τρεις συγγενείς του, για να μην αισθάνεται μόνος! Είναι αδέρφια μας οι Μουσουλμάνοι πρόσφυγες, ούρλιαζαν τότε οι συνιστώσες με αλληλέγγυο πάθος και αριστερό ταμπεραμέντο.
Όποιος τα άκουγε αυτά τότε, ίσως να τα προσπερνούσε ως απλές αριστερίστικες γραφικότητες. Μετά όμως μας προέκυψε κυβέρνηση Σύριζα, και κυρά Τασία υπουργός. Ο δε Κουράκης έγινε και αντιπρόεδρος της Βουλής!!!!! Γι αυτό, άλλωστε,  αρνείται να περιμένει σε ουρές ελέγχων στα αεροδρόμια (το ξέρατε;). Οπότε το συριζέικο όραμά  για το (λαθρο)μεταναστευτικό ξεδιπλώθηκε, και έγινε επίσημη πολιτική του κράτους.
Με αποτέλεσμα να τρέχουμε τώρα και να μη φτάνουμε, έχοντας καταντήσει πραγματική αποθήκη ψυχών, και περίγελως των Ευρωπαίων εταίρων μας, αφού μέχρι και οι (ως προχθές) «γυφτοσκοπιανοί», χώρια οι «πορτοφολάδες» Βούλγαροι, αποδείχτηκαν πολύ πιο οργανωμένοι και πιο πατριώτες από εμάς.
Δεν πειράζει όμως, αφού ότι και να γίνει εμείς είμαστε Έλληνες αφού, απ’ ευθείας απόγονοι του Λεωνίδα και του Περικλή, και ως γνωστόν η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, άσχετα αν οι κακοί ξένοι την κάνουν «πρέσουραιζ» κάθε τόσο. Οπότε, στο τέλος πάντα κερδάμε. Ακόμη κι αν χρειαστεί να έχουμε Τούρκους επιτηρητές στα νησιά μας, γερμανικές φρεγάτες στο Αιγαίο, και Γάλλους Ματατζήδες στην Λέσβο.
Διότι όπως αρέσκεται να δηλώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο Ελληναράς συγκαμένος: «Στα τέσσερα… στα τέσσερα»!
Απλά όταν το λέει, μάλλον εννοεί τον εαυτό του (έτσι αποδείχτηκε περίτρανα).

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου