28.4.16

Να πληρώσουν για το έγκλημα...



Όσοι σοβαροί έχουν μείνει στη χώρα αυτή έχουν πει ότι πρώτος στόχος πρέπει να είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Απέδειξαν ότι είναι τόσο ανίκανοι και ταυτόχρονα τόσο ύπουλοι οπορτουνιστές που τα κατέστρεψαν όλα σε 7 μήνες. Τόσο χρόνο είχαν να κλείσουν μια συμφωνία κι όμως φτάσαμε στο αμήν και σερνόμαστε ικετεύοντας για λιγότερα μέτρα.




Πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση λοιπόν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Είτε παραιτούμενη για να αναλάβει μια οικουμενική κυβέρνηση είτε να πάμε σε εκλογές οι οποίες πάντως απ’ όλους κρίνονται επικίνδυνες και μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε χειρότερα αδιέξοδα…


Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, σχεδόν το 90% έχει πει στις εκλογές ότι θέλει φιλοευρωπαϊκά κόμματα.
Παρά το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να συκοφαντήσει την Ευρώπη και να στρέψει τον κόσμο να καταριέται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας για όλα τα δεινά, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θέλει να συνεχίσει να ανήκει στη Δύση. Να μη γίνει η Ελλάδα μπανανία με ένα Grexit που θα το πληρώνουν οι επόμενες γενιές.
Υπάρχουν ακόμη πολλοί παλαβοί, Λαπαβίτσες, Βαρουφάκηδες και λοιποί που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το να επιστρέψει η χώρα σε βαθύ σκοτάδι, αβοήθητη, μόνη, μακριά από την Ευρώπη. Όμως κανείς δεν πρέπει να τους αφήσει να γίνουν περισσότεροι, να σπείρουν τη βρόμικη σπορά τους. Κυρίως η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να επιτρέψει να ολοκληρωθεί το έγκλημα της Αριστεράς.
Όμως, πέρα από το γεγονός πως όλοι οι σοβαροί άνθρωποι θέλουν να τελειώσει η συμφωνία, ακόμη κι αν είναι επώδυνη, θα πρέπει να δούμε και πώς όλα αυτά τα μέτρα θα υλοποιηθούν. Μπορεί να γίνει αυτό; Δεν θα οδηγήσει σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις; Δεν θα φέρει μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία και σε λίγους μήνες, με την επόμενη αξιολόγηση θα απαιτηθούν νέα μέτρα;
Εντάξει, κατανοούν όλοι τη σημασία της συμφωνίας ώστε να αποφευχθούν δράματα, όμως η επόμενη ημέρα ποια θα είναι; Ακόμη και εκλογές να γίνουν και η ΝΔ αναλάβει τη χώρα δεν θα βρει μπροστά της ένα βουνό; Δεν θα πρέπει την επόμενη ημέρα της νίκης της να εφαρμόσει το σκληρό μνημόνιο που σήμερα βλέπουμε; Και ίσως ακόμη περισσότερα μέτρα αφού κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός μεγαλώνει;
Πόσο έτοιμος είναι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ να αντιμετωπίσουν όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση, με δεδομένο ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν;
Υπάρχει εν πάση περιπτώσει στη Λ. Συγγρού ένα εναλλακτικό σχέδιο με αναπτυξιακή διάσταση που θα φέρει χρήματα επενδύσεις, δουλειές; Γιατί αν δεν υπάρχει τότε και η επόμενη ημέρα θα είναι εφιαλτική. Η ΝΔ θα κάνει λάθη, θα επιβάλλει κι άλλα υφεσιακά μέτρα και θα περιμένει την ελεημοσύνη των ξένων μπας και πάρει μπροστά η οικονομία.
Όμως η χώρα και οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν μια ακόμη χαμένη κυβέρνηση που δεν θα ξέρει τι να κάνει και πώς. Αν είναι να πάθουμε τα ίδια ας κρατήσουμε τον Αλέξη που μπορούμε να τον τσακίζουμε στην κριτική, κι όχι τον Κυριάκο που θα έχουμε και κάποιον ενδοιασμό.
Συμπέρασμα: Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα και να φέρει την υπογραφή του Τσίπρα. Πρέπει μάλιστα να υπογραφεί και με την ψήφο των 153 βουλευτών της συγκυβέρνησης ώστε να πάψει το παραμυθάκι των μνημονιακών και των άλλων. Και πρέπει να γίνουν όλα αυτά για να μην έχουμε νέα δημοψηφίσματα, κλειστές τράπεζες, διάλυση του τραπεζικού συστήματος και στο βάθος κούρεμα καταθέσεων. Και στο ακόμη πιο βάθος τον Σόιμπλε να κερδίζει και να επιβάλει την πρόταση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Να φύγει η κυβέρνηση αυτή αλλά να φύγει αφού πρώτα πάρει πάνω της τις ευθύνες για την εγκληματική συμφωνία, απότοκο της 15μηνης διακυβέρνησης της αριστεράς. Και μέχρι τότε, που θα είναι έτσι κι αλλιώς πολύ σύντομα, να έχει δώσει η ΝΔ μια εναλλακτική πρόταση, ένα νέο αφήγημα στο κόσμο. Όχι παραμύθι, αλλά μια πραγματική ιστορία επιτυχίας με πόνο, δουλειά αλλά με καλό αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει να γίνει στην Ελλάδα αλλιώς… ο χειρότερος φόβος μας έρχεται.
Και θα είναι να φύγει ένα αστέρι από τη σημαία της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου