15.4.16

Δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν…



Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο η κοινωνία έχει ανέβει στα κάγκελα με αφορμή –πλην όλων των άλλων- και την συνεχόμενη εν είδη καταιγίδας- αύξηση της φορολογίας.
Δηλαδή δεν ήξερε; Δεν ήξερε τι ψήφισε;




Δεν ήξερε ότι ψήφισε εκείνους που του υπόσχονταν την διατήρηση κεκτημένων;
Δεν ήξερε ότι αυτά τα «κεκτημένα» μπορούν να διατηρηθούν μόνο αν η κοινωνία «ξεβρακώνεται» καθημερινά;  Πολύ περισσότερο αφού δεν υπάρχουν πλέον δανεικά; Δεν ήξερε ότι είχε να κάνει με φοβερούς και τρομερούς υπέρμαχους του κρατισμού;



Σ’ αυτόν τον τομέα, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι πιάστηκε εξ απήνης.
Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι άλλα του είπαν.
Ναι, μπορεί να μην είπαν ότι θα βάλλουν φόρο ακόμη στην ανάσα, αλλά όταν υπόσχονταν ότι δεν θα αλλάξουν τίποτα εξ όσων οι επάρατοι προηγούμενοι είχαν δρομολογήσει ν’ αλλάξουν, πώς αλλιώς θα γινόταν;
Η άκρατη φορολογία είναι ο μόνος τομέας στον οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι απολύτως συνεπής. Δια πάσαν νόσον και πάσα μαλακία, το Αριστερό ιδεολόγημα επιβάλλει φορολογία ή αύξηση αυτής.
Τσακωμένοι όπως είναι με την επιχειρηματικότητα, αδυνατούν να κατανοήσουν ότι μόνο μέσω της ανάπτυξής της θα δημιουργηθούν σοβαρές προϋποθέσεις για να συντηρείται αυτό το κράτος –τέρας κι οι υποχρεώσεις του.
Κι όσο την επιχειρηματικότητα –κι εμμέσως την κοινωνία- την βιάζεις ασυστόλως με υπέρμετρη φορολογία, δεν μπορεί παρά να εκπνεύσει.
Και τότε; Τι θα γίνει τότε;
Ποιος θα πληρώνει αυτή την υπέρμετρη φορολογία;
Ποιος θα συντηρεί το τέρας και τα ελλείμματά του;
Ποιος θα συντηρεί τα αδιέξοδα του κρατισμού;
Όμως, δεν είναι μόνο αυτό.
Η νέα αύξηση του ΦΠΑ που σκέφτηκαν οι κυβερνητικοί φωστήρες για να βρουν χρήματα και να καλύψουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα, συνιστούν νέα μείωση εισοδημάτων. Σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Κάτι που προφανώς δεν μπορούν ν’ αντιληφθούν οι Αριστεροί υπουργοί μας.
Ούτε μπορούν ν’ αντιληφθούν ότι οι αυξήσεις που έρχονται –πλην αυτών που θα επιφέρει η αύξηση του ΦΠΑ-  σε κινητή τηλεφωνία, καύσιμα, τσιγάρα, συνδρομητική τηλεόραση κλπ,  δεν αφορούν τους … μεγαλοκαρχαρίες αλλά τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Του οποίου, υποτίθεται, τα συμφέροντα υπερασπίζουν. Αλλά, δυστυχώς, η κουλτούρα της Αριστεράς αυτή είναι.
Όποιος εργάζεται, όποιος παράγει, όποιος αποδίδει, όποιος κερδίζει, πρέπει να τιμωρείται.
Τώρα ετοιμάζονται να επιβάλλουν και τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία.
Δηλαδή, νέα επέλαση εναντίον του μόνο τομέα που είναι ακόμη όρθιος.
Η κοινωνική δικαιοσύνη που επαγγέλλονται δεν είναι τίποτα περισσότερο από γενικευμένη ισοπέδωση προς τα κάτω.
Ναι, αλλά προσελήφθησαν οι καθαρίστριες, άνοιξε πάλι η ΕΡΤ, ενώ οι … ήδη υπεράριθμοί της θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες!
Ενώ λειτουργεί κανονικά το… Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου, το Μουσείο Παλαιών χαρτών Αττικής, το «Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών» (!!!) και το … «Κεφάλαιο αποζημίωσης φορτοεκφορτωτών ξηράς Αθηνών»…
Κουτόχορτο σ’ ένα λαό που αρέσκεται σ’ αυτό όπως στην πετσούλα από το αρνί το Πάσχα…
Το ΔΝΤ φταίει! Κι ο « Μινώταυρος» νεοφιλελευθερισμός!
Το επιβεβαίωσε άλλωστε κι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας…

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου