20.4.16

Από το mail Χαρδούβελη στον εγκλωβισμό του κ.Τσίπρα…



Δεν άρεσε στον κ.Τσίπρα το mail Χαρδούβελη του Νοεμβρίου 2014 , με μέτρα περίπου 1,3 δισ ευρώ - σχεδόν 800 εκατομμύρια ευρώ αρχικά μέτρα και πρόταση για προληπτική νομοθέτηση άλλων 500 εκατομμυρίων ευρώ  στην περίπτωση που έως τον Ιούνιο του 2015 δεν είχε η κυβέρνηση Σαμαρά καταφέρει να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους.



Και γι αυτό ο κ. Τσίπρας εκβίασε εκλογές, πήρε την εξουσία υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες (σκίσιμο των μνημονίων,  κατάργηση   ΕΝΦΙΑ,  13η σύνταξη,  αφορολόγητο 12.000, αύξηση του κατώτατου μισθού κλπ!) για να υπογράψει τρίτο Μνημόνιο. Και να πάρει τελικά μέτρα 3,5 δισ. μέτρα το 2015, κι άλλα περίπου 9 δισ. ευρώ  μέτρα έως το 2018! 


Δηλαδή το 1,3 δισ. ευρώ του Χαρδούβελη έγινε 12,5 δισ. ευρώ επί Βαρουφάκη και Τσακαλώτου. Κι αντί η χώρα να βγει στις αγορές το 2015 με σωρευτική ανάπτυξη 7 % έως το 2017 επέστρεψε στην ύφεση για δύο ολόκληρα χρόνια- 2015 και 2016. Με χιλιάδες νέες απολύσεις και χιλιάδες λουκέτα ή αποχωρήσεις ελληνικών εταιριών στο εξωτερικό.
Κι αν δεν βιαστεί η κυβέρνηση να κλείσει την τελική συμφωνία  και συνεχίσει τους ψευτοτσαμπουκάδες με το ΔΝΤ για εσωτερική κατανάλωση, η χώρα κινδυνεύει να  βρεθεί τον Σεπτέμβριο μπροστά σε τέταρτο μνημόνιο  εν όψει της ελάφρυνσης του χρέους ! 
Μιλάμε ότι οι άνθρωποι   είναι γάτοι με πέταλα. Τζιμάνια στα οικονομικά .Ο Κρούγκμαν δεν τους πιάνει ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι. Αλλά και άσοι της διαπραγμάτευσης .Τα βάζουν με το ΔΝΤ και τρώμε στο κεφάλι 3,5 δις ευρώ επιπλέον μέτρα!
Το χειρότερο:αντί η κυβέρνηση Τσίπρα να πάρει το μάθημά της και να καταπιεί τη γλώσσα της εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι προστάτευσε τα μικρά εισοδήματα, βοήθησε τους συνταξιούχους και θα βγάλει οσονούπω τη χώρα στην ανάπτυξη.
Δυστυχώς δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι η διετής ύφεση και οι αυξήσεις του ΦΠΑ  (23% μεταξύ άλλων σε δεκάδες βασικά τρόφιμα) καθώς και η μείωση κατά 6% σε όλες τις συντάξεις για να ενισχυθεί ο ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση του εισιτηρίου στα νοσοκομεία, χτύπησε κατά κύριο λόγο τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους οικονομικά ανίσχυρους.  
Κι αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι με τις νέες αυξήσεις φόρων παντού και  με ανακύκλωση της μιζέριας  η οικονομία θα συνεχίσει να  βυθίζεται και η χώρα θα βρεθεί και πάλι  μπροστά από το GREXIT.
Ακόμα και οι πρώην κομουνιστικές χώρες (Ρωσία, Κίνα, Κούβα ) έχουν πλέον αντιληφθεί  ότι ο μόνος τρόπος για να στηρίξεις τους οικονομικά ανίσχυρους  και να κρατήσει ψηλά τις κοινωνικές δαπάνες είναι δυναμώσεις την παραγωγή σου. Να παράγεις ανταγωνιστικά προϊόντα και να προσθέτεις πλούτο στη χώρα αντί να αναδιανέμεις την φτώχεια.
Αντί  λοιπόν - κύριοι της κυβέρνησης-  να  παραμένετε κολλημένοι σε παρωχημένες αριστερές αντιλήψεις για την στήριξη -δήθεν- του εισοδήματος των φτωχών Ελλήνων σε βάρος των πλουσίων, θα’πρεπε να περάσετε σε μία   επιθετική πολιτική προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.
Οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσια περιουσίας είναι μία αρχή που θα στείλει  το μήνυμα στην διεθνή οικονομική κοινότητα ότι η Ελλάδα λογικεύεται . Με αυτό τον τρόπο θα έρθει αυτή την κρίσιμη περίοδο ζεστό χρήμα στη χώρα -  θα υπάρξουν επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων επιχειρήσεων και θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας . Και οι ιδιώτες επενδυτές θα ακολουθήσουν.
Αλίμονό μας. Ο κόσμος προχωράει ενώ εμείς μένουμε ακίνητοι - εγκλωβισμένοι στο χτες με οδηγό τον ανυποψίαστο κ.Τσίπρα.

Νότης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου