11.5.16

Αναψυκτήριο ποικίλων θεμάτων…



Την περασμένη Πέμπτη, μέσα σε ένα 12ωρο, στο αναψυκτήριο ποικίλων θεαμάτων που ονομάζεται κυβέρνηση της Ελλάδας είχαμε τα εξής: 
1. Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής είπε: «Τι άλλο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα τον διάλογο Τόμσεν - Βελκουλέσκου...

Κερδάμε!


Το παλεύει με νύχια κα με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;». Παραδέχθηκε δηλαδή με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η κυβέρνηση είχε υποκλέψει τις συνομιλίες Τόμσεν - Βελκουλέσκου στο «Hilton» και τις διέρρευσε αργότερα στα WikiLeaks, για ξεκάρφωμα. Κάτι που είχαν αποδεχτεί στην ουσία τα WikiLeaks αλλά το είχε πει διακριτικά και το ΔΝΤ όταν είχε ζητήσει οι πρόσφατες συνομιλίες να γίνουν κάτω από ασφαλείς συνθήκες... 



2. Ο Κώστας Ζουράρις των ΑΝ.ΕΛ., πάλι από του βήματος της Βουλής, σε μια λεκτική υστερία είπε ότι η φωτογραφική διάταξη που μετατρέπει τη σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα από δασκάλα σε καθηγήτρια πανεπιστημίου δεν είναι δα και προς θάνατον, αφού αφορά «εκλεκτική συγγένεια». Ο Ζουράρις είχε διατυπώσει ίδιας ακεραιότητας θέση όταν στις 14 Απριλίου είχε πει ότι στην Αριστερά το ρουσφέτι ονομάζεται «ηθικό πλεονέκτημα».
3. Στην ίδια συνεδρίαση για τις τρεις δολοφονίες πριν από έξι χρόνια στη Marfin ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε: «Να σκύψουμε το κεφάλι στη μνήμη των νεκρών της Marfin, αλλά και να αποδώσουμε μετά τιμή στους 100.000 διαδηλωτές εκείνης της ημέρας που ήταν οι πρώτοι που διαδήλωσαν κατά της λιτότητας. Αν δεν υπήρχε εκείνη η προβοκάτσια, το ποτάμι των 100.000 ανθρώπων δεν θα γινόταν 500.000 το 2011, αλλά τον επόμενο μήνα». Λες και τα θύματα της Marfin να έφταιγαν που ανέκοψαν το «ποτάμι» που κατέληξε στο Ανω και το Κάτω Σύνταγμα, ό,τι πλησιέστερο στην κατάλυση της δημοκρατίας μετά το 1974.
4. Λίγο πιο πριν, από το φέουδο του υπουργείου Αθλητισμού ο αγλαός υφυπουργός Σταύρος Κοντονής ανακοίνωνε ότι ο τελικός του Κυπέλλου δεν πρόκειται να γίνει αν επόπτες είναι ο Αλεξέας και ο Πετρόπουλος και όχι ο Κωσταράς και ο Ευθυμιάδης. Μιλάμε για τον τελικό που για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τον πολιτισμένο κόσμο θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Μπροστά σε 60 προσκεκλημένους της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού και με 250 προσκλήσεις της ΕΠΟ. Οχι γιατί οι δύο ομάδες έκαναν κάτι, αλλά επειδή οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν προκαλέσει τη διακοπή του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.
Μας κυβερνά μια κυβέρνηση που η ίδια ομολογεί ότι υποκλέπτει συνομιλίες, περνάει φωτογραφικές διατάξεις για να βολευτεί η σύζυγος του πρωθυπουργού, υποκριτικά θρηνεί τα τρία θύματα μιας τρομοκρατικής ενέργειας και έχει έναν υφυπουργό Αθλητισμού που, αν μπορούσε, θα διαιτήτευε ο ίδιος τους αγώνες. Μια κυβέρνηση χωρίς νόμους, ήθος ή ηθική που φέρνει τη σκέψη ότι το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος (H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία) δεν γράφτηκε μόνο για τις στρατιωτικές δικτατορίες.

Αντώνης Πανούτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου