8.5.16

«Δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήτανε»…



Αν δεν συμβεί κανένα «ατύχημα» για την κυβέρνηση σήμερα στη Βουλή, το ασφαλιστικό – λαιμητόμος, θα περάσει με τις ψήφους των 153 «προδοτών» με όλη τη σημασία της λέξης. Θα γίνει νόμος του κράτους και θα αρχίσει να εφαρμόζεται με την ελπίδα ότι π.χ. η δραματική αύξηση των εισφορών δεν θα οδηγήσει σε «μαύρη» εργασία ή ότι η νέα αύξηση των φόρων δεν θα προκαλέσει τεράστια φοροδιαφυγή.




Το πιο πιθανό είναι να συμβούν και τα δύο και σε μερικούς μήνες να βλέπουμε ότι δεν πληρώνει κανείς ούτε φόρους, ούτε εισφορές. Θα κυριαρχεί ο «νόμος του Χότζα», δηλαδή… κάνουν ότι κυβερνούν κι επιβάλλουν μέτρα, κάνουμε ότι πληρώνουμε και τα ταμεία είναι άδεια...



Ο Τσακαλώτος δεν θα έχει παραιτηθεί μετά την ξεφτίλα του και θα πάει αύριο στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτεί για το μέλλον της Ελλάδας. Συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει, εκτός αν η Αθήνα αποδεχθεί να ψηφίσει και τον έκτακτο προληπτικό μηχανισμό όπως έχει βαφτιστεί το νέο μνημόνιο. Η διαρροή του προσχεδίου της πρότασης της Κομισιόν τα λέει όλα: "Για να μην υπάρξει ταμειακό πρόβλημα στην Ελλάδα πρέπει να ψηφιστεί το νέο μνημόνιο".
Καθαρά και ξάστερα μας λένε ότι συμφωνία δεν βλέπουν, θα κρατήσει πολύ η διαπραγμάτευση κι επειδή ζορίζουν τα πράγματα και τον Μάιο… καιγόμαστε, η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά μπροστά σε πιστωτικό γεγονός. Οπότε μας λέει ο… φίλος Γιούνκερ ότι πρέπει τώρα η ελληνική Βουλή να νομοθετήσει τον έκτακτο μηχανισμό (μνημόνιο για να μην ξεχνιόμαστε) ώστε οι δανειστές να μας δώσουν τη δόση και να μη χρεοκοπήσουμε. Ακριβώς αυτό που έγινε πέρυσι και μην αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό.
Όλο αυτό το σκηνικό η κυβέρνηση θα το βαφτίσει επιτυχία, ο Τσίπρας θα πανηγυρίζει σήμερα που κράτησε όρθια τη χώρα, ο Τσακαλώτος θα λέει ότι ο λόγος του είναι συμβόλαιο, ο Πάνος θα αναλάβει τον γνωστό ρόλο... και θα ρίξει την μπάλα στη διαπλοκή, τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ, τη διαφήμιση, τον Παπασταύρου, τη λίστα Λαγκάρντ, τους Ελοχίμ και τους Νεφελίμ. Κι έτσι οι ανεξάρτητοι ψεκασμένοι θα ψηφίσουν στα… τέσσερα και στον κόσμο θα μείνει μια ακόμη παράσταση και τα… μέτρα τουλάχιστον 5,5 δις, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.
Επειδή ξέρουμε ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν στάλα φιλότιμο και θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν καμαρωτοί – καμαρωτοί, αλλά πάντως με μεγάλη συνοδεία γιατί μόνοι τους θα φάνε ξύλο.
Επειδή πλέον έχουμε χάσει κάθε ελπίδα να σηκωθούν και να ξεκουμπιστούν μόνοι τους χωρίς να… «χυθεί αίμα».
Επειδή το μέλλον της χώρας με όλους αυτούς τους ανίκανους δεν προδιαγράφεται καλό.
Κι επειδή είμαστε απαισιόδοξοι ότι θα υπάρξει η παραμικρή τιμωρία τους, μήπως πρέπει κάποια στιγμή να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας;
Από αύριο, με ψηφισμένα όλα αυτά τα μέτρα και με τα υπόλοιπα που θα έρθουν, δεν πρέπει να ελπίζουμε ότι θα βρουν τον ανδρισμό (οι όποιοι άνδρες) και την ευθύτητα οι γυναίκες της συγκυβέρνησης να παραιτηθούν, μήπως η πτώση τους πρέπει να επιταχυνθεί από τον ελληνικό λαό; Με δράσεις, όμως, κι όχι με το τηλεκοντρόλ και τον καναπέ.
Πέρυσι μας κορόιδεψαν. Δεν διαβάσαμε το σύνθημα στους τοίχους που έλεγε: «Τους ανθρώπους να τους "μετράς" στο τέλος... Στην αρχή όλοι καλοί φαίνονται…». Όμως, φτάνει πια η κοροϊδία. Τώρα τους μάθαμε.
Κυρίως μάθαμε τι εστί Τσίπρας. Κι όπως έλεγε και ο μεγάλος Αναγνωστάκης: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήτανε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου