23.5.16

Υπαρκτός σουρεαλισμός και έτσι…



Πάει, πέρασε κι αυτό… σαν καλοκαιρινή μπόρα. Αναφέρομαι στην χθεσινοβραδινή «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών», όπου η βουλή υπερψήφισε κατά πλειοψηφία (153 βουλευτές, τρεις εκ των οποίων Μουσουλμάνοι της Δ. Θράκης) το μέλλον μας. Υπερψήφισε δηλαδή ουσιαστικά το νέο εθνοκτόνο μνημόνιο, όπως το φέρανε οι συριζανέλ, μετά από δυο σχεδόν χρόνια αγώνων (στα τέσσερα), και οι οποίοι κατά τα άλλα εκλέχτηκαν για να καταργήσουν μνημόνια, φόρους, χαράτσια, και άλλα τέτοια προδοτικά πράγματα των σαμαροβενιζέλων. Κάποιοι μάλιστα είχαν υποσχεθεί να καταργήσουν και τα ΜΑΤ, αλλά μάλλον δεν ισχύει αφού, όπως ακούγεται, δεκάδες διμοιρίες σπεύδουν στην Ειδομένη για να βάλουν τάξη στο εκεί κάμπινγκ Μουζάλα!

Το πραγματικό πρόσωπο του Αλέξη...


Από χθες λοιπόν η χώρα άλλαξε. Έγινε δυστοπική. Σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά πιστεύω ότι θα  μας καταριούνται κάποτε τα εγγόνια μας ως η γενιά που τους πούλησε μισοτιμής. Και μπορεί η Ελλάδα να μην γίνει Βενεζουέλα, όμως σίγουρα θα γίνει κάτι που ακόμη και η σκληρή νεοφιλελεύθερη Θάτσερ θα ζήλευε. Τα πάντα όλα ιδιωτικοποιούνται.  Ξεπούλημα κανονικό…


Δυστυχώς όμως όχι σε συνθήκες οικονομικού φιλελευθερισμού, και υγιούς ανταγωνιστικού καπιταλισμού, με laissez faire κλπ, αλλά σε βαλκανικές συνθήκες πρώιμου σταλινισμού, με δόσεις ενβερισμού, με σφιχτά ελεγχόμενους θεσμούς και ΜΜΕ, με επίφαση δημοκρατίας, και με μόνη παρουσία του προνοιακού κοινωνικού κράτους στην… φορολόγηση  επί παντός του επιστητού, εκτός του αέρα (προς το παρόν), σε τέτοιο βαθμό, που ακόμη και η οθωμανοκρατία θα φαντάζει ονειρεμένο Shangri La! Χωρίς βεβαίως καμιά ανταπόδοση, αφού ήδη κάθε παρεχόμενη δημόσια υπηρεσία και αγαθό (βλ. παιδεία, υγεία, ασφάλεια, κλπ) είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Χώρια οι δεκάδες (μπορεί και εκατοντάδες) χιλιάδες «πρόσφυγες πολέμου» από το Μαρόκο και το Πακιστάν, που μας κατσίκωσε η κυρά Τασία και ο διάδοχός της.
Τα μέτρα λοιπόν που επέβαλλαν οι άλλοτε «τοκογλύφοι» δανειστές μας, και σημερινοί κολλητοί των συριζαίων, πέρασαν, και δεν άνοιξε μύτη. Άσχετα αν είναι τα πιο σκληρά έβερ… από την εποχή της Βαυαροκρατίας και εντεύθεν. Μόνο μια βολευτίνα (sic) του σύριζα παραιτήθηκε, παραδίδοντας όμως την έδρα της στον παιδήλικα Κυρίτση, τον επονομαζόμενο και «κατουρλιάρη», αυτόν που, όπως και ο Φίλης, έκανε καριέρα στην κομματική Αυγή, κατηγορώντας τους λοιπούς δημοσιογράφους ως παπαγαλάκια της Συγγρού!!!!!
Σε προσωπικό επίπεδο, παρακολουθώντας χθες βράδυ ζωντανά την εθνική μας κατρακύλα,  μου άρεσε η σθεναρή στεντόρεια  φωνή του δόκτορα Μισελοζιανάκη, αυτού του λεβέντη από την Κρήτη, την ώρα που κρυμμένος πίσω από μια κολώνα ψέλλιζε ΝΑΙ σε όλα. Όπως και ο συνέταιρός του στην τρέλα, ο συγκαμένος ντε, που φορώντας τις νέες επιγονατίδες από κέβλαρ που προμηθεύτηκε από το NFL, βροντοφώναζε και αυτός ΝΑΙ (στα τέσσερα, ως συνήθως). Τον συγκεκριμένο πάντως δεν θα τον πίστευα ούτε αν μου έλεγε τι ώρα είναι. Για τέτοια αξιοπιστία και πολιτική συνέπεια μιλάμε.
Θα μου πείτε ποιος έχασε την συνέπεια για να την βρουν οι συριζανέλ; Οι περισσότεροι βολευτές των οποίων είναι ικανοί να τραγουδάνε την Λιλί Μαρλέν ντυμένοι γκεσταπίτες, προκειμένου να μη χάσουν το μηνιάτικο και ξαναβρεθούν στους δρόμους με ντουντούκες και πανό, αφού επαγγελματικά στην καλύτερη περίπτωση να ήταν ντελιβεράδες, και στην χειρότερη ωρομίσθιοι του κόμματος (πληρώνονταν με την πορεία) ή καμιάς ξένης ΜΚΟ. Καλά τα κινήματα, καλοί οι αγώνες, αλλά βαριά η ντουντούκα… και μιλάμε για πολλή ντουντούκα, που δεν πληρώνει κιόλας. Οπότε; Οπότε ψηφίζουμε μέχρι και κατάργηση της βουλής, μέχρι και επιστροφή του βασιλιά, αρκεί να διατηρήσουμε την έδρα μας… τέτοια δύσκολα χρόνια που περνάμε.
Από κει και πέρα, ούτε η κοινωνία αντέδρασε, με τους περισσότερους πολίτες να παρακολουθούν απαθώς μπάσκετ, και να μην έχουν ιδέα για το τι παίζονταν στο κοινοβούλιο. Μήπως όμως, θα μου πείτε, είχαν ιδέα τι ψήφιζαν, όταν έριχναν το κουκί τους στους ημίτρελους συριζανέλ; Αλήθεια που είναι όλοι εκείνοι οι αγαναΧτιστές, που το ένα χιλιοστό όσων κάνει ο Αλέξης να είχε κάνει  ο Σαμαράς, θα είχαν μπουκάρει στην βουλή και θα την είχαν κάνει θερινή;



Ο μόνος που αντέδρασε, μέσα στην γενική ζαλάδα του, είναι ο Δραχμαζάνης. Ο οποίος δείχνει μια αξιομνημόνευτη συνέπεια, και συνεχίζει να κάνει αυτό που έμαθε να κάνει 40 χρόνια τώρα αδιαλείπτως. Πήγε λοιπόν στο προαύλιο της βουλής, μαζί με καμιά δεκαριά εξίσου σαλεμένους χρήσιμους ηλίθιους, και άπλωσε ένα πανό, λέγοντας τα δικά του, τα γνωστά. Προς τιμήν του ομολογώ ότι είναι ο μόνος (μαζί με την ζουρλή) που παλεύει στα ίσα το τσίρκο που μας κυβερνά. Και του οποίου ήταν πρωτοκλασάτο νούμερο.
Από κει και πέρα όμως, ακόμη και η σαχλαμάρα έχει τα όριά της. Διότι ρε συ Δραχμαζάνη, κατάφερες να γίνεις υπερυπουργός της Πρώτης Φοράς Αριστερής κυβέρνησης του τόπου, κάτι που οι προηγούμενοι δεν είχαν καταφέρει ούτε με τα όπλα, και όχι μόνο τα έκανες μπάχαλο, αλλά παραιτήθηκες κιόλας για να κάνεις τι; Να ξαναβγείς στο πεζοδρόμιο και να ζητάς επανάσταση; Για να ξαναγίνεις υπουργός; Μα αφού ήσουν και παραδόθηκες… τι τα θες; Κάτσε σπιτάκι σου… δες Μπογδάνο και χαλάρωσε. Αφού δεν είσαι Πάντζας… περιορίσου στα λίγα. Εκτός κι αν εσύ δεν πρόλαβες να βγάλεις εκατομμύρια έξω, όπως τα περισσότερα συντρόφια σου, και ελλείψει χόμπι τριγυρνάς ξανά μανά σε γιάφκες και σε πορείες για να περάσει η ώρα, και για να βγάλεις και κανένα χαρτζιλικάκι από κανέναν Σόρος… αλλιώς δεν σε καταλαβαίνω. Τι τα θες τα κινηματικά; Αφού δεν σε θέλουν αυτά.
Εν πάση περιπτώσει, έτσι έχει η νέα τάξη πραγμάτων, με τον νεοφιλελέ Τσίπρα να βαράει τα νταούλια και σύσσωμη την «προοδευτική» παράταξη να χορεύει στους ρυθμούς του (μαζί με τον Αιλυναρά συγκαμένο). Και όπως εξελίσσεται η κατάσταση τον βλέπω τον Στέφανο τον Μάνο να δηλώνει οσονούπω συριζαίος, χώρια που όπως ακούω μέχρι και ο Τζίμερος σκέφτεται να εντάξει το κόμμα του στον σύριζα ως αριστερή συνιστώσα.
Αυτά ζούμε… Υπαρκτός σουρεαλισμός και έτσι.

Strange Attractor (μπερδεμένος)

ΥΓ- Δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά άκουσα πως ο Λουράντος προσφέρθηκε χθες να μοιράσει υπογλώσσια, μυοχαλαρωτικά, και ηρεμιστικά στους κλαψιάρηδες βολευτές της συγκυβέρνησης, αλλά ο Αλέξης του είπε πως δεν χρειάζεται, αφού μπορούν πλέον να τα προμηθεύονται και από το κυλικείο…. Μπουχαχαχαχα!
Τώρα ο Λουράντος απειλεί, λέει, να μετατρέψει τα φαρμακεία της επικράτειας σε προεκλογικά κέντρα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
Τρέλα…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου