7.5.16

Μπάχαλο παντού! Και στον τουρισμό…



Ένα από τα χαρακτηριστικά της μπανανίας μας είναι ότι η αστυνομία μια ζωή έπασχε από υποστελέχωση, ειδικά στους τομείς της αντιμετώπισης του μικροεγκλήματος, δηλαδή της άμεσης δράσης. Στις δέκα φορές που θα κληθεί το 100, άντε να έρχεται τις πέντε. Την ίδια ώρα που κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ «αράζουν» έξω από στόχους, ή κατακλύζουν τα γήπεδα όταν έχει αγώνα. Κάτι πήγε να γίνει με την ΔΙΑΣ, αλλά κι εκεί ο Σύριζα τα έκανε μαντάρα.




Για τροχαία, που να κυκλοφορεί μέσα στις πόλεις και να διαπιστώνει ή να ελέγχει παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη κλπ ούτε λόγος. Αυτά είναι πολυτέλειες. Εξάλλου, ποιοι θα φυλάνε τους μεγαλόσχημους (π.χ. Φλαμπουράρη) αν στείλουμε τους αστυνομικούς στους δρόμους;



Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το καυτό ζήτημα της χορήγησης βίζας στους Ρώσους, απ τους οποίους περιμέναμε να μας σώσουν τουριστικά φέτος, πλην όμως η υποστελέχωση της πρεσβείας στη Μόσχα αλλά και των προξενείων, που κάνουν εβδομάδες για να χορηγήσουν μια βίζα, αποτρέπει εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσους από το να έρθουν για διακοπές στη χώρα μας. Η απώλεια υπολογίζεται σε περίπου 200.000 τουρίστες από Ρωσία, που  φέτος δεν θα έρθουν.
Ένα απλό πρόβλημα που θα μπορούσε κάλλιστα να λυθεί αν το υπουργείο Εξωτερικών αποσπούσε έγκαιρα 50-70 υπαλλήλους στα προξενεία στη Ρωσία για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας.
Ψιλά γράμματα… Δεν έχουν, λέει, άτομα! Την ίδια ώρα που δεκαπενταμελή κλιμάκια υπαλλήλων του υπουργείου μεταβαίνουν στην «ερωτική» Θεσσαλονίκη δέκα μέρες πριν, για να «δουν» π.χ. την αίθουσα επισήμων του  αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ή να «ελέγξουν» τις σουίτες του ξενοδοχείου, εν όψει της συνάντησης πρωθυπουργών για τον αγωγό ΤΑΠ που θα λάβει χώρα την 17η Μαίου. Κλιμάκια υπαλλήλων που πληρώνονται εκτός έδρας, οδοιπορικά, διανυκτερεύσεις, κλπ.
Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι! Αυτοί είμαστε…
Δείτε εδώ πως περιγράφει το όλο θέμα το σάιτ Money & Tourism.gr:

Όνειρο ήταν και πάει. Η πολυαναμενόμενη «ρωσική κάθοδος» για διακοπές στην Ελλάδα, δεν θα πραγματοποιηθεί.
Με επιστολή του, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πριν από λίγο, το ελληνικό visa center, εκτελώντας οδηγίες του ελληνικού προξενείου, ενημερώνει όλους τους διαπιστευμένους tour operator, που διοργανώνουν ταξίδια για Ελλάδα, ότι «αλλάζει ο χρόνος εξέτασης των εγγράφων» και πλέον, από 48 ώρες που ήταν μέχρι πρόσφατα, γίνεται 10+2 ( δύο είναι οι ημέρες υποβολής και αποστολής ) εργάσιμες ημέρες (!!!). Αυτό σε απλά λόγια σημαίνει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για τους tour operators, ακύρωση εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων και δρομολόγηση των Ρώσων τουριστών σε άλλους προορισμούς. Μάλιστα ο χρόνος των 12 εργασίμων ημερών (πρακτικά μεγαλύτερος από δύο εβδομάδες), σύμφωνα με το e mail του visa center, μπορεί να αυξηθεί έως και σε 30 ημέρες. 

Η προθεσμία αυτή πρακτικά σημαίνει ότι οι tour operators, θα πρέπει να σταματούν τις πωλήσεις τουλάχιστον 15 ημέρες, πριν την πτήση, κάτι που είναι ουσιαστικά απαγορευτικό, όχι μόνο για last minute κρατήσεις, στις οποίες στρέφεται η ρωσική αγορά εφέτος, αλλά ακόμη και για κανονικές κρατήσεις. Απόψε κιόλας, μετά την αποκάλυψη αυτή, που όπως πάντα διαβάζετε κατ’ αποκλειστικότητα στο money-tourism.gr, σύσσωμοι οι τουριστικοί φορείς, πρέπει να απαιτήσουν την παραίτηση του διδύμου Ξυδάκη, Μάρδα, από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον πρωθυπουργό. Πρωθυπουργός, ο οποίος βέβαια τα μεσημέρι στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησε σοβαρά την συμβολή του Τουρισμού στην οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με το e mail «Βάσει των πληροφοριών που λάβαμε απο το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Μόσχα, με σκοπό την βελτιστοποίηση της διαδικασίας εξετάσεις των δικαιολογητικών, θα πρέπει να υποβάλετε τα έγγραφα βάσει ημερομηνίας αναχώρησης. Παρακαλώ ενημερώστε τους πελάτες να έρχονται στα visa center στις ώρες του ραντεβού για να μην υπάρχουν ουρές τις πρωινές ώρες. Επίσης παρακαλώ όπως λάβετε υπόψιν ότι έχει αλλάξει ο χρόνος τις εξέτασης των εγγράφων από το Γενικό Προξενείο.
Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις αλλαγές εδώ: http://greecevac-ru.com/russia/pdf/processing_time_290416.pdf
( σ.σ. στο λινκ αναφέρει ότι ο χρόνος εξέτασης είναι πλέον 10 εργάσιμες χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες υποβολής και αποστολής. Ο χρόνος όμως μπορεί να αυξηθεί έως 30 μέρες. Η αλλαγή οφείλετε στην εισαγωγή των βιομετρικών στοιχείων )
Ευχαριστούμε Visa center της Ελλαδος»
Αυτά ζούμε με την περήφανη Αριστερή κυβέρνηση. Είπε κανείς τίποτα;

     Ορθογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου