19.5.16

Ναι, αλλά για τον Παπασταύρου δεν μιλάς…



Όσο κυβερνούσαν οι σαμαροβενιζέλοι, τον Παπασταύρου δεν τον είχα καν ακουστά. Πείτε με βλάκα, πείτε με χαϊβάνι, πείτε με ότι θέλετε… αν και απ το πρωί μέχρι το βράδυ μου αρέσει να ενημερώνομαι, καθότι information junkie, τον συγκεκριμένο δεν τον ήξερα. Αμφιβάλλω πολύ αν τον ήξερε και το «κουνάβι», που τότε παρακολουθούσα καθημερινά στον Εισαγγελάτο (ΣΚΑΙ) για να μαθαίνω τις πομπές του Σαμαρά.




Εδώ και μερικούς μήνες όμως τον Παπασταύρου τον έμαθα καλά. Σε σημείο του να αναρωτιέμαι αν όντως κοιμάμαι όρθιος πληρώνοντας πεντάστερο ξενοδοχείο, και απλά το παίζω ξύπνιος όντας κοιμισμένος. Διότι απ ότι καταλαβαίνω, αυτός ο Παπασταύρου δεν ήταν κανένας τυχαίος. Πρέπει να ήταν ο σκιώδης πρωθυπουργός της χώρας, την ώρα που ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος ήταν απλοί αχυράνθρωποι, που παρίσταναν ότι κυβερνούν, ίσα ίσα για να εισπράττουν την οργή και τις μούντζες του αγαναΧτισμένου λαού...



Αλλιώς δεν εξηγείται το μπαράζ «στοιχείων» σχετικά με τον Παπασταύρου που δέχομαι καθημερινά στις προσπάθειές μου να επικοινωνήσω με όλοn αυτόν τον συρφετό των πρώην πασόκων και νυν (όψιμων) κομμουνιστών ψηφοφόρων του Σύριζα.
Ανεβαίνει ο ΦΠΑ, τους λες, «ναι, αλλά για τον Παπασταύρου δεν μιλάς…», σου απαντούν.
Ζητάνε πίσω το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους ψελλίζεις, «ας γύριζε πίσω ο Παπασταύρου τα κλεμμένα για να μην αναγκάζονταν οι τωρινοί να τα βάλουν με τα γερόντια» απαντάνε με ύφος.
Θα φορολογήσουν μέχρι και την ανάσα μας επιμένεις, ελπίζοντας να εισπράξεις μια συγγνώμη, «με τους ρυθμούς που έκλεβε ο Παπασταύρου τι περίμενες; Πως θα καλυφτούν οι ζημιές;» απαντάνε με τουπέ.
Εν ολίγοις, οι συριζαίοι βρήκαν τον υπαίτιο της καταστροφής μας. Δεν είναι ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε καν ο Σόιμπλε. Και οπωσδήποτε δεν είναι οι φαιδροί τσιρκολάνοι των συριζανέλ, με τις θεαματικές κωλοτούμπες τους. Υπαίτιος για όλα τα δεινά είναι ο Παπασταύρου, που έκλεβε με τρία χέρια, έτρωγε με δυο μασέλες, και άρα τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε μπας και καλύψουμε καμιά τρύπα.
Τα δύο σχεδόν χρόνια της συστηματικής υπονόμευσης της Ελλάδας από πλευράς συριζανέλ, είναι σαν να μην έγιναν. Κι αν έγινε κάποια βλάβη (αν λένε) τότε γι αυτό φταίει και πάλι ο Παπασταύρου! Ούτε ο Μπαρουφάκης, ούτε ο συγκαμένος, ούτε καν ο Δραχμαζάνης… αυτούς τους ξεπερνούν σε χρόνο ντε τε. Για όλα φταίει ο Παπασταύρου.
Μα τι ήταν τελικά αυτός ο άνθρωπος; Κανονικός φαντομάς. Ηλεκτρόνιο. Παντού και πουθενά ταυτόχρονα. Ταλεϋράνδος, Ναπολέων, Μπίσμαρκ, Ρούζβελτ, Γούκος… όλα μαζί. Φαινόμενο. Μόνο εγώ δεν τον ήξερα τότε. Διότι σήμερα,  όποια πέτρα κι αν αναποδογυρίσω (εκ των υστέρων) αυτόν βρίσκω από κάτω να μαζεύει κλεμμένα χρήματα, χασκογελώντας (μαζί με τον Χαρδούβελη).

-Ρε Μήτσε, οι τράπεζες είναι ακόμη κλειστές, και εδώ και ένα χρόνο έχουμε κάπιταλ κοντρόλς… τι έχεις να πεις;
«Να σου πω γιατί δεν τα ξέρεις καλά. Ορθώς βάλανε περιορισμούς διότι επί Κωστάκη…. μπλα μπλα μπλα… φυγαδεύανε όλα τα λαμόγια τα λεφτά τους έξω»!
- Όπως η Βαλαβάναινα και ο Μάρδας ρε Μήτσε; 
«Αυτοί σε φταίνε ρε; Τον Παπασταύρου τον ξεχνάς»;
-Τα σύνορα είναι ντε φάκτο κλειστά… γεμίσαμε από λαθρομετανάστες…
«Ασε μας ρε σαμαροφύλακα… που κάνεις γαργάρα τα εγκλήματα του Παπασταύρου»!
-Όλοι τους αυτοί οι δήθεν αριστεροί έχουν εκατομμύρια ρε Μήτσε, χωρίς καν να έχουν δουλέψει ποτέ… συνδικαλιστές ήταν οι περισσότεροι και στα κινήματα μόνο έτρεχαν…
«Τα βάζεις με τους αγωνιστές της αριστεράς διότι δεν τολμάς να μας πεις για τον Παπασταύρου και τα κλεμμένα του»!
Και ούτω καθεξής... με κάποιες παραλλαγές του στυλ «σάμπως ο Αντωνάκης καλύτερος ήταν»; «για τα παιδάκια που λιποθυμούσαν απ την πείνα δεν λες τίποτα», «καλά, οι προηγούμενοι καλύτεροι ήταν μήπως», «όλοι ίδιοι είναι»! Κλπ κλπ.
Εν κατακλείδι, ότι κακό έγινε στη χώρα από το 2009 και εντεύθεν, υπαίτιος ήταν και συνεχίζει να είναι ο Παπασταύρου… τον οποίο τελικά μόνο εγώ δεν ήξερα… άκου να δεις.

Strange Attractor



ΥΓ- Μια άλλη συνηθισμένη επωδός είναι «μας ψήφισε τρεις φορές ο κόσμος»!
Αμ το άλλο; Που με 3.6% ο συγκαμένος συγκυβερνά και μιλάει εκ μέρους του λαού(!) που τον ψήφισε; Αυτό το 0.6 μας κατέστρεψε…

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ19 Μαΐου 2016 στις 10:26 μ.μ.

    Μακάρι να είχαμε αλλους 10 Παπασταύρου στην Ελλάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή